Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna kolor orzech - pokażcie zdjecia Proszę!!

kasia i grzegorz

Recommended Posts

Wstępnie wybrałam okna PVC kolor obustronny orzechowy. Podoba mi się złoty dąb (mówią że kolor do wszystkiego pasuje), ale są już bardzo opatrzone. Chciałabym mieć okna koloru orzechowego są troszke ciemniejsze, Pokażcie prosze jak prezentują się we wnętrzu jak i na zewnątrz. Proszę.

Zdjęcia zrobię na koniec tygodnia, bo te co mam nie są w zbliżeniach i jeszcze pod taśmą. Ale polecam ten iolor - bardziej niż ten złoty dąb, który wcale nie jest taki uniwersalny, bo ma dużo żółtego i według mnie jest własnie trudny do spasowania z innymi wykończeniami. Orzech znakomicie pasuje do większości kolorów, bo jest neutralny, chłodny w odcieniu.

Zamieszczam na razie widok bramy i drzwi wejściowych, bo są praktycznie w identycznym kolorze.

http://images30.fotosik.pl/213/e15ad5da763a391b.jpg

Ja także wybrałam (zamówiłam) kolor obustronny okien - orzech, ale od kilku dni waham się, czy nie zmienić na złoty dąb. Orzechowe okna oglądam u znajomych i wydają mi się bardzo ciemne, brama garażowa zresztą też, ale efekt ostateczny jeszcze się zmieni, bo narazie brak elewacji. Z kolei złoty dąb czasem faktycznie wydaje się trochę żółtawy i może być problem z wnętrzami :-?. Dodam,że dach będzie grafitowy...

aka

Witam my mamy okna pcv w kolorze orzech na zewnątrz ,wewnątrz białe i wiem ze to był dobry wybór,zdjecia okien są w naszym dzienniku,zdjecie robione z bliska oddaje jego kolor w realu.Pozdrawiam

p.s ... złoty dąb w słońcu wygląda jakby był koloru sraczk......go....przepraszam za wyrazenie ale tak mi się kojarzy a pozaty maja go w większości.....gdzie niespojrze złoty dąb bleeee za dużo go...

Witam my mamy okna pcv w kolorze orzech na zewnątrz ,wewnątrz białe i wiem ze to był dobry wybór,zdjecia okien są w naszym dzienniku,zdjecie robione z bliska oddaje jego kolor w realu.Pozdrawiam

p.s ... złoty dąb w słońcu wygląda jakby był koloru sraczk......go....przepraszam za wyrazenie ale tak mi się kojarzy a pozaty maja go w większości.....gdzie niespojrze złoty dąb bleeee za dużo go...

dla mnie natomist bleee jest kolor na zewnatrz w srodku biale.

o gustach sie nie dyskutuje

ja mam mahon obustronnie okleinowane 8) 8) 8)

Miło mi ze się podobają...... drzwi to model Floryda z firmy Parmax kolor Palisander,chcielismy orzecha tak jak okna ale w tej firmie jest duzo ciemniejszy i kolor który wybralismy jest zblizony do jasniejszego orzecha,i naszym zdaniem ,bardziej zblizony do naszych okien ......

jesteśmy narazie zadowoleni drzwi sa masywne solidnie wykonane i co najważniejsze podobaja się nam.Jak to bedzie w uzytkowaniu codziennym zobaczymy...

wracając do białych okien od wewnatrz to podpisuje się obiema rękami że to dobry wybór ,w teraźniejszym domu mamy okna drewniane w ciemnym kolorze (niepamietam machon lub wiśnia) i strasznie nam sie "przejadły"a co najważniejsze do białych pasuje każdy wystruj okna i nic sie nie"gryzie"i to brałam pod uwage

Wkrótce zamieszczę fotki swoich okien-obustronny orzech (montaż w poniedzialek)

Czy to był dobry wybór?? Okaże się, wybralismy orzech właśnie ze względu na powszechność koloru zloty dąb. Trochę obawiam się zaciemnienia pomieszczeń, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok:)))))

Pozdrawiam

A co wy z tym zaciemnieniem w środku od orzecha :D Ja mam dąb bagienny (ciemny dąb) który jest duuuużo ciemniejszy niż orzech i żadnego zaciemnienia nie widze :lol: Ostatnio była u mnie kobitka która zamówiła sobie okna złoty dąb bo też sie bała że będzie miała ciemno i jak zobczyła moje okna od środka to od razu powiedziała że żałuje że nie wzięła ciemnych :p

A szczerze to gdybym miała budować się drugi raz raczej wziełabym białe okna (obustronne oczywiście bo takie pół na pół tez mi sie nie widzą) bo kolor jednak narzuca dalszy wystrój (bynajmniej ja lubie jak mi wszystko razem zgrywa :D)

Ja mam okna pcv kolor dwustronny orzech profile salamander:

http://images24.fotosik.pl/215/362a0c792785da39.jpg

http://images32.fotosik.pl/255/c81ee1a7335ae131.jpg

Klamki i okucia są w kolorze satynowego złota:

http://images34.fotosik.pl/255/cedb91d23ce3f39e.jpg

Nieskromnie napiszę, że bardzo mi się te moje okna podobają :lol:

My też będziemy mieć obustronny orzech. Zastanawialiśmy się jeszcze nad "dąb bagienny" ale trudno było znaleść pasujące drzwi i bramę garażową i został orzech. :D Klamki kolor "szampański". Taki ni to srebrny ni to złoty, naszym zdaniem bedzie najbardziej uniwersalny. Już się nie moge doczekać, za dwa tygodnie montaż... :D