miciu 18.05.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 My budujemy dom 17m na 9m w tym garaż z kotłownią. Jak zobaczyłam wylane ławy to byłam w szoku jakie to małe , a co dopiero mają powiedzieć Ci, którzy budują mniejsze domki . I prawdę mówiąc też biegałam z miarką . Teraz jak już stoją ściany fundamentowe to wydaje mi się to wszystko jeszcze mniejsze. Ale już wiem, że to tylko złudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.05.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Obecnie mieszkamy na 36m2, domek ma mieć niecałe 100. Po wylaniu fundamentów i chudziaka, jeszcze przed ścianami córka skomentowała zbulwersowana i jednocześnie przerażona: co wy budujecie, przecież to będzie mniejsze od naszego mieszkania! niestety córka może mieć rację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 20.05.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 U nas parter po obrysie 80 m2. Po wylaniu zera wpadli znajomi mieszkający w kawalerce 36 m2. Najpierw stwierdzili że nasze zero to malizna, coś jak u nich... Potem odmierzyli sobie miarką na chudziaku swój metraż. Byli w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.05.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 porównywanie metrażu domu i mieszkania to grube nieporozumienie... znajomi zmierzyli też swój wiatrołap? korytarz przed drzwiami wejściowymi do mieszkania? piwnicę? trzymają w domu: łopatę, grabie, kosiarkę, wąż do podlewania i setkę innych potrzebnych narzędzi?? zgaduję, że jednak nie... a w domu się bez nich nie obejdziesz... wiem że część można upchnąć w szopce obok domu ale i tak zostanie tego trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 20.05.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Ale to nie ma znaczenia, mówimy tu o optycznym złudzeniu gdy stoi się na fundamentach. Znajomi mając choćby i 70 m2 też ulegliby temu efektowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 20.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Po wylaniu ław moja żona ganiała z metrem i sprawdzała wszystkie wymiary bo pokoiki takie malutkie a wkuchni nie będzie się gdzie obrócić. Teraz jak trzeba pozmywać podłogi lata z metrem i sprawdza wymiary bo to wszystko takie wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 20.05.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 porównywanie metrażu domu i mieszkania to grube nieporozumienie... znajomi zmierzyli też swój wiatrołap? korytarz przed drzwiami wejściowymi do mieszkania? piwnicę? trzymają w domu: łopatę, grabie, kosiarkę, wąż do podlewania i setkę innych potrzebnych narzędzi?? zgaduję, że jednak nie... a w domu się bez nich nie obejdziesz... wiem że część można upchnąć w szopce obok domu ale i tak zostanie tego trochę... Zgadzam się, od tego jest szopka. Nie wyobrażam sobie trzymać łopaty czy kosiarki w domu. Teraz w blokach niestety cały dobytek muszę trzymać w tej małej klitce, nieważne czy to jest wiertarka czy piła spalinowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.05.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 przeszłam całe osiedle. ani jednej szopki. a trawniki skoszone. cud! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.05.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 jak sobie najmiesz firmę od utrzymania ogrodu wkoło domu to szopka a w niej kosiarka też będzie ci niepotrzebna i grabie i łopata... co do szopki... jak się zacznie do niej pakować wszystko to może się okazać, że tam taż mało miejsca... meble ogrodowe (w zimie trzeba gdzieś trzymać) jakiś namiot turecki grill na kółkach.... itd - a jak dojdzie jakiś ekogroszek albo pellety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdawi 20.05.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Jakbym słyszała siebie w zeszłym roku Nasz dom ma powierzchnię 90 m kw na parterze . Przyjechaliśmy na budowę i naszym oczom ukazał się okropny widok(tak nam się wtedy wydawało) ktoś się pomylił w wyliczeniach, przecież to domek dla lalek . Panowie od fundamentów tłumaczyli nam, że to złudzenie a dom jest duży i odczujemy to przy sprzątaniu i wykańczaniu go.Niedowiarki z nas niestety i w obecności owych Panów zaczęliśmy mierzyć , okazało się , żę wymiary są jak w projekcie . W myślach stwierdziłam ,że jednak będziemy mieli niewielki domek i pożałowałam wyboru projektu. Teraz na wspomnienie tamtego dnia oboje się śmiejemy. Dom właśnie tynkujemy w środku i stwierdzam,że 180 m kw podłogi do ułożenia to jednak wystarczająco. Pokoje duże, przestronne, dom jak dla nas wygodny( projekt SARA z pracowni Horyzont) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.05.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 ja mam 'pomieszczenie ogrodowe' w bryle budynku. zmieści się tam i kosiarka, i grabie, i meble ogrodowe. to taka droższa wersja szopki ale jakby policzyć ile kosztuje metr ziemi i patrzac na to jak niewiele dzialki mi zostało to o szopce nie ma mowy. a ja nie mam zamiaru parkować na podjeździe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.05.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Ja jak zobaczyłem fundamenty to zwątpiłem Na szczęście moj przyszły domek widziałem w realu wykończony. Gdyby nie to to chyba bym sie załamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 21.05.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 A ja z kolei strasznie boje sie widoku moich fundamentow... Wg projektu maja miec prawie 10x18m (z garazem) i to chyba bedzie lotnisko na mojej malenkiej dzialce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 21.05.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 jak duża działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 21.05.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 jak duża działka? Ok. 570m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.05.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Pomyśl sobie o mieszkańcach szeregowców. Głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 26.04.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Mi również wszyscy mówili, że u nas jest " lotnisko" 10m/17m; ja jednak uważałam, że tak naprawdę to wcale nie jest takie ogromne Na szczęście miałam rację i wszystko wygląda tak jak miało wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 27.04.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Miałam to samo, wszystko wydawało się duże mniejsze. Z czasem to wrażenie mija. I wtedy na odwrót: po co mi taki wielki dom , jak to wykończyć i te tony materiałów i kto posprząta.... podpisuje sie pod tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 27.04.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Miałam to samo, wszystko wydawało się duże mniejsze. Z czasem to wrażenie mija. I wtedy na odwrót: po co mi taki wielki dom , jak to wykończyć i te tony materiałów i kto posprząta.... podpisuje sie pod tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.04.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A ja z kolei strasznie boje sie widoku moich fundamentow... Wg projektu maja miec prawie 10x18m (z garazem) i to chyba bedzie lotnisko na mojej malenkiej dzialce... Hehe, no i mamy prawdziwe lotnisko Dom juz teraz wydaje mi sie wielki, a co bedzie, jak stanie w calosci... A ma tylko 3 pokoje + salon... Gdzie moja wymarzona silownia? Cala ta budowa mnie przeraza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts