Bobek 22.05.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 WitamMoze komuś sie przyda troche odpadów styropianu (ok3m3)- Konstantynów Łodzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 22.05.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Ja zamówiłem kontener i zrobiłem porzadek na całej działce lącznie z resztkami styropianu. koszt 350 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 06.07.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Podciągam wątek bo temat dla nas bardzo na czasie. Mamy strop monolityczny i zabieramy się za wylewkę na poddaszu. Wylewka nie może być tak gruba jak nam pasuje, bo musieli byśmy wykuwać większe otwory drzwiowe, a poza tym nie chcemy obciążać stropu. Po przewertowaniu forum pomyślałam, że możemy wyrównać garby lekkim betonem ( z domieszką perlitu lub właśnie styropianowych kulek) a na to właściwa wylewka? Czy taki lekki beton wyciszy strop? Czy warto zainwestować w perlit, który jest u nas dość drogi, czy wystarczający efekt wyciszenia uzyskamy używając granulatu styropianowego (połowę tańszy)? Jakie proporcje powinniśmy zastosować? Podpowiecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.07.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Spróbuję... Stary gar "po babci" do gotowania prania, wiertarka, mieszadło z marketu. Worek cementu, pył styropianowy, woda... Wlać trochę wody i sypać cement. Zamieszać. Zrobić konsystencję śmietany. Dosypać pyłu styropianowego i mieszać. Zrobi się buro-brudna breja! I TO JEST TO! Wezwać jakiego czterolatka i kazać mu to zatargać na wskazane miejsce! TEN beton jest lekki, to se poradzi i nawet nie zmacha! Jak masz litość w sercu - to ze dwóch! (tych czterolatków). Rozlać gdzie trzeba i wyrównać jaka łatą, jak trzeba. Czynność powtarzać do skutku... Po osiągnięciu wymaganych poziomów, lub kresu materiału (surowca) opłukać narzędzia i czekać. Po kilku dniach (ze 3) będzie widać efekt. Po jakimś dodatkowym czasie, jak to wyschnie, można układać tę całą resztę... Chyba, ze kolejne wylewki - to i wcześniej... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 06.07.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Adamie bardzo dziękuję za szybką odpowiedź Bardzo liczyłam na to, że się tu pojawisz i podpowiesz Mam również nadzieję, że zaglądniesz tu raz jeszcze i odpowiesz upierdliwej kobiecie na dodatkowe pytania 1.Ta brudno-bura breja jaką powinna mieć konsystencję? Ma być gęsta, czy trochę musi się wylewać z wiaderka? Ja kazała bym mojemu osobistemu mężowi robić gęstą, co by ten granulat styropianu nie wypływał do wierzchu, tylko "siedział" w tym cemencie Ale to takie moje gdybanie i czekam na Twoje sugestie 2.Wydajne to jest? nie wiem ile muszę tego granulatu kupić. 3.po tych 3 dniach będzie wystarczająco twarde żeby po tym chodzić, czy lepiej porozkładać jakieś deski? Hydraulik będzie robił jeszcze centralne na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 06.07.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Adamie bardzo dziękuję za szybką odpowiedź Bardzo liczyłam na to, że się tu pojawisz i podpowiesz Mam również nadzieję, że zaglądniesz tu raz jeszcze i odpowiesz upierdliwej kobiecie na dodatkowe pytania 1.Ta brudno-bura breja jaką powinna mieć konsystencję? Ma być gęsta, czy trochę musi się wylewać z wiaderka? Ja kazała bym mojemu osobistemu mężowi robić gęstą, co by ten granulat styropianu nie wypływał do wierzchu, tylko "siedział" w tym cemencie Ale to takie moje gdybanie i czekam na Twoje sugestie 2.Wydajne to jest? nie wiem ile muszę tego granulatu kupić. 3.po tych 3 dniach będzie wystarczająco twarde żeby po tym chodzić, czy lepiej porozkładać jakieś deski? Hydraulik będzie robił jeszcze centralne na poddaszu. Receptura na styrobet jest np. TUTAJ : http://www.muratorplus.pl/technika/sciany/konstrukcje/stb-2002,17053_25506.htm Cementolit można kupić na ALLRGRO : http://www.allegro.pl/item393285201_polimerobeton_dla_kazdego.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.07.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Szybszy był! Właśnie czegoś takiego szukałem do pokazania... HenoK Dziękuję! Fajne i dokładnie pokazuje co i jak! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 06.07.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Mam Cementolit (używałem do robienia cienkościennego betonu), odpady styropianu, włókna, cement, piasek, wodę Pozostaje wymyślić gdzie zastosować produkt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 06.07.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Jakto gdzie! justa* pisze gdzie! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 07.07.2008 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Receptura na styrobet jest np. TUTAJ : http://www.muratorplus.pl/technika/sciany/konstrukcje/stb-2002,17053_25506.htm Ten artykuł nie jest wolny od błędów, ale w końcu to tylko reklama. Np. w tabeli "Przykładowe grubości izolacji termicznej i współczynniki przenikania ciepła U ściany - z uwzględnieniem mostków termicznych" podaje dla ściany 200mm U=0,13W/(m2K). Aby taki wynik osiągnąć styrobet musiałby mieć lambdę 0,026 W/(mK), czyli lepiej niż styropian . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 07.07.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Jak sie ma piec co pali wszystko, wtedy nie ma tego smiesznego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.07.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 No! To się nazywa "przemysłowa spalarnia odpadów" i pracuje w ponad 3 000stC Masz? Bo jak masz co mniejszego to jesteś truciciel... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 07.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Na szczescie jeszcze mi nie odbilo na punkcie ekologii, jak niektorym. No! To się nazywa "przemysłowa spalarnia odpadów" i pracuje w ponad 3 000stC Masz? Bo jak masz co mniejszego to jesteś truciciel... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 07.07.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Rozumiem więc, że jesteś z tych co "po nas - choćby potop!" Można, ale nie należy... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.07.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Na szczescie jeszcze mi nie odbilo na punkcie ekologii, jak niektorym. a nie mówiłem/ pisałem co prawda w innym wątku, ale temat ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 07.07.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Dziękuję ślicznie za pomoc Mam nadzieję, że sobie ze wszystkim poradzimy, jeśli jednak nie to wiem gdzie mogę Was szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts