Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

Troszkę mnie pocieszyłaś, bo już myślałam, że musimy ciąć deski na połowę wzdłuż :roll: :roll: Jeśli nie wyłódkowały w ciąg 2-3 mies., to już raczej nie powinny. Jeśli chodzi o wentylację, to miałam na myśli wentylację spod dachu, czyli jak macie zrobioną wentylację z wnętrza, spod deskowania, ponieważ papa nie przepuszcza powietrza :-? Być może to, że papa nie jest zgrzewana wystarczyło :roll: :roll: Już od tego wszystkiego głupieję :lol: :lol: Podobne dylematy mam co do deski czołowej - jedni obijają blachą, jedni nie i ... bądź tu mądrym :lol: :lol:

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od wewnątrz wystarcza wentylacja pod watą- najpierw ekipa umieściła dystansy ze sznurka- żeby wełna nie dotykała bezpośrednio desek.

My deskę mamy obłożoną blachą w kolorze dachówki, teraz dopiero widzę, że mogłam wziąć brązową (pod kolor rynien) i byłoby ładniej :roll: ale chyba czymś obić trzeba... po drodze na budowę mijam domek podobny do Twojego i oni mają coś jakby gzymsik naokoło domu- wygląda jak z betonu komówkowego czy to było odlane... sama nie wiem, ale bardzo to do tego stylu pasuje :roll:

Zdjęcia robione migiem z ukrycia (nie wiem czy właścicielom by się spodobało, że ktoś dybie na ich dom z aparatem). Pod rynną jest jakby węższa deska czołowa obita ciemną blachą wygiętą na dole gdzie zaczyna się od razu gzyms...

http://img98.imageshack.us/img98/3767/9868iw7.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/6899/9869rv3.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/7674/54564814cl3.jpg

O esoooo a te już kuchnię montują. Wprowadzicie się do końca listopada na bank. Tylko pamiętać - nie niszczyć kibla bo cudny

Zdjęcia robione migiem z ukrycia (nie wiem czy właścicielom by się spodobało, że ktoś dybie na ich dom z aparatem)

wszystko powiedziaaaaaaane

Czesc Monicka,

widze ze idzies jak burza. Jestem pod wrazenie. Podbytka skonczyli nawet przed nami. U nas zostalo w soboty, ze by dekarz dokonczyl montarzu kratki wentylacjiny w podbytki i dokonczyc obrobki blacharskej na lukarniach. Zastanow sie nad kratka mi. Ja nie mam deskowanie, tylko folia. Zamontowana wrobluwka do wentilacji dachu..ale dekarz powiedzial ze koniecnie musa byc kratki. Wiem ze mnie nei oszukiwal, bo pzreciez to jest jego dodatkowa robota. Kupilam na Bartickej, takie fajne kwadraciki metalowy, z ramencka po 17zl . Dla 300m^2 dach dekarz u nas wyliczyl 16szt.

Bardzo ladnie wyszal ta kuchnia,super

Hmmm ... no to chyba muszę zmienić plany. Chciałam u siebie w kuchni wstawić podwójne okno, ale max zmieści mi się tam 2x60 cm, a jak twoje ma 150 a nie wygląda jakoś szeroko to 120 już zupełnie odpada.

Fatalnie :( bo w projekcie mam 90 i też wydaje mi się że będzie kiepsko wyglądało takie długie pojedyncze ... no to teraz mam dylemat :-?

Hmm przejrzałam wszystkie wasze foty i średnio widać te wykuszowe więc sama nie wiem ... może i faktycznie nie jest tak źle jak myślałam ... ale boje się że będzie tam więcej framugi niż szyby :-?

Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Pogoda się zepsuła i mam już cała zimę na snucie takich rozważań ... więc może jeszcze coś wymyśle do marca.