piterazim 14.05.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam Powoli zabieram się do ocieplania poddasza i mam dylemat - jak zakończyć układanie folii paroizolacyjnej przy łączeniu sufit/skos do ściany pionowej? ma być szczelnie, czyli silikonem do ściany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek4 14.05.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam Powoli zabieram się do ocieplania poddasza i mam dylemat - jak zakończyć układanie folii paroizolacyjnej przy łączeniu sufit/skos do ściany pionowej? ma być szczelnie, czyli silikonem do ściany?? jasne, że ma być szczelnie zamiast babrania sie z silikonem, walnij akryl - spełni swoja rolę, a będzie łatwiej i da sie zamalować. Oczywiście przy założeniu, że szczeliny do wypełnienia nie mają więcej, niż 3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 14.05.2008 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Jeszcze jedno pytanie - sufit do krokiew podwiesza się na wieszakach - to wiem. A na obrzeżach? - montuje się listwę aluminiową do ściany? Czy ma wisieć? A folie się podwija w stronę wełny czy pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek4 14.05.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Jeszcze jedno pytanie - sufit do krokiew podwiesza się na wieszakach - to wiem. A na obrzeżach? - montuje się listwę aluminiową do ściany? Czy ma wisieć? nie do końca rozumiem. listwa aluminiowa? ta do rogów? czy jakaś inna? na skosach też wszystko wisi na ruszcie ze stelaży A folie się podwija w stronę wełny czy pokoju? w stronę wełny, ale zarówno wełnę, jak i folię, trzeba na dole skosu "wypuścić" poniżej styku ze scianą - tak, żeby nie było wolnej przestrzeni pomiędzy ścianą, a warstwą docieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 14.05.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Wielkie dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts