Kucia 14.05.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Planujemy z mężem nadbudować piękne poddasze-nasze pierwsze gniazdko:)Mieszkamy w domu typu kostka z dachem kopertowym, jednak nie sami, tak więc pragniemy iść na swoje-na górę. Budowę planujemy zacząć w 2009r. Jeżeli ktoś, kto już przeszedł albo jest w trakcie budowy podzieliłby się ze mną swoimi wrażeniami byłoby mibardzo miło. Chciałabym się nastawić psychicznie na zmiany jakie będą nas czekać Zapraszam na moje forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 14.05.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witaj Kucia. Fajnie , że dołączysz do zwartego grona poddaszowców Wklejaj fotki. Chętnie zobacze jak to wygląda u Ciebie. Napisz coś więcej. Macie już pozwolenie na budowę, formalności już załatwione? Duże mieszkanko się szykuje? Jeśli chcesz zobaczyć jak to wyglada u nas wejdz na poniższy link. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucia 14.05.2008 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Dziękuję za przyjęcie do grona:) Jak na razie nie mam fotek poddasza "przed", wszystko jest wyprzątnięte i czeka:) Plany są na początek 2009, jednak jeszcze formalnosci nie załatwialiśmy. Nie mamy kosztorysu tak więc nie wiemy na jaką kwotę musimy zaciągnąć pożyczkę Po Twoich zdjęciach widzę, że czeka nas podobna inwestycja, wymiary domu takie same. Oprócz nadbudowy chcemy cały dom ocieplić, zakupić piec na ekogroszek oraz schody wewnętrzne- uff trochę tego jest Jeśli mogę zapytać jaki to był koszt w Twoim przypadku? Pozwoliłoby mi to mieć jakiś zarys. Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 15.05.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Wysyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.05.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 witamy w naszym gronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucia 20.05.2008 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Dziękuję bardzo za przywitanie. Cieszę się, że tu trafiłam - w sumie przypadkiem, szukając projektów. Będę częściej zaglądać i oglądać Wasze postępy z budową i wykańczaniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucia 20.05.2008 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Dziś zakręciłam się bliżej tematu budowy:) Wybrałam architekta i przeprowadziłam pierwsze rozmowy;) Doradzono nam, iż najlepszym okresem na rozpoczęcie budowy jest wrzesień - ale 2009 gdyż tak zaplanowalismy:) Jednak aby wszystko poszło zgodnie z planem, już dziś musimy zacząć załatwianie formalnosci wiem jak funkcjonuje administracja - wszystko musi nabrać tzw. mocy urzędowej:) jednak nie spodziewałam się aż tak długiego czasu. Tak więc kolejne kroki skierowałam do urzędu miasta, tutaj będę potrzebować warunku zabudowy dot. przebudowy budynku. A z tym dokumentem do architekta, który pokieruje nas dalej Mam nadzieję, iż będzie szło sprawnie i zdążymy zacząć zgodnie z planem:) to na tyle, będę pisać o postępach - na razie - w dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.05.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 no, do następnego września pójdzie napewno sprawnie... u mie załatwianie papierków trwało ponad pół roku, o prawie połowę mniej niż normalnie, ale to dlatego, że byłam w ciąży i panie w urzędach się nade mna litowały, a w Starostwie mam znajomego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.05.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 U nas architekt był po raz pierwszy chyba ok końca marca. Umówiliśmy sie, że z projektem ruszymy ok maja. Pod koniec czerwca mieliśmy juz gotowy projekt a koniec sierpnia pozwolenie na budowę. Ruszyliśmy 17 września (pospolite ruszenie planowane było na początek września ale niestety lało cały czas i musielismy przeczekać). I jak tak sobie wspominam jak biegnąc z pracy do pracy zahaczałam o urzędy to strasznie sie cieszę, że to wszystko juz za mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.05.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 to Ci poszło dużo szybciej niż mnie ale to ponoć zależy od regionu, bo różnie sobie trzeba czekać w urzędach na załatwienie sprawy widzisz, w naszym regionie to nie takie proste i ja też jak sobie pomyślę ile się nalatałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucia 21.05.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Zazdroszczę, że macie to już za sobą no i widać efekty, poddasze jest;) Dużo oglądam i napewno będę sie wzorować, bo tak samemu to trudno coś zaplanować. Wymarzyłam sobie 3 pokoje, dużą łazienkę i mniejszą kuchnie a w sypialni balkon:) Mieszkamy z dziadkami męża i kiedyś będziemy właścicielami całego domu, tak więc na dole będzie większa, bardziej reprezentacyjna kuchnia:) Ach mam juz tyle planów i aranżacji, że nie raz nie mogę usnąć z wrażeń Dario, to poszczęściło Ci się z któtszym oczekiwaniem, ja niestety będę czekać planowo;( no cóz, ale warto czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.05.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 masz czas a plany będziesz jeszcze zmieniać kilka razy ja marzyłam o kuchni w stylu tradycyjnym, w kolorze calvados z zielonymi dodatkami a skończyło się na meblach nowoczesnych, czarnych z dodatkami czerwonymi....... choć nadal marzy mi sie tamto co chciałam, a to był taki tylko wyskok, który wcieliłam w życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucia 21.05.2008 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Oglądałm Twoje zdjęcia, kuchnia bardzo ładna:) ciekawe połączenie z salonem, wyszedł pomysłowy aneksik:)Ja marzę o kuchni również nowoczesnej, aczkolwiek w brązie.Jednak teraz bardziej na czasie jest kolor dachu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.05.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 mnie dach się marzył grafitowy, jednak wtedy jeszcze w naszych stronach był mało dostępny, ale ten nie jest zły, zresztą ważne że jest kuchnię tez chciałam w brązie, a dokładnie w orzechu (po calvadosie), pod kolor drzwi, ale facet, który mi robił tą kuchnię nie miał takich frontów, dlatego zostało venge Już nie chciałam zmieniać meblarza, bo się śpieszyliśmy z przeprowadzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucia 21.05.2008 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Jeśli chodzi o dach, to również chodzi mi po głowie grafit albo coś jaśniejszego ale w tej tonacji - mam nawt zdjęcie ale nie wiem jeszcze jak się wkleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucia 21.05.2008 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 http://images31.fotosik.pl/260/b174220c44c71528.jpg' alt='b174220c44c71528.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucia 21.05.2008 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 ta godz,a ja nie mogę dospać taki kolor dachu oraz elewacji mogłabym mieć będę do tego dążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 22.05.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 już wiesz, jak sie wkleja właśnie taki zestaw mi sie podoba, masz do czego dążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kucia 22.05.2008 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Dałam radę A z dachem, pomysł i ideał kolorystyczny jest, ale zobaczymy jaka będzie realizacja po zderzeniu z rzeczywistoscią Pisałaś, że też myslałaś o innym kolorze, to zalerzy od kolorystyki jaką dysponują producenci. No ale jestem dobrej myśli Jeszcze za wcześnie aby szukać, ale oglądanie jak najbardziej wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 22.05.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 otóż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts