Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

oj będę częstym gościem... masz to jak w banku :) będę podglądać twoje zmagania i kibicować :lol:

Co do elewacji, to w mojej okolicy jest właśnie pełno żółtych, morelowych i pomarańczowych domków, a ostatnio coraz więcej również oliwkowych :-? dlatego zdecydowałam się na "cappuciono" tylko,że trochę nie wyszło. Ale i tak mam inny kolor niż wszyscy.

A tak przy okazji... gdzie i jak można wiedzieć po ile kupiłaś kabinę z brodzikiem, bo ja też szukam drzwi uchylnych a nie rozsuwanych :lol:

A to bardziej aktualne zdjęcie elewacji(najbardziej oddające rzeczywisty kolor :lol:

http://www.imagic.pl/files//13562/100_1034.jpg

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Tynki były zaczęte na poddaszu w czerwcu- jakoś w drugiej połowie. Jak kładli nam tynki to nie mieliśmy ani okien ani drzwi zewnętrzych- więc wszystko się naturalnie wietrzyło i schło. Potem był cały czas grzane. Glazurę i terakotę kładliśmy w październiku. Wylewki były w sierpniu a parkiet w grudniu. Przed położeniem parkietu ekipa musi zmierzyć wilgotność wylewki metodą karbidową (CM)- wykuwa się w wylewce dziurę i wygrzebuje z samego dna beton- wrzuca do takiego "termosu" z węglem i odczytuje wilgotność. Przypilnuj, żeby próbka była wzięta z samego dołu wylewki- musi być wygrzebane aż do podkładu. My mieliśmy źle zmierzoną wilgotność i właśnie mamy tego efekty- odchodzi nam parkiet w salonie. Tak więc ostrzegam. Najlepiej sie spiknij z ghostem- naprawdę specjalista od podłóg drewnianych! :wink:

• 1 month później...
  • 4 weeks później...