Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam....

siem pochwalę że zakupiłam taką samiuśką kabinkę jak Twoja - 80 tka :lol: :lol: oczywiście miałam kłopocik z ceną, była za 999 zł, ale sie nie dałam i zakupiłam za 919 złociszy... :lol: :lol: :lol:

a co u Ciebie? podbitkę już widziałam - dziś to już pewnie cała jest, co?

gratuluję, że tak taniutko udało Ci się kupić...

Podbitka została jeszcze do ułożenia od strony daszka nad tarasem. Dzisiaj montują mi kuchnię!!!!!!!!! :D :D :D Juz jest prawie cała. Zaraz znowu jadę na budowę bo wstąpiłam na chwilę do domu :roll: po aparat :wink:

hejeczka.... jeste m jako pierwsza i mam wielką frajdę z tego...

łazieneczki piękne... Ty masz wanne ravaka? znów zapytam o cenę :oops: i o to czemu za wanną ta sciana jest taka no.... uciapana... chyba że to jakaś izolacja p. wilgoci... to jeśli tak to znów się pytam o szczegóły....

no i kuchnia superowa... to jest wenge?

ha czyli ma się to oko.... :lol:

ja do dzis myślałam o ravaku - gentiana, ale dziś mnie jakoś olśniło i chyba będzie love story, bo będę miała lepsze dojście zaplanowanej pralki :wink: a i pogaduchy w wannie wygodniejsze, i nóg nie trzeba upychać... no to zdradź kaj kupiłaś, co?

a ta izolacja p.wilgoci - to jak wygląda, to jakiś żel, szpachla, grunt?

no zlew... pyszny... ja chyba tez coś takie bym chciała... ciut mnie nęci narożny, ale jeszcze się waham... :roll:

Wannę tutaj kupiliśmy z odbiorem osobistym (znaleźliśmy na ceneo- chwała za net!) http://www.tomdom.pl/p-7563-Wanna_akrylowa-Ravak-Rosa_160x105.html

Ta love stroy też ładna, ale już nie chciałam takiej wielkiej- tę próbowaliśmy na sucho i mieścimy się spokojnie :wink: A jak bym miała większą wannę to musiałabym od razu wołać szambiarza 8)

folia w płynie to cos takiego jak grunt, tylko gęstsze- kupuje się w wiadrze a śmierdzi przeokrutnie :roll:

zlew rewelacyjny- chciałam na początku jasny ale się zadurzyłam w tym antracytowym :wink:

zlew rewelacyjny- chciałam na początku jasny ale się zadurzyłam w tym antracytowym :wink:

Zlew cudo ... baaaardzo mi się podoba (napisz ile zapłaciliście - orientacyjnie) :D. A tempo wykańczania ... nie wiem jak wy to robicie? Ile ekip jest jednocześnie na budowie?

Ładna kuchnia. Podobaja mi się meble w kolorze venge. Tylko jak to wszystko pogodzić jak podłoge też chcę mieć ciemną, brrr

zależy jak dużą masz kuchnię i jak ciemną chcesz mieć podłogę ;)

my mamy 2 okna w kuchni więc, śmiało można było dać ciemną podłogę, ale mi strasznie podobał się ten beżowy gres z duuuużym połyskiem :roll:

Zlew cudo ... baaaardzo mi się podoba (napisz ile zapłaciliście - orientacyjnie) :D. A tempo wykańczania ... nie wiem jak wy to robicie? Ile ekip jest jednocześnie na budowie?

orientacyjnie dużooo ok 900 zł :o

ekipy w sumie dwie- jedna poprawia po poprzednikach, druga- glazurnik z pomocnikiem.. Ekipa poprawiaczy jest zaje...sta! Odpukać - ale nie mam się czego przyczepić. Słowni, dokładni z głową na karku. Przykład podręcznikowy prawdziwego fachowca przez duże F!

Dzisiaj mamy już terakotę w przedpokoju na dole. Jutro kupię fugi to będzie gites :D

A poprawiacze po co poprawiają (od czego tacy świetni to ja od razu poproszę namiary na prv)?

Głównie to są od ocieplenia poddasza- i szczerze ich polecam są świetni.

Ale poprawili nam wszystkie tynki (poprzednia ekipa delikatnie mówiąc spartaczyła wszystko), zrobili nam saunę, podbitkę, ocieplenie zewnętrzne, daszek nad tarasem (dzisiaj).

Jak chcesz zobaczyć na żywo to zapraszam - na priva podeślę namiary na nich

Monis, przyglądam się Twojemu dachowi, ponieważ jestem na tym etapie i również zamierzam deskować cały dach. Zauważyłam, że macie b.szerokie deski położone na połaciach dachu i mam w związku z tym pytanie - czy deski nie "łódkują" w związku z tym, że są szerokie? Nasze deski są szerokości 10-20cm i obawiam się czy nie za szerokie, bo czytałam na FM, że powinny być wąskie :roll: :roll: Acha - czy papę zgrzewaliście na łączeniach i jak wykonaliście wentylację dachu w związku z tym, że jest papa - szczelina w kalenicy z pasem folii dachowej?

Moniu,

nasze deski były mniej więcej takie jak Twoje (może wyglądają na szersze) i nie wygięły się w łódkę. Nie wiem czy były dobrze wysuszone, ale były kładzione jak było cieplutko. Papa nie była zgrzewana- była robiona na zakładkę, zaczynając od dołu i przybita pabiakami z okrągłymi blaszkami. Dachówka nie dochodzi do samego środka kalenicy- tam jest wentylacja i dodatkowo są założone dachówki wentylacyjne- takie z wypukłym brzuszkiem, po 2-3 na stronie dachu.