skilll 20.08.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 To niby silikaty lepsze od BK???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skilll 20.08.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Nie znam się na budowaniu, ale na tych budowach co widziałem nikt nie dawał zbrojeń pod oknami. No bo dlaczego - czy to okno jest takie ciężkie że mur pod nim nie wytrzyma? To równie dobrze można zbroić kazdą warstwę cegieł żeby ta następna jej nie zgniotła.... Ty nie widziałeś (faktycznie chyba powszechne to nie jest) a tu kilku "szaleńców" się ujawniło pozdrawiam TINEK Zbudował z silikatów i cwaniakuje A dla mnie silikatów nie starczyło i musiałem z tego badziewia BK budować. To niby silikaty lepsze od BK??? A niby dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.08.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 To niby silikaty lepsze od BK??? A niby dlaczego? To zależy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skilll 20.08.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 To niby silikaty lepsze od BK??? A niby dlaczego? To zależy.... Już napisałem to w innym wątku. Podziwiam za wiedzę i zaangażowanie na forum. Może jednak zrobimy jasne zestawienie plusów i minusów (albo jak kto woli plusów dodatnich i plusów ujemnych) dla silikatów i betonu komórkowego? Na początek +Silikaty" mocny, wytrzymały, bardzo dobra izolacja akustyczna dobra akumulacja ciepła + BK lepsza akumulacja ciepła od silikatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.08.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 To niby silikaty lepsze od BK??? A niby dlaczego? To zależy.... Już napisałem to w innym wątku. Podziwiam za wiedzę i zaangażowanie na forum. Może jednak zrobimy jasne zestawienie plusów i minusów (albo jak kto woli plusów dodatnich i plusów ujemnych) dla silikatów i betonu komórkowego? Na początek +Silikaty" mocny, wytrzymały, bardzo dobra izolacja akustyczna dobra akumulacja ciepła + BK lepsza akumulacja ciepła od silikatów siadaj, bardzo dobrze - pała!! Silikaty - bardzo dobra akumulacja ciepła BK - średnia akumulacja, lepsza lambda - czyli cieplejszy od silikatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skilll 20.08.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Psorze, dlaczego tak lakonicznie?Może kolejne różnice pomiędzy tymi materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 20.08.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 materiał BK, zbrojenia nie zrobiłem, pęknięcia są pod srodkową częścią okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.08.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Nie znam się na budowaniu, ale na tych budowach co widziałem nikt nie dawał zbrojeń pod oknami. No bo dlaczego - czy to okno jest takie ciężkie że mur pod nim nie wytrzyma? To równie dobrze można zbroić kazdą warstwę cegieł żeby ta następna jej nie zgniotła.... Można też bzdur nie pisać a jak widać piszesz. Nie zbroi dlatego że jest okno i jest ono ciężkie a dla tego iż napreżenia na styku otworu i filarka/ściany są większe i powstaje rysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 20.08.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 To niby silikaty lepsze od BK??? A niby dlaczego? To zależy.... Już napisałem to w innym wątku. Podziwiam za wiedzę i zaangażowanie na forum. Może jednak zrobimy jasne zestawienie plusów i minusów (albo jak kto woli plusów dodatnich i plusów ujemnych) dla silikatów i betonu komórkowego? Na początek +Silikaty" mocny, wytrzymały, bardzo dobra izolacja akustyczna dobra akumulacja ciepła + BK lepsza akumulacja ciepła od silikatów o tych wszystkich wadach i zaletach to już było, należy sie kierować własnymi preferencjami ,czy może odczuciami, (a może jeszcze czym innym), podsumowując - jeden woli blondynki, a drugi teściową (czy jakoś tak) pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 20.08.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 materiał BK, zbrojenia nie zrobiłem, pęknięcia są pod srodkową częścią okna U mnie jest to samo. Majster, wielki "fachowiec", powinien być skrócony o głowę. Lepiej dawać zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts