Gość 15.09.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 27 tys. neto to cena robocizny za stan surowy bez dachu, dom jest piętrowy, pow. 135 m2 + wiata garażowa, niepopiwniczony, dach:ok. 13o. m2, konstrukcja wiązarowa, pełne deskowanie, , krycie dachówką bitumiczną ściana jednowartsw. Ytong; ściana fundament. z bloczków z izolacją + ociepleniem, strop monolityczny z podciągami, dwa kominy, 3 schody zewnętrzne, inne "konkurencyjne" oferty to 51 - 60 tys. (robocizna) za cały stan surowy - czyli dodatkowo, dach, tynki wewnętrne i sufit podwieszany nad piętrem oraz tynki zewnętrzne. Czy waszym zdaniem te oferty są porównywalne, a może pogonić wszystkich?????? Buduję na Opolszczyźnie (chyba wszystkie dobre ekipy wjechały na budowy do Niemiec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 15.09.2003 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Jak bez dachu, to troche duzo...Poszukaj jeszcze. Na forum jest wiele tego typu watkow. Mnie stan surowy (ale juz z prawie gotową kanalizacją) wyniesie okolo 15 tys. netto (dom parterowy 178 m2 z garazem) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.09.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Jayer: dzięki za odzew - wątków z robocizną stanu surowego rzeczywiście dużo, podobnie jak duży jest rozrzut cen - dlatego moje rozpaczliwe pytanie, bo nie wiem co o tym sądzić. Cóż - muszę próbować dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts