kipercz 14.05.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 mam zamiar kupić wkład kominkowy w castoramie w granicach 1500-2000zł-szukam opinii jaki kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
euro 14.05.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 żaden... powody?? możesz kupić cwkład nawet np. supry ale w castoramie lub innym markecie będzie pod inną nazwą firmy i nie bedzie miał już gwarancji na 5 lat tylko na 3. a i egzekfowalność takiej gwarancji w razie czego jest mizerna, ja mam doczynienia z wkładami supry kupowanymi od przedstawiciela supry na polske, i tam gwarancja to są 3 dni, i po sprawie. fajny wkład Astra możesz kupić juz za około 2900, a jest to wkład już kozak, ładny i elegancki. wiem że cena poza twoim przedziałem ale może warto przemysleć tak powarzny zakup. Ja zawsze powtarzam że sercem kominka jest wkład a nie obudowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 15.05.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Dlaczego żaden?Widziałem wkład za 1000 zł 14KW od kilku lat w ciągłym użyciu i bez jakichkolwiek awarii, wystarczy palić tak jak przewidziano drewnem.Jedyna wada to, że szyba się często brudzi, ale to dopiero z wyższej półki same się czyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.05.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ja zawsze powtarzam że sercem kominka jest wkład a nie obudowa!!! A to ciekawe jak przez wiele lat ludzie używali kominka bez serca:-)Większość osób na forum zapewnia, że kominka używać będzie tylko dla nastroju i tylko od czasu do czasu, a potem instalują różne wkłady, które sprawiają problemy z zagrożeniem życia włącznie, ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipercz 30.05.2008 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 widziałem dziś w castoramie wkład BELFONTE-14 Kw(jako jedyny w podobnej cenie miał sprawność pow 70%) za 1679zł Ten sam model ale z szybą z pyrolizą 1850złCo myślicie o tym wkładzie?Belfonte to już nie byle jaka firma chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orinoco 15.08.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Ja zawsze powtarzam że sercem kominka jest wkład a nie obudowa!!! A to ciekawe jak przez wiele lat ludzie używali kominka bez serca:-) Ale sprawność takich kominków jest na poziomie ok. 10%. Wiesz, że istnieją organizmy obywające się bez płuc? Można? Można! Ale to jak kominek bez "serca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 15.08.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 żaden... .................... ja mam doczynienia z wkładami supry kupowanymi od przedstawiciela supry na polske, i tam gwarancja to są 3 dni, i po sprawie. ........... A moją pękniętą szybę od supry - kupioną od ich autoryzowanego przedstawiciela wymieniali..............3 miesiące. Faktycznie miała wadę fabryczną bo pękła prz 2 rozpaleniu, czyli jak ekipa przyszła po kasę. Ale wymiana trwała trochę długo. O fachowości przedstawiciela supry też nie chciałbym mówić. Kupiłem ten wkład bo mi się podobał, wiedząć, że płacę za markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts