kasiaa256 24.12.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/zyczeniakasia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 04.01.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witaj Monis.Bardzo ładne wnetrza. Podoba mi sie kolor sciany za kominkiem, ślicznie eksponuje kominek. A mam pytanie odnośnie poręczy przy schodach - jakiej średnicy są te metalowe rurki? U siebie też zamówiłam podobne ale nie wiem jaką grubośc podać rurek. Drugie pytanie odnośnie naroznika - widzę że nie jest duży, a taki własnie szukam. Możesz mi podać nazwę jego i wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 04.01.2010 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witaj Monis.Bardzo ładne wnetrza. Podoba mi sie kolor sciany za kominkiem, ślicznie eksponuje kominek. A mam pytanie odnośnie poręczy przy schodach - jakiej średnicy są te metalowe rurki? U siebie też zamówiłam podobne ale nie wiem jaką grubośc podać rurek. Drugie pytanie odnośnie naroznika - widzę że nie jest duży, a taki własnie szukam. Możesz mi podać nazwę jego i wymiary? cześć rurki w balustradzie są średnicy 2 cm- mogłyby być szczuplejsze... narożnik Mateo- firmy Etap Sofa. Można "skomponować" sobie własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.02.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dzień dobry, ja po prośbie Mam pytanko odnośnie okna tarasowego - możesz zdradzić jakiej szerokości jest jedna część i czy są one rozwierne? Mam w projekcie też takie potrójne i zastanawiam się jaką dać szerokość tych skrzydeł. Jeśli już padło takie pytanie wcześniej, to z góry przepraszam A domek i wnętrza zapowiadają się bardzo eleganckie i wysmakowane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 02.02.2010 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dzień dobry, ja po prośbie Mam pytanko odnośnie okna tarasowego - możesz zdradzić jakiej szerokości jest jedna część i czy są one rozwierne? Mam w projekcie też takie potrójne i zastanawiam się jaką dać szerokość tych skrzydeł. Jeśli już padło takie pytanie wcześniej, to z góry przepraszam A domek i wnętrza zapowiadają się bardzo eleganckie i wysmakowane ! cześć drzwi tarasowe po 86 cm (szerokość szyby ok 64-65 cm). Podzielone jest następująco (jak patrzy się od zewnątrz): -pierwsze z lewej- fix- bez możliwości otwierania czy uchylania -podwójne z ruchomym słupkiem . dodatkowo środkowe drzwi można uchylić do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.02.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dziękuję za odpowiedź! Muszę jeszcze odwiedzić jakieś firmy z oknami, bo zastanawiam się czy dać takie jak u Ciebie, czy szersze, a nie wiem jakie oferują rozmiary bez poprzeczki. Mam jeszcze możliwość zmian, bo projekt jest w fazie tworzenia Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 02.02.2010 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 No dobrze jest zobaczyć na żywo wielkość. Weź jednak pod uwagę, że duże okna to duża strata ciepła w zimę , a w lecie ukrop w środku Ja ze swoich i tak jestem zadowolona- są akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.02.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 No biorę pod uwagę, biorę - i dlatego tylko potrójne, co prawda dwa takie, na zachodniej ścianie jedno i na północnej drugie (tu wiem że niekorzystnie, ale na północ mam widok na ogród, więc musi być ), a przy powierzchni ok 47 m trochę musi być tych przeszkleń, żeby salon był ładnie doświetlony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 03.02.2010 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Pewnie że musi być doświetlony. My mamy 38 m i okna, które mamy są wystarczające. Zwróć jeszcze uwagę na wysokość pomieszczenia, żeby nie wyglądało jak piwnica my podwyższyliśmy cały parter o 1 pustak i jest super. Jakbyśmy zrobilli wg projektu- byłoby nędznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 03.02.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Tak, architekt zwrócił nam uwagę, że musi być dość wysoko przy większych przestrzeniach. Mamy mieć 280 (trochę było w związku z tym kombinowania ze schodami, ale chyba będzie ok). A Wy jaką macie wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 03.02.2010 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 na gotowo ok 282 fakt- ze schodami jest wtedy zabawa, ale warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 03.02.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Wtrącę się w dyskusję o oknach, jeżeli planujecie kolorowe to szersze skrzydła niż te 86 cm profesjonalna firma raczej wam nie zrobi. Plastiki się rozprężają od słońca i im większa powierzchnia okna tym większy problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 03.02.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Moniś, też mam taką nadzieję Tofee - my okna planujemy pcv białe z obu stron. Zastanawiam się jeszcze nad montażem w warstwie ocieplenia i ew jak wtedy rozwiązać problem przesuwki przy trzech skrzydłach. Jedna będzie suwana na fixa, a druga na co, skoro powstanie wnęka? Sorki Moniś, że tak mnie naszło z tymi oknami w Twoich komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 03.02.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 milek umieściłaś gdzieś na FM swój projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.02.2010 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Tu jest kawałek z salonem i kuchnią http://forum.muratordom.pl/salon-od-polnocy-taras-pn-zach-prosba-o-opinie,t178751.htm projekt jeszcze jest w fazie "dopieszczania" całego nie zamieszczałam zaraz mnie Monika pogoni ze swoich komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 04.02.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 oczywiście że nie pogonię! mi nie przeszkadza a to okno na zachodniej ścianie to jakiej wielkości planujesz dać? pomyśl jeszcze gdzie i jakiej wielkości będziecie musieli dać grzejniki, żeby ogrzać taką powierzchnię. My mamy 2 niskie i grube kaloryfery pod wykuszem oraz 1 giganta pod poknem za narożnikiem. Ten grzejnik jest tak wielki, że sięga prawie do parapetu (zawsze przyprawiał mnie o ataki szału). Teraz już mi mniej przeszkladza, odkąd zainstalowałam firanki i tak mocno nie rzuca się w oczy. Wg projektu mieliśmy mieć pod drzwami tarasowymi w podłodze taki nawiew, ale zrezygnowałam z tego (już sobie wyobrażałam jak tam będzie się syf zbierał...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.02.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Dzięki za cierpliwość dobra kobieto To okno zachodnie ma być potrójne (są naniesione dwa otwierane i jeden fix, słabo widać na tym szkicu, bo jest grubą linią) - ale w związku z tym,że chcę tu dać przesuwne, zastanawiam się jak je rozsuwać, gdy zamontuję w ociepleniu - najłatwiej by było z czterema skrzydłami - dwa fixy po bokach i dwie przesuwki nasuwające się na fixy, ale nie wiem czy mi się wtedy zmieści tv na ścianie , bo dalej na tej zachodniej ścianie są jeszcze okna doświetlające jadalnię...; północne naniesione jest na tamtym szkicu na razie podwójne, ale będzie potrójne - dwa fiksy i jedno otwierane, którym mam zamiar wychodzić z kuchni na taras W całym domu chcemy mieć podłogówkę, pod oknami oczywiście zagęszczoną. Kaloryfer jeśli już, to w łazience - drabinka na ręczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 04.02.2010 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Jak ma być wszędzie podłogówka to po problemie ja żałuję, że nie położyliśmy w całym domu. Mamy tylko pod terakotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.02.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 No właśnie my będziemy najprawdopodobniej kombinować z połączeniem gresu i drewnianych paneli warstwowych, jak najcieńszych, bo bez drewna sobie nie wyobrażamy... Powinno być ok. A okna nie wiem, czy jednak nie lepiej by było zachodnie 2x135 przesuwka, a północne - zamiast 2x fix 90, dać fix 180 i otwierane skrzydło 90 Przynajmniej ogólne wielkości otworów byłyby bez zmian. A jeszcze kwestia rolet, moskitier... Zgłupieję niewątpliwie Dobra, uciekam już bo nudzę Ci tu potwornie. ps. gratuluję córeczki - ja też mam takie szczęście, tyle że już pięcioletnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 04.02.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Co do wielkości okien to musisz sobie już wyobrazić gdzie będzie stała kanapa czy jakaś komoda, tv itp. Żeby potem nie okazało się, że nie zmieści Wam się żaden mebel, bo ściana okaże się za krótka A fix 180 nie będzie za duży? tak sobie cicho myślę ps. dzięki za gratulacje. Nasza córcia ma 6 miesięcy z kawałkiem. Grzeczna jest i w ogóle super. Tylko dla mnie najgorsze jest to ranne wstawanie (w nocy mi nie przeszkadza, ale rano chciałabym czasem dłużej pospać nie jestem rannym ptaszkiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts