nmaniek 14.05.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Mam takie pytanie jak zmusić do przekopania rowów właściciela drogi (w tym przypadku powiat)? Chodzie o to że sąsiedzi którzy mieszkają ma wzniesieniu, pozawalali rowy oraz maja niedrożne przepusty a mnie w konsekwencji zalewa woda która zbiera się na drodze. Pisałem już podanie do starostwa powiatowego i nawet była komisja ale do roboty się nie biorą. Sąsiadom raczej jest na rękę obecna sytuacja to też wsparcia z ich storno nie będę miał. I jeszcze jedno przepust czyli nowe betony to należą w mojej intencji czy do właściciela drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 14.05.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Zmusić będzie ciężko chyba że ma się chody albo jest się figurą. W mojej okolicy gmina uporządkowała i wykopała przydrożne rowy odwadniające w związku z budową i asfaltowaniem nowej drogi. W innym przypadku rzeczywiście jest się trudno doprosić. Tak więc będziesz musiał poczekać aż zaczną asfaltować ją a może już jest wyasfaltowana i stąd ta woda. Swoją drogą to zastanawiam się czy te rowy rzeczywiście na tyle przydadza się po jej wyasfaltowaniu i czym kierują się ludzie którzy zasypują swoje rowy (względy estetyczne, wyrzucanie śmieci??).pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nmaniek 14.05.2008 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Asfalt było położony nowy jakie 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 14.05.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ciekawi mnie powiedz korzystając z okazji, czy po położeniu asfaltu diametralnie odczułeś większą ilość wody odprowadzanej powierzchniowo przez drogę. Pytam bo nie wiem co mnie czeka w związku z tym asfaltem.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nmaniek 14.05.2008 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Trudno powiedzieć ponieważ mieszkam tam 2 lata a problem był zawsze. Również wcześniej sąsiedzi dbali o swoje przepusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts