Jola z Melisy 04.11.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 We dwoje raczej nie da rady. Ja sama nie wiem czy się zmieszczę Oprócz tego, że jest ładna, fajnie się zamyka i otwiera, nie? Jakoś nie przekonuj mnie te na rolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 04.11.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 We dwoje raczej nie da rady. Ja sama nie wiem czy się zmieszczę Oprócz tego, że jest ładna, fajnie się zamyka i otwiera, nie? Jakoś nie przekonuj mnie te na rolkach. tak to prawda.... jak dla mnie ma tylko jeden minus - ale tego nie przeskoczy, bo każda kabina z otwieranymi drzwiami tak ma... otóż chodzi mi o to, że po skończeniu kąpieli i otworzeniu drzwi - woda będzie kapać na podłoge... przy drzwiach przesuwanych tego problemu nie ma.... ale za to jest kłopot z doczyszczaniem z pleśni szpar od rolek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.11.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Położy się dywanik i po kapaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.11.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Moim zdaniem za taką cenę to ma bardzo dobrze wykonane elementy. Drzwi wydają się bardzo porządne i stabilne ... szkoda że jeszcze nie jestem na tym etapie kupowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.11.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 A teraz z innej beczki ... macie już wybrane pozostałe podłogi. Mam na myśli drewno a nie płytki. Bo jakoś nie zauważyłam w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 05.11.2008 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 A teraz z innej beczki ... macie już wybrane pozostałe podłogi. Mam na myśli drewno a nie płytki. Bo jakoś nie zauważyłam w dzienniku ano mamy za 2 tyg do odbioru... ogolnie dab. W salonie deski szerokosci 12 cm (dlugosc od 0.6- 2.5 m). W pokoju na dole i cala gora- parkiet 7x30 cm (ulozony na mijana cegielke) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.11.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Moim zdaniem za taką cenę to ma bardzo dobrze wykonane elementy. Drzwi wydają się bardzo porządne i stabilne ... szkoda że jeszcze nie jestem na tym etapie kupowania macałam - potwierdzam... wogóle myślę, ża za takie pieniądze można śmiało powiedzieć, że nie ma się czego czepiać... oby tylko ten szron się nie zmywał za nadto pod wpływem czyszczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.11.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Mówiąc szczerze też się tego obawiam. Wewnątrz mam zamiar przelecieć ją powłoką refleks, co by zacieków nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.11.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 a co to za powłoka? jak ją się nanosi? samemu? czy to się zleca? pytania może naiwne, ale ja do dziś nie miałam nigdy kabiny, więc świeżynka w temacie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.11.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Proszę bardzo http://www.allegro.pl/search.php?string=anticalc&category=5&country=1. Nakłada się to samemu, mniej więcj raz na 3 miesące. Działa podobno jak powłoka refleks, a koszt nieporównywalny. Zresztą jest taki wątek na forum. http://forum.muratordom.pl/post2833692.htm?highlight=#2833692 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.11.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 ooo aukcję już zapisałam by mi się nie zapodziała, a wątek zaraz zaczynam czytać... wielkie dzięki.... Monia, mam jeszcze pytanko... ta kabina jak jest pakowana? duże te pudła? i już zaczynam kombinować, ale co tam zapytam: czy patrząc na to zo masz w domciu istnieje szansa na to, by brodzik wyłożyć mozaiką, a tylko te drzwi jakoś przymocować? wiem że kombinuję, ale u mnie sytuacja wygląda tak, że na kabinę mam przewidziane miejsce 80 x 120... i chciałabym dostawić ściankę długości 40 cm - zamontować do niej te drzwi, a brodzik ewentualnie wyłożyć kaflami ze spadkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 05.11.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Monia, mam jeszcze pytanko... ta kabina jak jest pakowana? duże te pudła? i już zaczynam kombinować, ale co tam zapytam: czy patrząc na to zo masz w domciu istnieje szansa na to, by brodzik wyłożyć mozaiką, a tylko te drzwi jakoś przymocować? wiem że kombinuję, ale u mnie sytuacja wygląda tak, że na kabinę mam przewidziane miejsce 80 x 120... i chciałabym dostawić ściankę długości 40 cm - zamontować do niej te drzwi, a brodzik ewentualnie wyłożyć kaflami ze spadkiem.... Kabina pakowana w pudło nie dużo większe niż ona sama. Brodzik pakowany oddzielnie też w pudło. Nam 80 zmieściła się do peugeota 307 kombi + 15 m2 glazury Jeśli chodzi o brodzik- myślę, że można samemu sobie zmontować- tylko dobrze złapać poziom, żeby drzwi przylegały i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.11.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Monis, ja najpierw nalowalam impregnatem-dwustronie (Sadolin Base), a potem lakiero bejca(jedna strona). Ta lakierobejca schnie barzdo powoli..okolo 6godz.Ja podbytka rozlorzylam po calym domku, inacej sie nie dalo. Powodzenie w malowanie..) Jak bedes mogla zrob zdiecja lazienki bambusowej, jestem barzdo cziekawa koncowym efekcie, bo u nas bedzie taka sama lazienecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 07.11.2008 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Monis, ja najpierw nalowalam impregnatem-dwustronie (Sadolin Base), a potem lakiero bejca(jedna strona). Ta lakierobejca schnie barzdo powoli..okolo 6godz.Ja podbytka rozlorzylam po calym domku, inacej sie nie dalo. Powodzenie w malowanie..) Jak bedes mogla zrob zdiecja lazienki bambusowej, jestem barzdo cziekawa koncowym efekcie, bo u nas bedzie taka sama lazienecka. u nas malowanie podbitki najpierw impregnatem co nam został z więźby (akurat się wykorzysta 1 baniak). A lakierobejcą pomalujemy 2 razy- wtedy kolor będzie bardzo podobny do naszych okien. Zdjęcie bambusowej pstryknę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.11.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ja też jestem ciekawa łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 07.11.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Monis, my tez s lakiero-bejca malowalismy 2 razy,po piersze zalezalo nam na odpowiedniego odcieniu (Sadolin palisander, ejst ciemny kolor), a po drugie lepsze zabezpieczenie.Dla tego ci napisalam o tym wolnym wysychaniem pomiedzy tych dwuch warst, ze bys miala to na uwadze. Impregnat schnie migiem..ale lakier..duzo, duzo wolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 10.11.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Monis, super wyszla ta lazienka. Widze ze zasuwasz s podbytka. U mas bylo to samo.., na calej podlodze na gorze, lezala rozlorzona podbytka. Jedna rzec porzyteczna s tego byla, ze po tym rozlorzenium widzialam ze cimno bronzowa podloga mi sie nie spodobala.Ladny kolorek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 10.11.2008 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Monis, super wyszla ta lazienka. Widze ze zasuwasz s podbytka. U mas bylo to samo.., na calej podlodze na gorze, lezala rozlorzona podbytka. Jedna rzec porzyteczna s tego byla, ze po tym rozlorzenium widzialam ze cimno bronzowa podloga mi sie nie spodobala.Ladny kolorek!! Lazienka narazie taka sobie- niedokonczony jest sufit no i nie ma ceramiki ale ogolnie glazura podoba mi sie bardzo.. co do podpitki- to tylko polowa jest pomalowana- nie mialam gdzie reszty rozlozyc- bo na dole ekipa robi gladzie i kurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekCP 13.11.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Zazdroszczę, już tyle wykończeniówki za Wami... Mogę zapytać, ile płaciliście za m2 regipsów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.11.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 witam.... siem pochwalę że zakupiłam taką samiuśką kabinkę jak Twoja - 80 tka oczywiście miałam kłopocik z ceną, była za 999 zł, ale sie nie dałam i zakupiłam za 919 złociszy... a co u Ciebie? podbitkę już widziałam - dziś to już pewnie cała jest, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts