Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u mnie od soboty zaczynam działania zaczepne dotyczące naprawy dachu.... obaczym co mi z tego wyjdzie... :wink:

a co tam się u Ciebie stało z dachem? :o

yymmm

jakby to tu napisać co by się w jednym zdaniu zmieściło.... :roll:

generalnie dobrze to on nie jest bo: mam zaciek na elewacji, ciurkiem mi sie leje z narożnika przy najmniejszym deszczu, mam zacieki przy veluxach, same veluxy mają żle zrobioną zabudowę k-g, a i pewnie dodatkowej foliii tyż nie mają...., no i i jeszcze światło z podbitki śiwci mi nad rynną :o

to tak z grubsza.... bo gdyby się uparł to komin tyż mam śmiszny.... :roll:

ale to juz zostawiam rzeczoznawcy, z którym się mamy spotkać waśnie w sobotę :wink:

O kurde! mam nadzieję, że wszystko naprawi się szybko i bezproblemowo

trzymam w takim razie kciuki

oj ja sie boje czegoś innego.... za czyją kaskę to się odbędzie :roll: bo niby powinno być za ich.... ale ja wiem jak to się skończy

hejka...

właśnie obejrzalam Twoje łazienki... i bardzo zazdroszczę, że juz na tym etapie jesteście.... ufam, że jak ja tak będę miała to też już będzie tak pięknie jak u Ciebie.... kuchnia jest, łazienki są. kominek jest - to kiedy wprowadzka? :lol:

[

Nitubaga. Wprowadzić to już bym się chciała. Nie mam jeszcze parkietu no i własnego prądu- a bez tego ostatniego nie mam odbioru budynku :-?

buuuuuuuu :cry:

czyli nie możesz oddać domu do użytkowania? o rety... no to bym się wkurzyła... a da się coś zrobić by to jakoś popchnąć?

No właśnie nie da rady pchnąć. Próbowałam jeźdżić do Pruszkowa (tam mam rejon), wydzwaniać i nic.

Nie znam tam nikogo i dlatego mogę tylko czekać, co mnie doprowadza do obłęgu :evil:

no wyobrażam sobie.... no a na kiedy masz datę przyłącza tego gazu?

A datę przyłącza prądu miałam na miesiąc temu... skrzynka owszem stoi ale PUSTA. Teraz jakiś inspektor musi tam łaskawie pojechać i zobaczyć czy jest, podpisać jakiś kwitek, potem daje kwitek do panów od licznika, panowie od licznika zastanawiają się kolejne tygodnie kiedy podjechać i wsadzić mi do skrzynki licznik .... i dopiero po podpisaniu kolejnej umowy będę miała (mam nadzieję) prąd.

płakać się chce :(

własnie :-?

ale uszki do góry, może się panowie sprężą.... :wink: trzeba im truć dup.e non stop to dla świętego spokoju Ci to zrobią...

a nie możesz napisać jakiejś skargi za nie dotrzymanie terminu i że w związku z tym Ty chcesz by w trybie przyspieszonym to zostało załatwione? :roll:

Kurcze Monika, a ta szczelina na fugę musi być aż tak duża? Wydawało mi się, że Calle to kafle bezfugowe i właściwie to sprawiło, że się na nie zdecydowealiśmy. Co mówi Twój galzurnik? Dałoby się tę szczelinę bardziej zminimalizować...?