monia i marek 16.11.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Troszkę mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, że musimy ciąć deski na połowę wzdłuż Jeśli nie wyłódkowały w ciąg 2-3 mies., to już raczej nie powinny. Jeśli chodzi o wentylację, to miałam na myśli wentylację spod dachu, czyli jak macie zrobioną wentylację z wnętrza, spod deskowania, ponieważ papa nie przepuszcza powietrza Być może to, że papa nie jest zgrzewana wystarczyło Już od tego wszystkiego głupieję Podobne dylematy mam co do deski czołowej - jedni obijają blachą, jedni nie i ... bądź tu mądrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.11.2008 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Od wewnątrz wystarcza wentylacja pod watą- najpierw ekipa umieściła dystansy ze sznurka- żeby wełna nie dotykała bezpośrednio desek. My deskę mamy obłożoną blachą w kolorze dachówki, teraz dopiero widzę, że mogłam wziąć brązową (pod kolor rynien) i byłoby ładniej ale chyba czymś obić trzeba... po drodze na budowę mijam domek podobny do Twojego i oni mają coś jakby gzymsik naokoło domu- wygląda jak z betonu komówkowego czy to było odlane... sama nie wiem, ale bardzo to do tego stylu pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.11.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ooo, to ciekawe - mogłabyś cyknąć fotkę przy okazji? Plissss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 16.11.2008 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Zdjęcia robione migiem z ukrycia (nie wiem czy właścicielom by się spodobało, że ktoś dybie na ich dom z aparatem). Pod rynną jest jakby węższa deska czołowa obita ciemną blachą wygiętą na dole gdzie zaczyna się od razu gzyms... http://img98.imageshack.us/img98/3767/9868iw7.jpg http://img98.imageshack.us/img98/6899/9869rv3.jpg http://img98.imageshack.us/img98/7674/54564814cl3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 16.11.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 O esoooo a te już kuchnię montują. Wprowadzicie się do końca listopada na bank. Tylko pamiętać - nie niszczyć kibla bo cudny Zdjęcia robione migiem z ukrycia (nie wiem czy właścicielom by się spodobało, że ktoś dybie na ich dom z aparatem) wszystko powiedziaaaaaaane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.11.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Super, Moniś - już wiem o co biega Bardzo ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.11.2008 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Dandi z przeprowadzką to nie tak kolorowo... nadal czekamy na swój własny prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.11.2008 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Super, Moniś - już wiem o co biega Bardzo ładnie to wygląda no właśnie mi też się to spodoało bo bardzo pasuje do takiego stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 17.11.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Czesc Monicka,widze ze idzies jak burza. Jestem pod wrazenie. Podbytka skonczyli nawet przed nami. U nas zostalo w soboty, ze by dekarz dokonczyl montarzu kratki wentylacjiny w podbytki i dokonczyc obrobki blacharskej na lukarniach. Zastanow sie nad kratka mi. Ja nie mam deskowanie, tylko folia. Zamontowana wrobluwka do wentilacji dachu..ale dekarz powiedzial ze koniecnie musa byc kratki. Wiem ze mnie nei oszukiwal, bo pzreciez to jest jego dodatkowa robota. Kupilam na Bartickej, takie fajne kwadraciki metalowy, z ramencka po 17zl . Dla 300m^2 dach dekarz u nas wyliczyl 16szt.Bardzo ladnie wyszal ta kuchnia,super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.11.2008 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Tez maja nam zamontowac kratki wentylacyjne w podbitce, ale jeszcze nie kupilam na Bartyckiej w ktorym miejscu kupilas swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.11.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Hejka, Monik powiedz mi jakiej szerokości jest twoje podwójne okno w kuchni? Wiem że coś zmienialiście względem projektu ale nie zrozumiałam z czego na co ( a zastanawiam się jak będzie wyglądało takie jak sobie wymyśliłam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.11.2008 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 szerokość 150cm- my nie zmienialiśmy tego w projekcie- "samo" się zmieniło murarzom ale dobrze że się tak stało, jestem bardzo z niego zadowolona, z okna w sensie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.11.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Hmmm ... no to chyba muszę zmienić plany. Chciałam u siebie w kuchni wstawić podwójne okno, ale max zmieści mi się tam 2x60 cm, a jak twoje ma 150 a nie wygląda jakoś szeroko to 120 już zupełnie odpada. Fatalnie bo w projekcie mam 90 i też wydaje mi się że będzie kiepsko wyglądało takie długie pojedyncze ... no to teraz mam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 17.11.2008 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Hej, moje drugie okno w kuchni ma 90cm szer. Myślę że te 120 może nie wyglądać tak źle, napewno będzie lepsze niż te 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.11.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Byłoby zupełnie ok gdyby nie było dzielone ... ale jak ma być 2x 60 to boje się że będą takie dwa wąskie kiszki które wyglądają fatalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 19.11.2008 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Byłoby zupełnie ok gdyby nie było dzielone ... ale jak ma być 2x 60 to boje się że będą takie dwa wąskie kiszki które wyglądają fatalnie moje wykuszowe mają 120 szer i są dzielone na dwa. Może wyglądają jak kiszki bo są dłuuugaśne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.11.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Hmm przejrzałam wszystkie wasze foty i średnio widać te wykuszowe więc sama nie wiem ... może i faktycznie nie jest tak źle jak myślałam ... ale boje się że będzie tam więcej framugi niż szyby Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Pogoda się zepsuła i mam już cała zimę na snucie takich rozważań ... więc może jeszcze coś wymyśle do marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 20.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Monis,kupilam s tej firmy: http://www.went-dom.pl/Maja duzy wiekszy wybor, niz je na stronie internetowej. Bylo tam naj-tanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 20.11.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Monis,kupilam s tej firmy: http://www.went-dom.pl/Maja duzy wiekszy wybor, niz je na stronie internetowej. Bylo tam naj-tanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 20.11.2008 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Wielkie dzieki za namiar- robie sobie do nich wypad w sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts