Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

Hm... poczytałam trochę i chyba jednak za duży... W weekend czeka nas wycieczka po salonach okiennych :roll:

Jeśli chodzi o meble, to powinno być ok - jakieś sofy ze stolikiem na środku będą, tv na ścianie - w układzie z otworem 270cm zostaje ok 240 cm, więc powinien się zmieścić, ew komodę też się upchnie, jak będzie potrzebna.

Wiem co czujesz, ja karmiłam małą "z własnych zasobów" :wink: dość długo, więc w nocy było kilkakrotne wstawanie, ale miałam to szczęście że szybko zaczęła przesypiać całą noc.

A jak wieczorem u Was wygląda? Wcześnie ją kładziesz?

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Koniecznie po wycieczce "okiennej" daj znać co ustaliliście :) i jakbyś coś wyrysowała to wrzuć, żebyśmy mieli obraz sytuacji :wink:

Małą kładziemy parę minut po 19 (kiedyś kładliśmy później, ale straaasznie marudziła więc przestawiliśmy ją na wcześniejszą godzinę). Wcześniej kąpiel, potem kołysanka, wrzucam ją do łóżeczka i zasypia sama. Też karmię z "własnych zasobów". Ogólnie bardzo dobrze śpi, ale w nocy 2x zaczyna się kręcić na jedzenie. Tak więc max 4 h ciurkiem spania to rzadkość. Rano budzi się po 7. Więc ogólnie rzecz biorąc bardzo ładnie- bo śpi jakby nie patrzeć 12 h (karmienia nie liczę, bo wcina przez sen). Ale ja rano i tak jestem nieprzytomna :roll:

Jeszcze trochę i coraz rzadziej będzie jadła. Najpierw raz w nocy, później dopiero rano. Ja przeciągałam jak mogłam, na noc dawałam kaszkę sycącą, żeby się szybko na jedzenie nie budziła. Do późniejszego kładzenia też da się przyzwyczaić, jest coraz starsza, więc będzie łatwiej. M-dzy karmieniami też coraz dłuższe przerwy, żeby się "zbiorniki" zaczęły przyzwyczajać i powoli zmniejszać pokarm, bo najlepiej żeby sam zanikł. Najgorzej jak dziecko się emocjonalnie zwiąże z naszym biustem :wink: :lol: - mojej koleżance synuś "wisiał" pod koszulką jeszcze w wieku 3 lat :o , mimo, że właściwie nic tam już nie było.

• 1 month później...
  • 1 year później...

Nie wiem czy tu jeszcze zaglądasz, ale życzenia zostawię:)

http://images38.fotosik.pl/800/745b844f55ed062f.jpg

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,

pełnych wiary, nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju,

serdecznych spotkań w gronie rodziny

i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja":)