malins4 14.05.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam .Powiedzcie czy koszt wykonania ręcznie wykopu o długosci 22 m , głebokość 1 m , szerokość 30 cm , bez deskowania < tylko deskowanie na samej górze > , wykonanie strzemion i zbrojenia w wykopie i pod słupki klinkierowe 6600 zł to dużo .Mnie się wydaje że tak .Oczywiscie beton z gruchy - koszt betonu po mojej stronie.Stal - koszt po mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 14.05.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Drogo, ja właśnie robię ogrodzenie samodzielnie (bo mam ponad 150 mb i inaczej bym zbankrutował) i wygląda to tak : - wykop 20-30 mb na głębokość 40-50 cm trwał ok 3-4 godziny we dwóch, na głębokość 1 m trwało by to około jednego dnia roboczego dla dwóch osób (jeszcze zależy jaki grunt, jak trafi się glina to dłużej).- szalowanie na wierzchu + poziomowanie to kolejny dzień roboczy dla dwóch- zbrojenie (w przypadku płotu raczej niepotrzebne, ale można dać) to powiedzmy pół dnia roboczego dla dwóch.- zalewanie z gruchy to ok. 1-2 godziny. W sumie mamy 2+2+1 = 5 roboczo-dni. Licząc dniówkę nawet po 200 PLN/os, to wychodzi max 1000 PLN. Do 6000 PLN jeszcze daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 14.05.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam .Powiedzcie czy koszt wykonania ręcznie wykopu o długosci 22 m , głebokość 1 m , szerokość 30 cm , bez deskowania < tylko deskowanie na samej górze > , wykonanie strzemion i zbrojenia w wykopie i pod słupki klinkierowe 6600 zł to dużo .Mnie się wydaje że tak .Oczywiscie beton z gruchy - koszt betonu po mojej stronie.Stal - koszt po mojej stronie Nie drogo,cena przystępna,oczywiście z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 14.05.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam .Powiedzcie czy koszt wykonania ręcznie wykopu o długosci 22 m , głebokość 1 m , szerokość 30 cm , bez deskowania < tylko deskowanie na samej górze > , wykonanie strzemion i zbrojenia w wykopie i pod słupki klinkierowe 6600 zł to dużo .Mnie się wydaje że tak .Oczywiscie beton z gruchy - koszt betonu po mojej stronie.Stal - koszt po mojej stronie Nie drogo,cena przystępna,oczywiście z materiałem. Jak niedrogo skoro drogo - patrz wyliczenia dzabij powyzej. Poza tym jest napisane ze materialy po stronie klienta. Toz to wychodzi 300 PLN za metr plotu - FUNDAMENTU pod plot ! 6600 to sie niedawno placilo za stan ZERO malego domu. Cos mi sie wydaje ze wykonawcy stracili kontakt z rzeczywistoscia, i rzucaja stawki na poziomie 1000 pln dniowki. A nuz frajer sie zlapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts