Paweł70 14.05.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 jak skutecznie pozbyć się gołębi z balkonu ? Potrzebuję rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 16.05.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 jak skutecznie pozbyć się gołębi z balkonu ? Potrzebuję rady Wystrzelać srające i gruchające non stop skurw......le Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 16.05.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 sposóbna myszy jest , na szczury też jest na krety też jest na komary i muchy również jest !to co ? Na gołębie (LATAJĄCE SZCZURY ) nie ma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.05.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Znajdź naturalnego wroga gołębi i z nim się zaprzyjaźnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 16.05.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A już myślałam,że tylko my mamy taki problem warto poczytać,jak ktoś nie wie co to znaczy mieć gołębie na balkonie http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=1246028&a=1246028 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 20.05.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Ja nie posiadam balkonu, ale sąsiedzi rozciągnęli sobie siatkę, taką cienką, że prawie niewidoczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 21.05.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 o dziwo pomogło trochę rozsypanych ziaren pieprzu i ocet w misce Jestem ciekawy na jak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinda 04.06.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Jest bardzo skuteczny sposób. Przynajmniej u nas pomogło. Gołębie już miały chyba 4 gniazdo z jajami i sąsiad powiedział, że jak wyrzucę na dół to gniazdo z jajami to one już więcej nie przyjdą. I POSKUTKOWAŁO - OD 2 LAT NIE MA GOŁĘBI. A zaznaczam, że mieliśmy 2 koty i one ich nie umiały przepędzić, może to wam pomoże.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evil 06.06.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 o dziwo pomogło trochę rozsypanych ziaren pieprzu i ocet w misce Jestem ciekawy na jak długo spróbuje.. u mnie sąsiad (mieszkam w bloku) powyżej za parapet chyba kładzie coś dla gołębi i one sobie siedzą tam i .. nowiadomo co spada na moje parapety... położę na balkonie ocet oraz pare kulek pieprzu, może i u góry poczują i spier.... przyda by się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 07.06.2008 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 jeszcze przylatują ale na chwile , balkon już nie zasr...... i gniazd też nie robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.06.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 http://www.odstraszanieptakow.pl Mam ich siatke na balkonie i kolce na parapetach. Bardzo profesjonalni faceci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 08.06.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Co roku zostawiały mi brzydkie pamiątki do sprzątania i do tego miałam wiecznie połamane kwiatki. Zaszkliłam balkon.Częściowo pomogło. Nie muszę już ciągle myć podłogi.Teraz myję okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbancerowski 21.06.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 No tak to rzeczywiście zmiana "na lepsze" dla kogoś, kto lubi myć okna Wiatrówke kupic i strzelac do dziadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.06.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 No tak to rzeczywiście zmiana "na lepsze" dla kogoś, kto lubi myć okna Wiatrówke kupic i strzelac do dziadow W wikipedii pisza, ze tylko jeden gatunek golebi nie jest w PL pod ochrona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbancerowski 22.06.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Szpaki też chyba są pod ochroną, a nie ma z nich żadnego pożytku... Z tą wiatrówką to był żart ale zrzucanie gniazd co radził ktoś wyżej też jest niedozwolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.06.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Szpaki też chyba są pod ochroną, a nie ma z nich żadnego pożytku... Z tą wiatrówką to był żart ale zrzucanie gniazd co radził ktoś wyżej też jest niedozwolone No niestety. Trudno mi zrozumiec dlaczego szczury sie tepi, a golebie, ktore przenosza znacznie wiecej chorob - nie. Ja sie odgrodzilam skutecznie siatka i kolcami i mam problem z glowy. Lepiej zapobiegac niz leczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.06.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 A to niby jakie te choroby? Uprzejmie proszę o oświecenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.06.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 A to niby jakie te choroby? Uprzejmie proszę o oświecenie... Prosze bardzo: aspergiloza, ornitoza, salmonelloza, swierzb, kokcydioza, trichomonaza, poza tym maja kleszcze, wszoly, robaczyce, nicienie i glisty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.06.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Aspergillus występuje na całym świecie. Wzrasta w ziemi, na martwych liściach, w żywności, spichrzonym zbożu, kompoście oraz innej rozkładającej się roślinności. Można go także znaleźć w farbach, nawiewach powietrznych, a nawet w środkach odkażających. Wytłuczenie gołębi zapewne pomoże...Ornitoza.. hm... Boże broń papugi, kanarka, a co z ptactwem domowym?Salmonella- do zakażenia dochodzi drogą pokarmową po spożyciu pokarmów zawierających bakterię salmonelli. Aha, i żółwi nie hodować, 100 % zarażone.Świerzb przenosi się przez bezpośredni kontakt. Dają się te gołębie głaskać?A całą resztę to mają psy, koty... też wytępić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.06.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Aspergillus występuje na całym świecie. Wzrasta w ziemi, na martwych liściach, w żywności, spichrzonym zbożu, kompoście oraz innej rozkładającej się roślinności. Można go także znaleźć w farbach, nawiewach powietrznych, a nawet w środkach odkażających. Wytłuczenie gołębi zapewne pomoże... Ornitoza.. hm... Boże broń papugi, kanarka, a co z ptactwem domowym? Salmonella- do zakażenia dochodzi drogą pokarmową po spożyciu pokarmów zawierających bakterię salmonelli. Aha, i żółwi nie hodować, 100 % zarażone. Świerzb przenosi się przez bezpośredni kontakt. Dają się te gołębie głaskać? A całą resztę to mają psy, koty... też wytępić? OK, a jakie w takim razie choroby przenosza szczury (tak skutecznie, zeby czlowiek sie mogl zarazic)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts