wroclawianka 14.05.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Wykonawca za wylanie tarasu chce 8 tyś zł 25 m , trzeba połozyć ławy i zalac betonem czy to normalna cena , bo wydaje mi sie strasznie dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 14.05.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Wykonawca za wylanie tarasu chce 8 tyś zł 25 m , trzeba połozyć ławy i zalac betonem czy to normalna cena , bo wydaje mi sie strasznie dużo ? Jaki ksztalt tarasu i jakie wymiary ? Jaka wysokosc lawy i jak wysokie scianki fundamentowe. Ewentualnie 1dna wysokosc, jesli wszystko ma byc lane na raz ? Jakie izolacje ? Dysperbitem go czy cos wiecej ? Czy pod tarasem ma byc odprowadzenie do drenazu ? Jakies utrudnione warunki budowlane ? Robocizna + material ? Czy sama robocizna ? Z Faktura VAT czy bez ? Ja i tak Ci nie odpowiem - bo nie wiem. Ale wydaje mi sie ze to niezbedne informacje aby rozmawiac o cenach. pozdrawiam saper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 14.05.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 witaj,przypadkowo przeglądając gazety znalazłam zestawienie "Ile kosztuje budowa tarasu?" -budujemy dom 6/2007. Tam są szacunkowe koszty budowy tarasów o powierzchni 25m2. Są tam wyszczególnione prace za które trzeba zapłacić. Ja Ci tylko podam te najbardziej interesujące Ciebie np. 1/ taras ziemny- materiały ok.1500zł robocizna ok 400 zł 2/ taras drewniany-całkowity koszt-ok.800zł robocizna3/ taras betonowy na gruncie -robocizna ok. 1000 zł Trochę wygląda to tanio ale może i tak liczą. Sami będziemy robić w przyszłości taras drewniany na legarach i też nie mam zielonego pojęcia ile mogą chcieć za zrobienie czegoś takiego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuba2000 15.05.2008 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Wykonawca za wylanie tarasu chce 8 tyś zł 25 m , trzeba połozyć ławy i zalac betonem czy to normalna cena , bo wydaje mi sie strasznie dużo ? U kolegi we Wrocku właśnie teraz skończyli ponad 2x większy taras (ok.60m2) za połowę tej ceny. Zadzwoń do nich. Tel. wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 15.05.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 dzieki za wszystkie informacje na pewno z tej firmy nie skorzystam budowlańcy teraz się cenią ale bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 15.05.2008 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Wykonawca za wylanie tarasu chce 8 tyś zł 25 m , trzeba połozyć ławy i zalac betonem czy to normalna cena , bo wydaje mi sie strasznie dużo ? Jaki ksztalt tarasu i jakie wymiary ? Jaka wysokosc lawy i jak wysokie scianki fundamentowe. Ewentualnie 1dna wysokosc, jesli wszystko ma byc lane na raz ? Jakie izolacje ? Dysperbitem go czy cos wiecej ? Czy pod tarasem ma byc odprowadzenie do drenazu ? Jakies utrudnione warunki budowlane ? Robocizna + material ? Czy sama robocizna ? Z Faktura VAT czy bez ? Ja i tak Ci nie odpowiem - bo nie wiem. Ale wydaje mi sie ze to niezbedne informacje aby rozmawiac o cenach. pozdrawiam saper zasrzeliłes mnie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 15.05.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ja zapłaciłam 2200 za robociznę tarasu bloczki +płyta 8x3,5 Te 400 zł robocizny mnie rozłożyły na łopatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 15.05.2008 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 ale w tym roku placiłeś , to strasznie tanio a przynajmnie porządnie zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 15.05.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ja mam 1) duży taras ok 36metrow +3 stopnie prowadzące do niego+dwa murki,2)schody wejsciowe + spocznik ok 12 metrów+ dwa murki,3)spocznik z trzema schodkami wszystko półokrągle, i jedna firma za wylanie wszystkiego z ich materiałem zaśpiewała mi 42000!!!!podziękowalem im za ta wycenę i postanowilem zrobić to własną ekipą która robiła mi tynki i wylewki a ja kupowałem materiały na wykonanie tych tarasow i wszystko kosztowało mnie ok 9000 w tym robocizna 4000 ale mam wyrzuty sumienia ponieważ to naprawdę jest znacznie więcej warte i sam bym za te pieniądze nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Player 16.05.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 taras 12 m2- schody 8 m2fundamenty na ok 1m i 3 stopnie 1500 zł + mat. Po robocie majster powiedział , że normalnie bieże 2500 za sam taras.(ps odbiłsobie na murach:)8 tys to masakra!!!pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 16.05.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 taras 12 m2- schody 8 m2 fundamenty na ok 1m i 3 stopnie 1500 zł + mat. Po robocie majster powiedział , że normalnie bieże 2500 za sam taras.(ps odbiłsobie na murach:) 8 tys to masakra!!! pozdr. u mnie to ma byc kwadrat 5 na 5 i tyle bez żadnych schodów itp szukam kogos innego , bo chyba firma która mi chciala robić przesadzila trochę z ceną we Wrocku są wysokie ceny za wszystkie roboty budowlane u koleżanki za wylanie betonu w 100 m miszkaniu wzięli 10 tys zł a zatynki zewnętrzne z ociepleniem za metr 180 zl także paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 23.05.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 zadzwoniłam do innej firmy z polecenia i za wykonanie tarasu , mam już dokładne wymiary 4m na 10 m wysokość 0,6 od podstaw z wylaniem ław ,uzbrojenim 11 tyś zł , fachowiec powiedział 7800 materiały 4000 tyś robocizna szukam dalaej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.12.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 zadzwoniłam do innej firmy z polecenia i za wykonanie tarasu , mam już dokładne wymiary 4m na 10 m wysokość 0,6 od podstaw z wylaniem ław ,uzbrojenim 11 tyś zł , fachowiec powiedział 7800 materiały 4000 tyś robocizna szukam dalaej Jak idą poszukiwania ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 12.12.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 no oczywiście taras wykonany zapłaciłam 11 tys zł a chcieli jeszcze więcej no niestety ale to Wrocław więc i ceny Wrocławskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.08.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Szukam wykonawcy tarasu z drewna, woj. śląskie. powierzchnia ok 27m2. Może zagląda tu ktoś kogo to zainteresuje. Z jakimi kosztami powinienem się liczyć? Z góry thx za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 22.08.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Szukam wykonawcy tarasu z drewna, woj. śląskie. powierzchnia ok 27m2. Może zagląda tu ktoś kogo to zainteresuje. Z jakimi kosztami powinienem się liczyć? Z góry thx za wszystkie sugestie. Ja zacząłem interesować się tematem WPC (kompozytowe deski tarasowe). Oferta firm wykonawczych od od 250 do 400 zł za m2 (materiały + robocizna). Cenowa masakra. Co do drewna, lokalnie dostęny jest tylko modrzew syberyjski. Mozna oczywiście "zainwestować" w deski z drewna egzoztycznego, ale koszty będą podobne do WPC. Sam kompozyt w 99% produkowany jest oczywiście w Chinach, zamierzam sam sprowadzić odpowiednią ilość - jestem już po wstęnych negocjacjach, cena m2 nie powinna przekroczyć 80 zł, w tym trasnport i odprawa celna. Minimalny zakup to 1 paleta (ok 40m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.08.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Póki co stawiam na drewno, jakoś nie przekonuje mnie to coś na kształt deski z jakiegoś tworzywa. Widziałem i dotykałem kawałki, np. firmy Rehau, ale nie do końca mnie to pociąga. Cena katalogowa drewna egzotycznego nie zachęca do zakupu, ale liczę na jakiś rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.08.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 moj znajomy z tychow robi drewniane tarasy i ogrody ale z tego co wiem ma roboty na 2 lata wiec moj taras bedzie robiony przez kogos innego płyty libet venetia a podjazd robie z granitu 4-6 . Jesli chesz moge Cie skontaktowac z nim pokaze swoje realizacje w Tychach niedaleko mc donalda jak sie jedzie z Mikolowa Ja zdecydowalem sie na normalny taras z jednego powodu - impregnacja przynajmniej raz w roku a taras mam (bede miał jak wydam na niego pieniądze ) 60 m2 dziekuje malowac to cos ale materiał szlachetny (drewno ) nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 22.08.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Póki co stawiam na drewno, jakoś nie przekonuje mnie to coś na kształt deski z jakiegoś tworzywa. Widziałem i dotykałem kawałki, np. firmy Rehau, ale nie do końca mnie to pociąga. Cena katalogowa drewna egzotycznego nie zachęca do zakupu, ale liczę na jakiś rabat. Deski Relazzo z REHAU zgodnie z broszurą techniczną, mają MIN. 50% zawartości drewna. Standardem jest raczej 60-70%, być może stąd subiektywne odczucia będą się różnić. WPC w porównaniu z naturalnym drewenm ma tyle zalet, że trudno je lekceważyć. No i te ceny... nawet modrzew nie wyjdzie tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 26.09.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 ......zamierzam sam sprowadzić odpowiednią ilość - jestem już po wstęnych negocjacjach, cena m2 nie powinna przekroczyć 80 zł, w tym trasnport i odprawa celna. Minimalny zakup to 1 paleta (ok 40m2) Jak poszło? Podzieliłbyś się informacjami? Cena bardzo fajna. Jest na alledrogo oferta na dąb tarasowy za podobne pieniądze(same deski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts