Monis 13.11.2008 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Zazdroszczę, już tyle wykończeniówki za Wami... Mogę zapytać, ile płaciliście za m2 regipsów? 58zł/m2 za ocieplenie poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 13.11.2008 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 witam.... siem pochwalę że zakupiłam taką samiuśką kabinkę jak Twoja - 80 tka oczywiście miałam kłopocik z ceną, była za 999 zł, ale sie nie dałam i zakupiłam za 919 złociszy... a co u Ciebie? podbitkę już widziałam - dziś to już pewnie cała jest, co? gratuluję, że tak taniutko udało Ci się kupić... Podbitka została jeszcze do ułożenia od strony daszka nad tarasem. Dzisiaj montują mi kuchnię!!!!!!!!! Juz jest prawie cała. Zaraz znowu jadę na budowę bo wstąpiłam na chwilę do domu po aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.11.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 no to koniecznie.... ja bardzo lubię patrzeć na kuchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 13.11.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Wow! Rzeknę tylko i z zapartym tchem czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 13.11.2008 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 fotki gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.11.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 hejeczka.... jeste m jako pierwsza i mam wielką frajdę z tego... łazieneczki piękne... Ty masz wanne ravaka? znów zapytam o cenę i o to czemu za wanną ta sciana jest taka no.... uciapana... chyba że to jakaś izolacja p. wilgoci... to jeśli tak to znów się pytam o szczegóły.... no i kuchnia superowa... to jest wenge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 13.11.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Tia... ja Ci podam cenę a Ty znajdziesz 500zł taniej, tak?? Wanna Ravak Rosa I 1050zł Ściana w łazience upraprana jest folią w płynie (izolacja przeciwwilgociowa) a kuchnia jest koloru Wenge ( taka jaką sobie wymarzyłam - mnóstwo szuflad z hamulcami i koszami cargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 13.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 ha czyli ma się to oko.... ja do dzis myślałam o ravaku - gentiana, ale dziś mnie jakoś olśniło i chyba będzie love story, bo będę miała lepsze dojście zaplanowanej pralki a i pogaduchy w wannie wygodniejsze, i nóg nie trzeba upychać... no to zdradź kaj kupiłaś, co? a ta izolacja p.wilgoci - to jak wygląda, to jakiś żel, szpachla, grunt? no zlew... pyszny... ja chyba tez coś takie bym chciała... ciut mnie nęci narożny, ale jeszcze się waham... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 13.11.2008 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Wannę tutaj kupiliśmy z odbiorem osobistym (znaleźliśmy na ceneo- chwała za net!) http://www.tomdom.pl/p-7563-Wanna_akrylowa-Ravak-Rosa_160x105.html Ta love stroy też ładna, ale już nie chciałam takiej wielkiej- tę próbowaliśmy na sucho i mieścimy się spokojnie A jak bym miała większą wannę to musiałabym od razu wołać szambiarza folia w płynie to cos takiego jak grunt, tylko gęstsze- kupuje się w wiadrze a śmierdzi przeokrutnie zlew rewelacyjny- chciałam na początku jasny ale się zadurzyłam w tym antracytowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 13.11.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 A ogólnie i szczególnie jest pysznie ; bardzo ładnie się robi! b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 14.11.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Widzę Monis, że jesteś coraz bliżej przeprowadzki Ile kosztowała Was drewniana podbitka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 14.11.2008 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Widzę Monis, że jesteś coraz bliżej przeprowadzki Ile kosztowała Was drewniana podbitka? materiał 29/m2 , szerokość 11 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 14.11.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Ładna kuchnia. Podobaja mi się meble w kolorze venge. Tylko jak to wszystko pogodzić jak podłoge też chcę mieć ciemną, brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 zlew rewelacyjny- chciałam na początku jasny ale się zadurzyłam w tym antracytowym Zlew cudo ... baaaardzo mi się podoba (napisz ile zapłaciliście - orientacyjnie) . A tempo wykańczania ... nie wiem jak wy to robicie? Ile ekip jest jednocześnie na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 14.11.2008 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Ładna kuchnia. Podobaja mi się meble w kolorze venge. Tylko jak to wszystko pogodzić jak podłoge też chcę mieć ciemną, brrr zależy jak dużą masz kuchnię i jak ciemną chcesz mieć podłogę my mamy 2 okna w kuchni więc, śmiało można było dać ciemną podłogę, ale mi strasznie podobał się ten beżowy gres z duuuużym połyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 14.11.2008 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 zlew rewelacyjny- chciałam na początku jasny ale się zadurzyłam w tym antracytowym Zlew cudo ... baaaardzo mi się podoba (napisz ile zapłaciliście - orientacyjnie) . A tempo wykańczania ... nie wiem jak wy to robicie? Ile ekip jest jednocześnie na budowie? orientacyjnie dużooo ok 900 zł ekipy w sumie dwie- jedna poprawia po poprzednikach, druga- glazurnik z pomocnikiem.. Ekipa poprawiaczy jest zaje...sta! Odpukać - ale nie mam się czego przyczepić. Słowni, dokładni z głową na karku. Przykład podręcznikowy prawdziwego fachowca przez duże F! Dzisiaj mamy już terakotę w przedpokoju na dole. Jutro kupię fugi to będzie gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 A poprawiacze po co poprawiają (od czego tacy świetni to ja od razu poproszę namiary na prv)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 14.11.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 A poprawiacze po co poprawiają (od czego tacy świetni to ja od razu poproszę namiary na prv)? Głównie to są od ocieplenia poddasza- i szczerze ich polecam są świetni. Ale poprawili nam wszystkie tynki (poprzednia ekipa delikatnie mówiąc spartaczyła wszystko), zrobili nam saunę, podbitkę, ocieplenie zewnętrzne, daszek nad tarasem (dzisiaj). Jak chcesz zobaczyć na żywo to zapraszam - na priva podeślę namiary na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 15.11.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Monis, przyglądam się Twojemu dachowi, ponieważ jestem na tym etapie i również zamierzam deskować cały dach. Zauważyłam, że macie b.szerokie deski położone na połaciach dachu i mam w związku z tym pytanie - czy deski nie "łódkują" w związku z tym, że są szerokie? Nasze deski są szerokości 10-20cm i obawiam się czy nie za szerokie, bo czytałam na FM, że powinny być wąskie Acha - czy papę zgrzewaliście na łączeniach i jak wykonaliście wentylację dachu w związku z tym, że jest papa - szczelina w kalenicy z pasem folii dachowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 15.11.2008 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Moniu,nasze deski były mniej więcej takie jak Twoje (może wyglądają na szersze) i nie wygięły się w łódkę. Nie wiem czy były dobrze wysuszone, ale były kładzione jak było cieplutko. Papa nie była zgrzewana- była robiona na zakładkę, zaczynając od dołu i przybita pabiakami z okrągłymi blaszkami. Dachówka nie dochodzi do samego środka kalenicy- tam jest wentylacja i dodatkowo są założone dachówki wentylacyjne- takie z wypukłym brzuszkiem, po 2-3 na stronie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts