Kingaa 15.09.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 To jest trochę nietypowa sytuacja, ale może ktoś z Was będzie wiedział? Kupujemy działkę z rozpoczętą budową (formalnie, bo w rzeczywistości nic tam jeszcze nie ma).Pozwolenie zostało wydane w grudniu 2001, jest też otwarty w 2001 dziennik budowy. Teraz pozwolenie zostanie przeniesione na nas. I nie wiem, czy będzie nam przysługiwała ulga budowlana - bo budowa rozpoczęta w 2001, czy nie - bo pozwolenie przeniesione na nas w 2003? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankats 15.09.2003 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Aby skorzystać ulgi trzeba było ponieść wydatki w 2001. A Wy nie ponieśliście. Ulgi nie macie ani Wy, ani osoba która sprzedała Wam rozpoczętą budowę (bo z kolei nie można zmieniać inwestycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 15.09.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Ma75 - ulga budowlana wynika z ustawy o powszechnym podatku dochodowym od osób fizycznych. I w związku z tym przysługuje osobie a nie inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 15.09.2003 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Dzięki, ja jestem strasznie zakręcona, jeśli chodzi o przepisy podatkowe i nie tylko... Ale szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 18.09.2003 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 A co jeśli małżeństwo zrobi rozdział majątku i rozpoczęta budowa przypadnie jednemu z nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankats 19.09.2003 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Osoba, która dostała budowę zapewne może kontynuować ulgę, ale nie korzysta z całej kwoty limitu, tylko z jakiejś części. A to drugie, które nie dostało rozpoczętej budowy, traci wszystko (to na pewno). Nie może też skorzystać z nowej ulgi odsetkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts