Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zrobić z resztkami styropianu??? Macie doświadczenie?

Recommended Posts

Witaj

Ja, na swoje potrzeby, wykonałem maszynkę do jego rozdrabniania.

Pędzona silnikiem z "pralki frani" pozyskanym w lokalnej hurtowni żelaznych materiałów odpadowych :lol:

Jak do tego dopaprasz trochę cementu i trochę wody to otrzymasz styrobeton.

Wpisz w google to zyskasz pełną wiedzę.

NIE WIERZĘ , że nie będziesz wiedział co dalej! :lol:

Ale jakby co, to pytaj! Podpowiemy!

Pył, granulat, rozdrobniony styropian to wspaniały materiał termoizolacyjny do zasypywania wielu miejsc wymagających termoizolacji (tak do +60stC).

Upierdliwy, bo się elektryzuje i "lepi" do wszystkiego, ale "dobry" jest!

Adam M.

Szkoda że z Lublina jesteś, bo ja bym chętnie przyjęła, jakieś pozostałości :D Pod co? ... a pod basen rozporowy dla dzieciaków :D Nie będzie tak latem przez noc się wyziębiał. A że o żadnym styro do oddania z Łodzi nie wiem to jadę go właśnie kupić ;)

a maszynka super, i styrobeton też ... może by tak kiedyś z takiego styrobetonu fundament pod psią budę wylać :roll:

A my na leniucha wrzuciliśmy resztki styropianu pomiędzy sufit podwieszany a podłogę ( i tak ocieploną wełną mineralną) strychu. Czy jakoś poprawia izolacyjność? Pewnie nie, bo nie został równo poukałdany, ale póki nie zdecydujemy się na zburzenie domu, leży tam sobie i nikomu nie wadzi. Jakby był potrzebny styrobeton, to zawsze możemy go wyjąć.