Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M42a PRZEMYŚLANY wariant 1

Recommended Posts

Witam wszystkich odwiedzających :D

Poważnie przymierzam się do zakupu projektu i budowy domku z projektu MURATORA Przemyślany - wariant I M42a.

w związku z tym mam pytanko, czy ktoś oprócz mnie jest jeszcze w takiej sytuacji, bądź buduje juz takie cacko? Jeżeli macie jakieś propozycje zmian w tym projekcie to chętnie się z nimi zapoznam. ja mam juz kilka pomysłów, ale to za chwilę.

POZDRAWIAM!!!

Witam ponownie!

Ostatni wariant przeróbek to:

- likwidacja łazienki 10 i przeniesienie jej do części pokoju 5 za WC, reszta pokoju 5 zostanie dołączona do pokoju 6

- przeniesienie wejścia do pokoju 9 z salonu do korytarza 11 po przesunięciu ścianki między pokojami 8 i 9

- usunięcie łazienki 7 i powiększenie przez to pokoju 8

- zmiana kąta nachylenia dachu z 20 na 30 st i w wyniku czego powstanie poddasze, na które będzie wejście z poszerzonego w wyniku likwidacji łazienki przedpokoju

Nie liczę na wielkie poddasze,ale mieszkam teraz w domku jednorodzinnym i wiem, że takie miejsca sie przydają.

Co wy na to? Prosze o komentarze i propozycje, może przeniesiemy gdzies wspólnie kominek?

Pozdrawiam!

• 7 months później...

Witam rowniez przegladam ten projekt

i zmieniłbym

a)-15 (garaż) zamontowałbym wc i umywalke z wejsciem od ogrodu w tej dodatkowej wnęce gdzie sa drzwi od garazu

b)-7 (łazienka) zlikwidowałbym i połaczył z pokojem.

c-14(spizarnia) zlikwidowałbym i zrobił szatnie z wejsciem od drzw frontowych

d)-3 (wc) zlikwidowałbym i zrobił garderobe

zlikwidowałbym rowniez sciane miedzy garderobą a pokojem dziennym i fragmentem kuchni,(wraz z szafka w kuchni) no i zastanawiam sie gdzie by tu wcisnac szuszarnie-(2-4m2).

Witam,

ja również jestem zainteresowany kupnem tego projektu. Zastanawiam się tylko na ile podany tam kosztorys jest zgodny z obecnymi realiami. Czy ktoś może ma już jakąś szacunkową wycenę kosztów budowy. Będę bardzo wdzieczny za info.

dach robi niesamowite koszty! juz sie dowiadywałem, ława+sciany+kominy ok 110tys (80tys materiały,30tys robocizna), dach+ocieplenie dachu+rynny+zbudowanie stropu i ocieplenie stropu ok 110tys (40tys rob,70tys materiały) liczyłem, stan surowy zamkniety z oknami bramą garazowa i drzwiami zewnętrznymi ok 220-240tys.

• 2 weeks później...
pobiegałem, polatałem tu przytawiłem ucho .. nózki bolą, ale efekty są... robocizna od ok 30tys,dach z rynnami + strop(tylko rusztowanie bez regipsów i ocieplenia) do ok 45tys (kilka wycen miałem) tak samo z materialami na dach od 24tys +drewno do nawet 35 tys bez rynien . rynny od 2,500 do 4500. n niektóre firmy z matariałami maja normalne ceny a niektóre za te same (dokłądnie te same materiały) zadaja 30% wiecej. wycene robiłem na dachówkach roben plus -kasztan. acha dach nieocieplany bo ponoc nie ma sensu ładowac sie w koszty, wystarczy porzadnie ocieplic strop....

To faktycznie duże rozbieżności :-) Ja również myślę o dachówce, ale w projekcie jest blacha więc trzeba będzie przeprojektować. Czytałem też na stronie Robena i Brassa, że przy małym nachyleniu dachu (w okolicach 20 stopni i mniej) warto dodatkowo zabezpieczyć dach papa. Nie wiem więc, czy przy przejściu na dachówkę nie pojawią się dodatkowe koszty.

• 1 month później...

Witam,

jestem prawie przekonany odnośnie wyboru projektu M42a Przemyślany. Jednak prosiłbym dotychczasowych użytkowników tego projektu o spostrzeżenia / uwagi na temat domu.

Jakie zmiany wprowadziliście do projektu na etapie dostosowania, jakie macie uwagi do projektu.

Jeżeli to możliwe to prosiłbym o zdjęcia Waszych domów "Przemyślany M42a", m.in. wnętrza, Waszych rozwiązań zabudowy wnętrz itp. Jakby coś to podaję maila na przesłanie zdjęć / filmików: [email protected]

Pozdrawiam,

Marcin

(poniżej link do projektu)

http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=556&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=&symbol=m42a&x=0&y=0&nr=0

• 3 months później...
  • 2 weeks później...

Witaj, nie wiem czy już kupiłeś projekt czy też nie i na jakim jesteś etapie to będzie mało osób które mogą Ci pomóc. Z tego co widzę jednym z pierwszych inwestorów jest Bobek_Budowniczy :) klik -->M42a

Trochę więcej możesz się dowiedzieć przeglądając mniejszy wariant tj klik --> M42

• 1 year później...
  • 3 months później...

Witajcie.

Jestem zainteresowany budową przemyślanego wariant 1. Jednak przed zakupem tego projektu razem z żoną chcielibyśmy zobaczyć jak prezentuje się na żywo. Proszę również o ile jest to możliwe o przesłanie zdjęć oraz kosztorysu, porad i wszelkich innych ciekawych i potrzebnych informacji. Mój adres to : [email protected]

Dziękuję z góry i pozdrawiam wszystkich serdecznie.

• 1 month później...
  • 2 months później...

Witam właśnie zaczynamy bobowe przemyślanego 42 a L prosiła bym o wysłanie zdjęć z realizacji

Pozdrawiam Monika

jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego. Jeśli ktoś zastanawia się jeszcze nad wyborem domu i jest zainteresowany

projektem M42a (L) Przemyślany wariant I proszę o maila to podeśle fotki. My mieliśmy problem w zeszłym roku ze znalezieniem zdjęć z realizacji.

pozdrawiam

Błażej

blazej.kaucz at gmail.com

• 9 months później...
Jestem zainteresowany budowa domu,projekt Przemyslany M42a.Jesli ktoś juz buduje,lub mieszka właśnie w takim,prosiłbym o kontakt i jakieś fotki.Interesują również jakieś ciekawe zmiany w projekcie.Mój e-meil [email protected] z góry dziękuje.

• 4 months później...
Witam właśnie zaczynamy bobowe przemyślanego 42 a L prosiła bym o wysłanie zdjęć z realizacji

Pozdrawiam Monika

Witam

JEstem na etapoie zastanawiania sie nad tym projektem, czy moglbym prosic o jakeis fotki juz zbudowanych domkow? czy kosztorys ze strony ma sie jakos do kosztow rzeczywistych? czy da sie oszczedzic troche PLNow budujac systmem dospodarczym?

bede wdzieczny za wszystkie informacje/ zdjecia przeslane na [email protected]