monia i marek 04.07.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 A na czym polega zły komin - mogę jaśniej, bo w dzienniku Waszym się pogmatwałam A chcę to wiedzieć, bo przecież kiedys stanie i mój komin Z góry dzięki Powody mogą być różne - u mnie np połączono kształtki kominowe zwykłą zaprawą zamiast szamotową, nie powiązano komina ze ścianami (domurowano na styk), co przyszłościowo mogłoby powodować pęknięcia i nie wiadomo co jeszcze, źle wyprowadzono podłączenie do pieca i wiele innych drobnych usterek. U Monis chodzi o coś innego, ale pewnie jeszcze odpowie. Kominy są bardzo ważne - warto tego dopinować, żeby później nie walczyć o poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 04.07.2008 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Hm. Już wyjaśniam:http://img356.imageshack.us/img356/3691/p1010517bx9.jpgskoro tak jest na wierzchu to możecie sobie wyobrazić jak jest w środku. W środku widziałam na własne oczy... Całe szczęście znalazł się facet, ktory to odkrył i już jest to naprawione. Dekarze bardzo dobrze i do tego ładnie obrobili komin, a inna ekipa włożyła specjalne wkłady do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 04.07.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Ładne partactwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness5 05.07.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Hmmm, takie wady to ja bym też zobaczyła... Ale co lub kto Was natknął, zeby się temu przyglądać? Teraz muszą naprawić - RACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 05.07.2008 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Juz jest naprawione przez specjalistów oczywiście dodatkowe koszty, ale lepiej zrobić i mieć spokojną głowę. A natknął nas Pan, który wkładał nam rurę do komina dymowego, żeby był lepszy ciąg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 07.07.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 U nas z kasą to samo. Małż od początku jęczał "nie będziemy żałować, będziemy kupować dobre i markowe, itp". Zaczyna jednak zmieniać zdanie. W sumie ważne, żeby sam dom był dobrze zbudowany z porządnych materiałów. Na wykończeniówkę mamy reszte życia Zgadzam się w zupełności. Lepiej zainwestować w podwaliny. Wykończeniówkę można po stokroć wymieniać, ciągle zmieniają się style, moda.... kolory, klimaty. A jak wydamy ogromne pieniądze to potem nam żal .... Pozdrawiam i życze powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 07.07.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 edyta_10 dzięki . Ale do Was nam jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 07.07.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Monis, Gratuluję skończonego dachu, a także tynków. Teraz dopiero pomieszczenia nabierają coraz bardziej realnych kształtów. Pewnie już odliczasz dni do przeprowadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 07.07.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 te kable, rury można dostać obłędu Dach super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 07.07.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 monis dach prezentuje się rewelacyjnie!! [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 08.07.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 edyta_10 dzięki . Ale do Was nam jeszcze daleko To tylko takie odczucie, pedzisz jak burza... lada moment bedziesz ustawiac meble. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 09.07.2008 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Nie miałam ostatnio czasu na zaglądanie do kompa... Dużo się dzieje i niestety nie wszystko tak jak być powinno.. W sensie- szambo przy zasypywaniu rozpadło nam się na kawałki eeeh Prince przeprowadzki już się nie mogę doczekać. Ale jeszcze długa i kręta droga przed nami... Monia faktycznie te kable to robią wrażenie. Ale jeszcze trochę i zejdą nam z oczu Skaba z dachu jestem bardzo zadowolona. A dachówka w rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza. Zdjęcia jednak nie oddają jej uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 10.07.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Monis co z tym szambem??? Jak sie rozpadło??? Z czego było??? Qrcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 10.07.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 oj, Monis, wychodzi na to, że nie da się bez problemów budować, prawda ; u nas też od czasu do czasu jakiś problem ..... ehhh. Nieustająco trzymam kciuki za Waszą budowę i niecierpliwie czekam na Waszą wykończeniówkę. Podjęłaś już jakieś decyzje co do ścianki pomiędzy biegami schodów? i tego słupa? pozdrawiam, bartolinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 10.07.2008 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Szambo stoi w dole. W sumie trudno nazwać to "szczelnym pojemnikiem na ścieki", na które miałam pozwolenie prawdę mówiąc nie jest to już nawet pojemnik Szef firmy od szamb "naradza się" co do wymiany owego zbiorniczka... co by nie być gołosłownym- małe zdjątka (żeby nie zaśmiecać komentarzy w mniejszej rozdzielczości): http://img90.imageshack.us/img90/6055/9491ak1.jpg http://img90.imageshack.us/img90/114/9498gf1.jpg i taaa daaaa najlepsze- nagrodę wieczoru otrzymują: http://img210.imageshack.us/img210/7947/9507kz9.jpg http://img413.imageshack.us/img413/143/9501pg5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 10.07.2008 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Bartolinka ucięta ścianka między schodami będzie zatynkowana. Nie wiem właśnie tylko co zrobić ze słupem drewnianym. Czy obłożyć go jakimś ładnym drewnej czy płytą g-k... Sama już nie wiem. Chyba zostawię sobie to na deser- jako wisienkę- jak już będę miała "luźniejszą" głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.07.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Moniś - strasznie mi przykro z tym szambem....u nas też fachmany załamali i było wymieniane i choć to nie to samo to trzymam mocno kciuki, żeby udała się reklamacja....myślę, że nie powinno być z tym kłopotów, przecież osadzenie szamba nie może powodować takich uszkodzeń - no to co widać na fotkach to to z czego oni to szambo zrobili - z gipsu? czekam na dobre wieści w sprawie szamba.... ale za to macie nowe tynki.... no i instalację pod solary....myśmy też je planowali, ale póki daliśmy sobie spokój...w planach instalacje ma iść w takim miejscu, że nie będzie kłopotów ze zrobieniem tego później...mam nadzieję... a jaki masz zasobnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 11.07.2008 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Reklamacja szamba w trakcie rozważań szefa firmy. Instalację pod solary zrobiliśmy, ale narazie tylko to. Może w przyszłości wrzucimy solary na dach. Narazie to nie jest najpotrzebniejsza rzecz, a jednak kosztowna. Zasobnika jeszcze nie mamy ale myśleliśmy nad Buderusem... Ty juz masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 11.07.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Qrcze..... powaliły mnie zdjecia szamba. To jakies nieporozumienie....i mowisz gość rozważa reklamacje????? Idiotyzm.... No nie da sie bez nerwow..nie da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 11.07.2008 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Edytko- oj nie da się bez nerwów- niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts