kasiulakp 29.06.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 oj będę częstym gościem... masz to jak w banku będę podglądać twoje zmagania i kibicować Co do elewacji, to w mojej okolicy jest właśnie pełno żółtych, morelowych i pomarańczowych domków, a ostatnio coraz więcej również oliwkowych dlatego zdecydowałam się na "cappuciono" tylko,że trochę nie wyszło. Ale i tak mam inny kolor niż wszyscy. A tak przy okazji... gdzie i jak można wiedzieć po ile kupiłaś kabinę z brodzikiem, bo ja też szukam drzwi uchylnych a nie rozsuwanych A to bardziej aktualne zdjęcie elewacji(najbardziej oddające rzeczywisty kolor http://www.imagic.pl/files//13562/100_1034.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 29.06.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Kolor wyszedł Wam bardzo fajny, mimo wszystko że niechcący Kabinę kupowaliśmy w Obi, kosztowała coś koło 1300-1350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioolkadawid 05.07.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Witam!! Od paru dni śledzę ten dziennik. Piękny dom!! My dopiero zaczynamy.. chciałabym, żeby wszystko tak sprawnie poszło jak Wam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 06.07.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witam Asiu! Fajnie, że do nas wstąpiłaś. Trzymam kciuki za Twoje budowanie i wyruszam do Twojego dziennika tylko wrzuć sobie w stopkę link do komentarzy, żeby Ci nie zaśmiecali dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.08.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Monika, co u ciebie? Jak tam maleństwo? Ja pokoik, może coś pokarzesz więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 18.08.2009 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 No cześć coś nie miałam ostatnio czasu żeby siedzieć na muratorze maleństwo mocno absorbujące- miewa różne dni. Jej pokój i w sumie u nas bez zmian. Ola narazie zamieszkała u nas, żebym nie musiała za daleko chodzić w nocy A jak u Ciebie? zaraz pędzę do Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.08.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Nie dziwię się że nie masz ani czasu ani "fazy" na forum i budowanie jak taka "ATRAKCJA" w domu. Gratuluje maleństwa (jak ten czas szybko leci ) i oby rosła zdrowa i wesolutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.08.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Ps. możesz mi napisać gdzie kupowaliście tynk na cokół domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 19.08.2009 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Tynk kupowaliśmy w składzie budowlanym na Bartyckiej (24 chyba?)- nazwy nie pamiętam. Zawsze zamawialiśmy u sprzedającego Bartka Reitera (512 287 732)- bardzo dobre rabaty nam dawał. U nich kupiliśmy też wełnę na poddasze, ocieplenie budynku no i tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.08.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Monik, mam pytanko, pamiętasz może ile wam schły tynki i wylewki?? Po jakim czasie wiadomo było, że można kłaść parkiet i kiedy od zakończenia tynków kładliscie pierwsze kafelki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 24.08.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Tynki były zaczęte na poddaszu w czerwcu- jakoś w drugiej połowie. Jak kładli nam tynki to nie mieliśmy ani okien ani drzwi zewnętrzych- więc wszystko się naturalnie wietrzyło i schło. Potem był cały czas grzane. Glazurę i terakotę kładliśmy w październiku. Wylewki były w sierpniu a parkiet w grudniu. Przed położeniem parkietu ekipa musi zmierzyć wilgotność wylewki metodą karbidową (CM)- wykuwa się w wylewce dziurę i wygrzebuje z samego dna beton- wrzuca do takiego "termosu" z węglem i odczytuje wilgotność. Przypilnuj, żeby próbka była wzięta z samego dołu wylewki- musi być wygrzebane aż do podkładu. My mieliśmy źle zmierzoną wilgotność i właśnie mamy tego efekty- odchodzi nam parkiet w salonie. Tak więc ostrzegam. Najlepiej sie spiknij z ghostem- naprawdę specjalista od podłóg drewnianych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.09.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witaj Monis, przez przypadek trafiłam na twój dziennik - super domek Mamy takie same meble do sypialni, drzwi wew - tyle że u nas na dole jest wenge, a u góry dąb i takie same klamki I jeszcze parę podobieństw widziałam - o już wiem, kolor w sypialni - ten ciemny. Czekam teraz na ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 25.09.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 witam w progach mimozy sporo podobieństw- więc zaraz mknę do Ciebie oblukać domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 28.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Monis ale masz fajnie, dom odebrany i już mieszkasz. Ja jeszcze męczę się na Jelonkach, jak przebiegał u Ciebie odbiór budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 29.09.2009 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Odbiór był bezproblemowy. Złożyłam wszystkie dokumenty i pojechaliśmy na wakacje (co by nie denerwować się na miejscu, że mogą się do czegoś doczepić ). Po powrocie pojechałam po oficjalne pisemko.. Zaraz mknę do Ciebie luknąć na jakim jesteście etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 21.10.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jaki fajny avatar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 22.10.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Jaki fajny avatar co tam u Ciebie? idę luknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.10.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Pokazuj ogrodzenie!!! I krzesła i resztę o której pisałaś!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 23.10.2009 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Chwilke cierpliwości w weekend postaram się pokazać co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 23.10.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 No to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts