Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

Monis,

Muszę przyznać, że idziecie z budową niczym przysłowiowa burza. U nas niestety po ekspresowym początku nastąpił zastój. I nasz zapał do budowy też jakoś opadł.

Bardzo fajnie wymyśliłaś sobie kuchnię. Ja co prawda skłaniam się w kierunku kuchni rustykalnej, co jednak nie oznacza, że nie podobają mi się nowoczesne. Szczególnie przypadło mi do gustu to, że kuchnia nie jest zabudowana szafkami od góry do dołu, dzięki czemu czuć przestrzeń. I co ważne jest też dużo tzw. blatu roboczego. Zapowiada się bardzo fajna kuchnia. :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no i mamy kuchnię :D

powiem szczerze, że twoja kuchnia mnie ciut zastanowiła :roll: ja tam raczej gustuje w tych klasyczno-rustykalnych. Ale jak zobaczyłam Twoją - to tak mi no.... zamieszała :roll:

płyteczki do łazienek - fajne. Patrząc na kuchnię i łazienkę widać, że beżo-brązy to Twoje ulubione kolory........ a co chcesz położyć na podłodze na dole: gres czy parkiet?

W kuchni, holu i wiatrolapie będzie terakota. Jeszcze nie zdecydowalam się na nic konkretnego- jakoś nie mogę się wybrać. Nie wiem czy wybrać gres czy zwyklą terakotę :-?

W salonie i w pokojach będzie parkiet dębowy- deski o szerokości 16 cm i różnej dlugości. Nie chcę mozaiki ani klepki :wink:

witam,

mozaika to mnie też jakoś nie przekonuje.... klepka :roll: to zależy jeszcze jaka i z jakiego drewna. Kiedyś chorowałam na egzotyki: jatoba i marbau....ale dałam sobie spokój, gdy pewnego dnia poszłam do OBI zanim pani sprzątaczka zdążyła je zmyć po poprzednim dniu.... i jak zobaczyłam, że chcąc mieś "ślicnie" będę musiała co dzień latać z mopem - dałam se siana :D

ale bardzo we mnie siedzi doussie.......nie jest tak ciemne jak dwa poprzednie, ma śliczne złotawe paseczki..... no tylko cena :x ale to tylko do sypielni, więc może zdzierżę...

a na cały dół ceramika parkietopodobna - by zadowolić wilka (mężuś 8)) i ocalić owcę .... czyli mnie przed codziennym sprzątaniem.

pozdrawiam

Monis

szukam i szukam dla Ciebie tych płytek moze to???

włoskA firmA Fap Ceramiche, seria Velvet.

Tak wyglądają:

http://www.novinki-plitki.ru/catalog/fap/velvet/tile/velvet_beige.jpg http://www.novinki-plitki.ru/catalog/fap/velvet/tile/velvet_brown.jpg http://www.idealceramic.ru/plitka/fap/velvet/brown_04.jpg

Dziękuję bardzo za pomoc w poszukiwaniach. Bardzo ładne te kafle, które znalazłaś :D ciekawe czy cena adekwatna... :roll: wiesz gdzie można obejrzeć na żywo?

wdepnęłam sobie i co widzę domek rośnie szybko jak na sterydach-jakiegoż to kopa potrafią dać teściowie hihi

a tak serio,to bardzo gratuluję tempa prac, my zaczeliśmy 9 kwietnia a dopiero ślimako-żółwie czyli nasza ekipa strop układają, gdzie nam do Waszego tempa...nic to za to dzięki Tobie znalazłam wreszcie nazwę kafli łązienkowych które bardzo mi się spodobały - bambusowe cudo. Będę zaglądac i kibicować. Pozdrawiam

wdepnęłam sobie i co widzę domek rośnie szybko jak na sterydach-jakiegoż to kopa potrafią dać teściowie hihi

a tak serio,to bardzo gratuluję tempa prac, my zaczeliśmy 9 kwietnia a dopiero ślimako-żółwie czyli nasza ekipa strop układają, gdzie nam do Waszego tempa...nic to za to dzięki Tobie znalazłam wreszcie nazwę kafli łązienkowych które bardzo mi się spodobały - bambusowe cudo. Będę zaglądac i kibicować. Pozdrawiam

Dziękuję za odwiedziny. Też będę u Ciebie podglądać. Kierowniczkę masz pierwsza klasa :)

Monis! Myślałam, ze Twoj domek jest mniejszy, ale teraz jak jest więźba to wygląda idealnie!!!! No i powtórze za innymi ....te maki... wyglądają niesamowicie. Rób fotki dla potomnych!!!! Kiedyś była taka bajka o Makowej Panience...to TY???????

Na to wygląda, że zostalam makową panienką 8)

Dom ma ok 180 m2 z garazem. Powinno wystarczyć, nie planuję drużyny pilkarskiej 8) :wink:

Dawno nie odwiedzałem Twojego dziennika.aaa tu taaakie zmiany...super...nabiera kształtów :)

No a jak! Skoro Ty czekales na majstrow to ja pędzilam jak moglam, zeby Cie dogonić :wink: ale się nie udalo :D

Dobrze, że w końcu tynkarze u Ciebie zawitali. Już myślalam, że dopadnie Cię depresja inwestorska :roll: i mord na budowlańcach :wink:

Moniś, widzę, że nie tylko maki pięknie rosną ;) gratuluję :) Co będziecie mieć na dachu? Gont bitumiczny czy coś innego?

Chciałem jeszcze zapytać o instalację odkurzacza (rozumiem, że się zdecydowaliście ?) - czy instalacje współpracują z konkretnymi typami/producentami jednostek centralnych, czy są to typowe rury, do których każdy odkurzacz się da podłączyć?

Moniś, widzę, że nie tylko maki pięknie rosną ;) gratuluję :) Co będziecie mieć na dachu? Gont bitumiczny czy coś innego?

Chciałem jeszcze zapytać o instalację odkurzacza (rozumiem, że się zdecydowaliście ?) - czy instalacje współpracują z konkretnymi typami/producentami jednostek centralnych, czy są to typowe rury, do których każdy odkurzacz się da podłączyć?

Na dachu będzie dachówka ceramiczna Creaton Kera Pfanne (miedziana angoba)- nawet już przyjechała w piątek :) co prawda bardzo pokruszona w niektórych miejscach więc juz zareklamowaliśmy i mają nam wymienić.

Rury od odkurzacza centralnego są typowe i pasują do każdej centralki :D