Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Mimozy

Recommended Posts

A na czym polega zły komin - mogę jaśniej, bo w dzienniku Waszym się pogmatwałam :lol:

A chcę to wiedzieć, bo przecież kiedys stanie i mój komin :)

Z góry dzięki

Powody mogą być różne - u mnie np połączono kształtki kominowe zwykłą zaprawą zamiast szamotową, nie powiązano komina ze ścianami (domurowano na styk), co przyszłościowo mogłoby powodować pęknięcia i nie wiadomo co jeszcze, źle wyprowadzono podłączenie do pieca i wiele innych drobnych usterek. U Monis chodzi o coś innego, ale pewnie jeszcze odpowie. Kominy są bardzo ważne - warto tego dopinować, żeby później nie walczyć o poprawki :wink:

• Odpowiedzi 970
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hm. Już wyjaśniam:

http://img356.imageshack.us/img356/3691/p1010517bx9.jpg

skoro tak jest na wierzchu to możecie sobie wyobrazić jak jest w środku. W środku widziałam na własne oczy... Całe szczęście znalazł się facet, ktory to odkrył i już jest to naprawione. Dekarze bardzo dobrze i do tego ładnie obrobili komin, a inna ekipa włożyła specjalne wkłady do środka.

U nas z kasą to samo. Małż od początku jęczał "nie będziemy żałować, będziemy kupować dobre i markowe, itp". Zaczyna jednak zmieniać zdanie. :wink: W sumie ważne, żeby sam dom był dobrze zbudowany z porządnych materiałów. Na wykończeniówkę mamy reszte życia :wink:

Zgadzam się w zupełności. Lepiej zainwestować w podwaliny. Wykończeniówkę można po stokroć wymieniać, ciągle zmieniają się style, moda.... kolory, klimaty. A jak wydamy ogromne pieniądze to potem nam żal .... Pozdrawiam i życze powodzenia w budowaniu

Nie miałam ostatnio czasu na zaglądanie do kompa... Dużo się dzieje i niestety nie wszystko tak jak być powinno.. W sensie- szambo przy zasypywaniu rozpadło nam się na kawałki :-? eeeh

Prince przeprowadzki już się nie mogę doczekać. Ale jeszcze długa i kręta droga przed nami...

Monia faktycznie te kable to robią wrażenie. Ale jeszcze trochę i zejdą nam z oczu :wink:

Skaba z dachu jestem bardzo zadowolona. A dachówka w rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza. Zdjęcia jednak nie oddają jej uroku.

oj, Monis, wychodzi na to, że nie da się bez problemów budować, prawda :roll: :( ; u nas też od czasu do czasu jakiś problem ..... ehhh.

Nieustająco trzymam kciuki za Waszą budowę :D i niecierpliwie czekam na Waszą wykończeniówkę. Podjęłaś już jakieś decyzje co do ścianki pomiędzy biegami schodów? i tego słupa?

pozdrawiam,

bartolinka

Szambo stoi w dole. W sumie trudno nazwać to "szczelnym pojemnikiem na ścieki", na które miałam pozwolenie :roll: prawdę mówiąc nie jest to już nawet pojemnik :-? Szef firmy od szamb "naradza się" co do wymiany owego zbiorniczka... co by nie być gołosłownym- małe zdjątka (żeby nie zaśmiecać komentarzy w mniejszej rozdzielczości):

http://img90.imageshack.us/img90/6055/9491ak1.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/114/9498gf1.jpg

i taaa daaaa najlepsze- nagrodę wieczoru otrzymują:

http://img210.imageshack.us/img210/7947/9507kz9.jpg

http://img413.imageshack.us/img413/143/9501pg5.jpg

Bartolinka ucięta ścianka między schodami będzie zatynkowana. Nie wiem właśnie tylko co zrobić ze słupem drewnianym. Czy obłożyć go jakimś ładnym drewnej czy płytą g-k... Sama już nie wiem. Chyba zostawię sobie to na deser- jako wisienkę- jak już będę miała "luźniejszą" głowę :wink:

Moniś - strasznie mi przykro z tym szambem....u nas też fachmany załamali i było wymieniane i choć to nie to samo to trzymam mocno kciuki, żeby udała się reklamacja....myślę, że nie powinno być z tym kłopotów, przecież osadzenie szamba nie może powodować takich uszkodzeń - no to co widać na fotkach to :o :o :o :o to z czego oni to szambo zrobili - z gipsu? :evil:

czekam na dobre wieści w sprawie szamba....

ale za to macie nowe tynki.... :wink: no i instalację pod solary....myśmy też je planowali, ale póki daliśmy sobie spokój...w planach instalacje ma iść w takim miejscu, że nie będzie kłopotów ze zrobieniem tego później...mam nadzieję... :o

a jaki masz zasobnik?

Reklamacja szamba w trakcie rozważań szefa firmy.

Instalację pod solary zrobiliśmy, ale narazie tylko to. Może w przyszłości wrzucimy solary na dach. Narazie to nie jest najpotrzebniejsza rzecz, a jednak kosztowna.

Zasobnika jeszcze nie mamy :roll: ale myśleliśmy nad Buderusem... Ty juz masz?