Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gołębie na balkonie-pomocy

Paweł70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Jest bardzo skuteczny sposób. Przynajmniej u nas pomogło. Gołębie już miały chyba 4 gniazdo z jajami i sąsiad powiedział, że jak wyrzucę na dół to gniazdo z jajami to one już więcej nie przyjdą. I POSKUTKOWAŁO - OD 2 LAT NIE MA GOŁĘBI. A zaznaczam, że mieliśmy 2 koty i one ich nie umiały przepędzić, może to wam pomoże.

Pozdrawiam

o dziwo pomogło trochę rozsypanych ziaren pieprzu i ocet w misce :D Jestem ciekawy na jak długo

spróbuje.. u mnie sąsiad (mieszkam w bloku) powyżej za parapet chyba kładzie coś dla gołębi i one sobie siedzą tam i .. nowiadomo co spada na moje parapety... położę na balkonie ocet oraz pare kulek pieprzu, może i u góry poczują i spier.... przyda by się :)

• 2 weeks później...
Szpaki też chyba są pod ochroną, a nie ma z nich żadnego pożytku...

Z tą wiatrówką to był żart ;) ale zrzucanie gniazd co radził ktoś wyżej też jest niedozwolone

No niestety. Trudno mi zrozumiec dlaczego szczury sie tepi, a golebie, ktore przenosza znacznie wiecej chorob - nie. Ja sie odgrodzilam skutecznie siatka i kolcami i mam problem z glowy. Lepiej zapobiegac niz leczyc. :roll:

Aspergillus występuje na całym świecie. Wzrasta w ziemi, na martwych liściach, w żywności, spichrzonym zbożu, kompoście oraz innej rozkładającej się roślinności. Można go także znaleźć w farbach, nawiewach powietrznych, a nawet w środkach odkażających.

Wytłuczenie gołębi zapewne pomoże...

Ornitoza.. hm... Boże broń papugi, kanarka, a co z ptactwem domowym?

Salmonella- do zakażenia dochodzi drogą pokarmową po spożyciu pokarmów zawierających bakterię salmonelli. Aha, i żółwi nie hodować, 100 % zarażone.

Świerzb przenosi się przez bezpośredni kontakt. Dają się te gołębie głaskać?

A całą resztę to mają psy, koty... też wytępić?

Aspergillus występuje na całym świecie. Wzrasta w ziemi, na martwych liściach, w żywności, spichrzonym zbożu, kompoście oraz innej rozkładającej się roślinności. Można go także znaleźć w farbach, nawiewach powietrznych, a nawet w środkach odkażających.

Wytłuczenie gołębi zapewne pomoże...

Ornitoza.. hm... Boże broń papugi, kanarka, a co z ptactwem domowym?

Salmonella- do zakażenia dochodzi drogą pokarmową po spożyciu pokarmów zawierających bakterię salmonelli. Aha, i żółwi nie hodować, 100 % zarażone.

Świerzb przenosi się przez bezpośredni kontakt. Dają się te gołębie głaskać?

A całą resztę to mają psy, koty... też wytępić?

OK, a jakie w takim razie choroby przenosza szczury (tak skutecznie, zeby czlowiek sie mogl zarazic)?