Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z zapartym tchem przeczytalam Twoj dziennik i komentarze

Super domek już macie a co najwazniejsze juz w nim mieszkacie.

My dopiero zaczynamy i w zeszłym tygodniu odebraliśmy PnB i szukamy speców do budowy domu.

Jesli mozesz podesłać namiary na ekipy , które się sprowadziły u Ciebie to będę wdzięczna :o)

Z zapartym tchem przeczytalam Twoj dziennik i komentarze

Super domek już macie a co najwazniejsze juz w nim mieszkacie.

My dopiero zaczynamy i w zeszłym tygodniu odebraliśmy PnB i szukamy speców do budowy domu.

Jesli mozesz podesłać namiary na ekipy , które się sprowadziły u Ciebie to będę wdzięczna :o)

Witam w naszych skromnych progach ;)

Mogę podesłać namiary na dekarzy, elektryków i ocieplenia poddasza (w sumie ci ostatni to zrobią wszystko kompleksowo jeśli chodzi o wykończenie domu)...

W sumie nic ciekawego sie u nas nie dzieje. Ekipa robi ogrodzenie frontowe z klinkieru- w środku narazie bez postępów :wink: farby kupione ale jakoś nie mamy weny, żeby się zabrać za malowanie a przydałoby się :wink:

Taras mam- ale jakoś nie mogę patrzeć na ten bałagan, który mamy na "ogrodzie" więc się nie wynurzam na tamta stronę. Mam nadzieję, że w niedługim czasie uda nam się uprzątnąć wszystko i wyrównać ziemię... :roll:

To jest typowy objaw jaki obserwuję u ludzi po wprowadzeniu się. Do momentu kiedy jest jeszcze "tuż przed" człowiek biega na budowę codziennie i ma energię żeby góry przenosić jak już się wprowadzi ... jakoś wszystko przestaje mieć już takie znaczenie. Sama się boję takiego obrotu sprawy, a wiem że M. będzie chciał się wprowadzać jak tylko będzie się dało ... a jak człowiek zamieszka na budowie to później całe życie dokańcza to budowanie i dokończyć nie może.

Uprzątnięcie terenu to już i tak koniec końców i zupełnie nie dziwię się wam że się nie chce, ale pomyśl o tym słońcu i wakacyjnych drinkach z palemką na trawce jak już wyrównasz teren ... Jeszcze tylko kilka kroków do sukcesu :D

Do momentu kiedy jest jeszcze "tuż przed" człowiek biega na budowę codziennie i ma energię żeby góry przenosić jak już się wprowadzi ... jakoś wszystko przestaje mieć już takie znaczenie.

Skąd ja to znam? Wprowadzilismy sie tak do mieszkania - to nie skończone, tamto nie dokręcone, tam jeszcze podmalować itp. Po ośmiu latach sprzedaliśmy mieszkanie z kilkoma niedokończonymi pracami. Jakoś wiecznie nie było czasu, chęci albo pieniędzy.

Na budowę nie muszę biegać bo jestem na miejscu :wink: jeśli chodzi o chęci to powoli nabieram- musiałam trochę odpocząć od "budowania" :roll: no i pieniądze by też się jakieś przydały- a z tym najtrudniej :roll:

Z drugiej strony wszystkich pokoi nie muszę wykańczać bo nie mam ich kim "obstawić" :wink: tak więc dużo nam juz nie zostało. Powoli ale do przodu :D

• 3 weeks później...