dandi3 19.09.2008 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 No dobra - kominek super i ciepło i tra la la la i że kominek cośtam ale widzę, że tu nikt nie wraca do początkowych kart dziennika naszej M, Ja wracam i mnie niezmiennie zachwyca swoją dyskretną elegancją, minimalizmem i klasyczną linią oraz antycznej wiśni kolorem, TO: http://i274.photobucket.com/albums/jj245/dandi1979/wychodekdz9.jpg I coś czuję, że nic go nie pobije choćbyś władowała do domu włoskie gresy, marmury i egzotyczne drewna. KIBEL RULEZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 19.09.2008 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Hahahahaha wiem wiem, wucet jest de best! Teraz co prawda już nie wygląda tak uroczo. Wyblakło mu się na słońcu, lakier popękał, ale sprawuje się bez zarzutów a mnie ciągle zachwyca Twa szopa na pierdoły Witkowe tyż jest de best! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.09.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 sprawuje się bez zarzutów wiesz z autopsji czy relacji korzystających? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 19.09.2008 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 i jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziorkaa 20.09.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Moniu, gratuluję kominka:), odrazu tak podomowemu się u ciebie zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 20.09.2008 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 No do kominka to mu jeszcze daleko ale za to dzisiaj latałam po działce w poszukiwaniu w miarę suchego drewna, co by popalić we wkladzie.. Już się nie mogę doczekać aż będziemy siedziec na kanapie a nie na styropianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.09.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witaj Moniko. Współczuję przejść z ZE - mnie też to czeka, ale to pewne przejdę lajtowo. Gorzej mam z gazownią - na mojej ulicy jeszcze nie ma gazociągu - muszą wybudować mi 300 m - na jednego odbiorcę budują za darmochę tylko 30 m. Powiedzieli mi, że mogę złożyć wniosek z sąsiadami to będzie szybciej i łatwiej, ale mam wziąść tylko tych którzy planuja wprowadzić się w ciągu 2 lat od podpisania umowy. No to jest nas aaażżż 4 - czyli 120 m gazociągu za darmo za pozostałe 180 musimy sami zapłacić. W sumie to ja i tak mam najbardziej komfortową sytuację, bo jako jedyna nie zaplanowałam ogrzewania gazowego - jedynie gotowanie i podgrzanie wody, ale i tak mnie wkurza, że nie będzie tak jak chcę. Co do kominka - w tym temacie jestem jeszcze zielona i już ubolewam, że nie wkleiłas zdjęć tydzień wcześniej - do głowy mi nawet nie przyszło, że mozna kominek postawić obok komina. To rozwiązanie bardzo by mi odpowiadało, teraz za późno, bo komin stoi, a kolano do czopucha, które kosztowało ponad 500 zł wmurowane od przodu - Normalnie wściekła jestem A Tobie zazdroszczę kominka z boku komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.09.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 ja i tak mam najbardziej komfortową sytuację, bo jako jedyna nie zaplanowałam ogrzewania gazowego - jedynie gotowanie i podgrzanie wody u nas Witek wymurował komin na ogrzewanie gazowe oraz wękglowo drzewne - 2 w jednym - jak szampon tyle tylko, że u nas gazociąg planowany jest na hmmm późna starośc moich prawnucząt więc obok kuchenki będe miał butlę z gazem, jak w dobrym starym bloku, aż się łezka kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.09.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Monix, kamień - REWELACJA, jak dziko, poza tym jak masz resztę w beżach i brązach, ta ciemna zieleń będzie nieźle grała. No no... Nie dość że maratońskie nogi to jeszcze oko wysublimowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 22.09.2008 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Kasiu- to podpowiem coś jeszcze apropo kominka. Jak będziesz robiła wylewki, to pod miejscem gdzie będzie stał wkład kominkowy nie daje się styropianu. Tylko sam beton a co do gazociągu to współczuję... podejrzewam, że te 120 m gazociągu będzie kosztowało majątek.. W takim przypadku chyba lepiej jednak zrobić kuchnie indykcyjną i tyle.. Ja mam mieć kuchenkę gazową, ale kazałam sobie zostawić kabel do kuchni elektrycznej, tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 22.09.2008 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Monix, kamień - REWELACJA, jak dziko, poza tym jak masz resztę w beżach i brązach, ta ciemna zieleń będzie nieźle grała. No no... Nie dość że maratońskie nogi to jeszcze oko wysublimowane Dzięki za słówko uznania. Zobaczymy jak to wyjdzie na żywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.09.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 ... W takim przypadku chyba lepiej jednak zrobić kuchnie indykcyjną i tyle.. No właśnie indukcyjna czy raczej tak jak Dandi gaz z butli??? Koleżanka ma indukcyjna i płacze, że za prąd płaci majatek - jak to z tym jest ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 22.09.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 każdy ale to KAŻDY ze znajomych posiadających kuchnie na prąd twierdzi, że kasy idzie na to od cholery więc mimo, że uważam, że butla w domu jest lekko przestażałym rozwiązaniem, nie zdecyduje się na kuchnkę indukcyjną. I jeszcze coś: ta na prąd jest miliard razy ładniejsza jeżeli chodzi o estetyke płyty jednak tak jakoś sobie w łepetynie zakodowałem, że jedzenie ugotowane na ogniu to jednak jest na ogniu - atawistyczne? może i tak ale moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 22.09.2008 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 No właśnie nie wiem, jak to wszystko wychodzi w "praniu" jeśli chodzi o koszty. Ja na mój babski rozum też sobie myślę, że jednak gaz taniej wychodzi od prądu. Natomiast jak to przeliczyć na sfinansowanie gazociągu? Co będzie bardziej opłacalne- nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.09.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 butla gazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 22.09.2008 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 22.09.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Wow! Cieplutko u Was Hmmm, piękny płomień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 22.09.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Wow! Cieplutko u Was Hmmm, piękny płomień Dzięki Iness. Przez ten płomień to się przeziębiłam, bo siedziałam przed kominkiem i ciepło było i nie czułam, że wiatr wieje pod balkonem.. No i mnie wzięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 23.09.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dzień dobry Przez ten płomień to się przeziębiłam, bo siedziałam przed kominkiem i ciepło było i nie czułam, że wiatr wieje pod balkonem.. No i mnie wzięło a myslałem że tylko ja tak mam. dziś dopiero robią się szalunki pod strop a ja najchętniej siedziałbym na budowie bez przerwy mimo deszczu kapiącego na łapetynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 23.09.2008 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 no ja też tak mam chociaż mój podjazd przez pogodę jest teraz w fazie wsysania pod ziemię ludzi, zwierząt i samochodów... A już było tak ładnie uklepane, ale pan koparkowy po zasypywaniu szamba zostawił trochę gliny na wierzchu i nie da rady normalnie chodzić... Tak więc wracam z budowy w błocie do kostek i katarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts