MartaSławek 14.05.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Chcę dostawić sobie ściankę z płyty gips-karton (podobnie jak na obrazku poniżej, ale znacznie mniejszą) i powiesić na niej telewizor ok. 42 cale. Ale zanim dam zrobić taką ściankę chcę zapytać, czy jest ona wystarczająco "wytrzymała" i wiszący telewizor będzie "bezpieczny", czy musi to być zrobione w inny sposób..... Będę wdzięczna za pomoc http://images32.fotosik.pl/251/412447093f70ea58.jpg Mam nadzieje, że autor zdjęcia nie ma mi za złe za jego użycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 14.05.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Taka ścianka musi być powiązana ze ścianą stałą to po pierwsze, więc można zrobić odpowiednio solidną konstrukcję w miejscu gdzie będzie wisiał TV. Druga sprawa do wielkość TV, ale przy dobrze wykonanej ściance nie powinno być problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 14.05.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 W miejscu , gdzie ma wisiec LCD , wloz laty (dachowe) do sasiadujacych profili . Do nich przykrec deske na wysokosci zamocowania tv .Uchwyt umiesc tak , aby przynajmniej dwoma wkretami trafic w profil . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts