kasia i grzegorz 14.05.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Wstępnie wybrałam okna PVC kolor obustronny orzechowy. Podoba mi się złoty dąb (mówią że kolor do wszystkiego pasuje), ale są już bardzo opatrzone. Chciałabym mieć okna koloru orzechowego są troszke ciemniejsze, Pokażcie prosze jak prezentują się we wnętrzu jak i na zewnątrz. Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 14.05.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Wejdź na budowa i remont, z lewej strony kliknij galerie ,i potem przeciągnij na sam dół i zobacz boazeria i podbitka tam są takie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abrakadabra1 14.05.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 ja mam podłogę w orzechu i kuchnia tez będzie w orzechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 14.05.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Zdjęcia zrobię na koniec tygodnia, bo te co mam nie są w zbliżeniach i jeszcze pod taśmą. Ale polecam ten iolor - bardziej niż ten złoty dąb, który wcale nie jest taki uniwersalny, bo ma dużo żółtego i według mnie jest własnie trudny do spasowania z innymi wykończeniami. Orzech znakomicie pasuje do większości kolorów, bo jest neutralny, chłodny w odcieniu.Zamieszczam na razie widok bramy i drzwi wejściowych, bo są praktycznie w identycznym kolorze. http://images30.fotosik.pl/213/e15ad5da763a391b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 15.05.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ja także wybrałam (zamówiłam) kolor obustronny okien - orzech, ale od kilku dni waham się, czy nie zmienić na złoty dąb. Orzechowe okna oglądam u znajomych i wydają mi się bardzo ciemne, brama garażowa zresztą też, ale efekt ostateczny jeszcze się zmieni, bo narazie brak elewacji. Z kolei złoty dąb czasem faktycznie wydaje się trochę żółtawy i może być problem z wnętrzami . Dodam,że dach będzie grafitowy... aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 15.05.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam my mamy okna pcv w kolorze orzech na zewnątrz ,wewnątrz białe i wiem ze to był dobry wybór,zdjecia okien są w naszym dzienniku,zdjecie robione z bliska oddaje jego kolor w realu.Pozdrawiam p.s ... złoty dąb w słońcu wygląda jakby był koloru sraczk......go....przepraszam za wyrazenie ale tak mi się kojarzy a pozaty maja go w większości.....gdzie niespojrze złoty dąb bleeee za dużo go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.05.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam my mamy okna pcv w kolorze orzech na zewnątrz ,wewnątrz białe i wiem ze to był dobry wybór,zdjecia okien są w naszym dzienniku,zdjecie robione z bliska oddaje jego kolor w realu.Pozdrawiam p.s ... złoty dąb w słońcu wygląda jakby był koloru sraczk......go....przepraszam za wyrazenie ale tak mi się kojarzy a pozaty maja go w większości.....gdzie niespojrze złoty dąb bleeee za dużo go... dla mnie natomist bleee jest kolor na zewnatrz w srodku biale. o gustach sie nie dyskutuje ja mam mahon obustronnie okleinowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 15.05.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Jasne ze o gustach się niedyskutuje i ja nikomu "niewypominam"co się komu podoba a co nie...i wypowiadam się w swoim imieniu .....P.S nie było moim zamiarem nikomu ubliżac lub narzucac swojego zdania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.05.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 escape, będę mieć tak samo - w środku białe. Zaglądałam do Twojego dziennika, napisz proszę co to za drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 15.05.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Miło mi ze się podobają...... drzwi to model Floryda z firmy Parmax kolor Palisander,chcielismy orzecha tak jak okna ale w tej firmie jest duzo ciemniejszy i kolor który wybralismy jest zblizony do jasniejszego orzecha,i naszym zdaniem ,bardziej zblizony do naszych okien ......jesteśmy narazie zadowoleni drzwi sa masywne solidnie wykonane i co najważniejsze podobaja się nam.Jak to bedzie w uzytkowaniu codziennym zobaczymy... wracając do białych okien od wewnatrz to podpisuje się obiema rękami że to dobry wybór ,w teraźniejszym domu mamy okna drewniane w ciemnym kolorze (niepamietam machon lub wiśnia) i strasznie nam sie "przejadły"a co najważniejsze do białych pasuje każdy wystruj okna i nic sie nie"gryzie"i to brałam pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiki_3 15.05.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Wkrótce zamieszczę fotki swoich okien-obustronny orzech (montaż w poniedzialek) Czy to był dobry wybór?? Okaże się, wybralismy orzech właśnie ze względu na powszechność koloru zloty dąb. Trochę obawiam się zaciemnienia pomieszczeń, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok:)))))Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 16.05.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A co wy z tym zaciemnieniem w środku od orzecha Ja mam dąb bagienny (ciemny dąb) który jest duuuużo ciemniejszy niż orzech i żadnego zaciemnienia nie widze Ostatnio była u mnie kobitka która zamówiła sobie okna złoty dąb bo też sie bała że będzie miała ciemno i jak zobczyła moje okna od środka to od razu powiedziała że żałuje że nie wzięła ciemnych A szczerze to gdybym miała budować się drugi raz raczej wziełabym białe okna (obustronne oczywiście bo takie pół na pół tez mi sie nie widzą) bo kolor jednak narzuca dalszy wystrój (bynajmniej ja lubie jak mi wszystko razem zgrywa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiki_3 16.05.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Zetka pocieszyłaś mnie:))))A tak zapytam jaki kolor klamek wybraliscie do koloru orzech: srebrny czy zloty?Nam zaproponowano kolor srebrny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 16.05.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Mnie pasował srebrny matowy, ale bardziej patrzyłam na inne okucia. Myślę ,że do samego orzecha to pasuje i taki i taki, więc trzeba patrzeć pod kątem innych metalowych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.05.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Kolor klamek zdecydowanie brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 17.05.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Ja mam okna pcv kolor dwustronny orzech profile salamander: http://images24.fotosik.pl/215/362a0c792785da39.jpg http://images32.fotosik.pl/255/c81ee1a7335ae131.jpg Klamki i okucia są w kolorze satynowego złota: http://images34.fotosik.pl/255/cedb91d23ce3f39e.jpg Nieskromnie napiszę, że bardzo mi się te moje okna podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannah 18.05.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 My też będziemy mieć obustronny orzech. Zastanawialiśmy się jeszcze nad "dąb bagienny" ale trudno było znaleść pasujące drzwi i bramę garażową i został orzech. Klamki kolor "szampański". Taki ni to srebrny ni to złoty, naszym zdaniem bedzie najbardziej uniwersalny. Już się nie moge doczekać, za dwa tygodnie montaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 18.05.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Też zastanawiałam się nad kolorem bagiennym, bardzo ładny, tylko po dłuższym zastanowieniu doszłam do wniosku że nie dla nas - za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 20.05.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 http://img85.imageshack.us/my.php?image=canon9168gt0.jpgoknoplast Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.05.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 http://img85.imageshack.us/my.php?image=canon9168gt0.jpg oknoplast Kraków Masz może zdjęcie z zewnątrz z roletą? Będę miała Oknoplasta i chciałam zobaczyć jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts