Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki dziewczyny. Z wylewkarzy jestem bardzo zadowolona. Rzeczowi, sympatyczni i maja głowę na karku- podpowiadali, dopytywali itp :D

http://www.wylewka.com 14 zł/ m2 (robocizna) naprawdę polecam. W naszej okolicy robili już dużo domów i każdy jest zadowolony i przekazuje namiar dalej (my ich znależliśmy na forum :D )

Kuchnię będzie robił nam p. Ireneusz Kowalski- robił kuchnię u mojej koleżanki i bardzo ładnie mu to wyszło http://www.tim.waw.pl

Witam,

Pani Moniko, jako jeden z pierwszych rozpoczynałem dyskusję na temat "Domu w mimozach", a jako jeden z ostatnich się buduję. Jestem pełen podziwu dla Pani pracy związanej z prowadzeniem dziennika. Nie ukrywam, że czekam na każde kolejne zdjęcie, ponieważ sam jestem dopiero na etapie stawiania ścian, tuż przed wylewką stropu. Dzięki Pani zdjęciom mogę sobie wyobrazić kolejne elementy domu. Moja mimoza jest w lustrzanym odbiciu. Będę nadal śledził Państwa poczynania na budowie i korzystał z doświadczenia starszych... stażem.

Pozdrowienia ze Szczecina, Mariusz

jejciu monis ty już o robieniu kuchni mówisz :o niesamowite macie tempo :D i z dnia na dzień coraz bardziej domowo się robi :D a zwierzyniec macie imponujący :D :D

zwierzyniec faktycznie fajny, szkoda tylko, że nie całkowicie nasz :wink:

już się nie mogę doczekać aż będziemy mieli zamknięty całkowicie dom i zaczniemy wykończeniówkę :roll:

Witam,

Pani Moniko, jako jeden z pierwszych rozpoczynałem dyskusję na temat "Domu w mimozach", a jako jeden z ostatnich się buduję. Jestem pełen podziwu dla Pani pracy związanej z prowadzeniem dziennika. Nie ukrywam, że czekam na każde kolejne zdjęcie, ponieważ sam jestem dopiero na etapie stawiania ścian, tuż przed wylewką stropu. Dzięki Pani zdjęciom mogę sobie wyobrazić kolejne elementy domu. Moja mimoza jest w lustrzanym odbiciu. Będę nadal śledził Państwa poczynania na budowie i korzystał z doświadczenia starszych... stażem.

Pozdrowienia ze Szczecina, Mariusz

Panie Mariuszu- proponuje przejście na "ty" :roll: A więc miło, ze zajrzałeś do mojego dziennika. Póki co jestem zadowolona z mimozy, chociaż trochę w niej zmieniliśmy i pewnie jeszcze bym w niej zmieniła, gdyby nie to, że jest juz za późno. A gdzie Twój dziennik? Chętnie popatrzę sobie na czyjąś mimozę, a nie tylko na swoją... Na muratorze nie widziałam u kogoś innego tego projektu :-? Tak więc czekam na dziennik, albo chociaż wklej aktualną fotkę tutaj :wink:

Dzięki dziewczyny. Z wylewkarzy jestem bardzo zadowolona. Rzeczowi, sympatyczni i maja głowę na karku- podpowiadali, dopytywali itp :D

http://www.wylewka.com 14 zł/ m2 (robocizna) naprawdę polecam. W naszej okolicy robili już dużo domów i każdy jest zadowolony i przekazuje namiar dalej (my ich znależliśmy na forum :D )

Kuchnię będzie robił nam p. Ireneusz Kowalski- robił kuchnię u mojej koleżanki i bardzo ładnie mu to wyszło http://www.tim.waw.pl

dzięki Moniś za namiary :lol:

pozdrawiam

dzięki Moniś za namiary :lol:

pozdrawiam

A proszę bardzo :D

Niestety, Moniko, brak mi cierpliwości i zdyscyplinowania potrzebnych do prowadzenia dziennika, ale chętnie za 2-3 tygodnie, po wylaniu stropu, zamieszczę fotkę swojej mimozy. Na razie stoją mury w kawałkach... Ekipę mam bardzo dokładną, ale, niestety, powolną. Jednak przed zimą muszę zdążyć z dachem. Może uda mi się też wstawić okna i drzwi.

Na razie. Mariusz

Niestety, Moniko, brak mi cierpliwości i zdyscyplinowania potrzebnych do prowadzenia dziennika, ale chętnie za 2-3 tygodnie, po wylaniu stropu, zamieszczę fotkę swojej mimozy. Na razie stoją mury w kawałkach... Ekipę mam bardzo dokładną, ale, niestety, powolną. Jednak przed zimą muszę zdążyć z dachem. Może uda mi się też wstawić okna i drzwi.

Na razie. Mariusz

A zmieniałeś coś w projekcie?

Wprowadzilem kilka zmian na parterze na etapie adaptacji projektu. Najważniejsze z nich to:

1/ powiększenie połaci nad garażem tak, aby m.in. zakrywała wejście do domu (powstanie jeden słup), podobnie jest w "Domu w agreście",

2/ przeniesienie komina i kominka na ścianę naprzeciwko wykusza,

3/ zlikwidowanie prawie całej ściany oddzielającej kuchnię od jadalni,

4/ połączenie pomieszczenia gospodarczego z łazienką (powstanie jedno okno i półściana wewnętrzna,)

5/ powiększenie okien i dodanie okna również z drugiej strony wykusza (symetrycznego do okna kuchennego).

Już teraz wiem, że jedną z wad, których nie zauważyłem w projekcie, są za wąskie schody na poddasze. Powinny mieć min. 120 cm. Trudno!

Pozdrawiam.

Wprowadzilem kilka zmian na parterze na etapie adaptacji projektu. Najważniejsze z nich to:

1/ powiększenie połaci nad garażem tak, aby m.in. zakrywała wejście do domu (powstanie jeden słup), podobnie jest w "Domu w agreście",

2/ przeniesienie komina i kominka na ścianę naprzeciwko wykusza,

3/ zlikwidowanie prawie całej ściany oddzielającej kuchnię od jadalni,

4/ połączenie pomieszczenia gospodarczego z łazienką (powstanie jedno okno i półściana wewnętrzna,)

5/ powiększenie okien i dodanie okna również z drugiej strony wykusza (symetrycznego do okna kuchennego).

Już teraz wiem, że jedną z wad, których nie zauważyłem w projekcie, są za wąskie schody na poddasze. Powinny mieć min. 120 cm. Trudno!

Pozdrawiam.

Tez zastanawialiśmy się nad pierwszą zmianą, ale jednak z niej zrezygnowaliśmy. Zmieniliśmy trochę konstrukcję dachu- lewa strona jest równa z lewą stroną garażu. Przez to mamy powiększony pomieszczenie nad garażem. Nie chcieliśmy otwartej kuchni, dlatego zrobiliśmy tylko przejście szerokości 120 cm (będzie bez drzwi). Mamy też dodatkowe okno w salonie jak w Orchidei :wink:

Zrobiliśmy tez spiżarnię pod schodami :roll:

kurcze najbardziej dynamiczny dziennik z jakim się zetknąłem na tym forum. Wszystko się tak szybko dzieje i tak... gładko. A u mnie nie!!!!!!!!!!!!!

Będe sobie podpatrywał i gratulował co niemiara

Senk ju. Ale co do tej gładkości to bym raczej się pod tym nie podpisała... :roll:

Ty dopiero zaczynasz i zobaczysz jak szybciutko mury pną się do góry :wink: najgorzej wystartować :wink:

Ty dopiero zaczynasz i zobaczysz jak szybciutko mury pną się do góry :wink: najgorzej wystartować :wink:

Wiesz, gdyby moi majstrowie tak kipieli entuzjazmem jak ja, pewnie właśnie kombinowaliby z dachem a Ci... ławy lejooooooooooooooooo 8)

Ten avatar to odzwierciedlenie pasji, chwilowy zachwyt czy zupełny przypadek?