Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS151 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

Skoro nikt nie krytykuje to pewnie wad nie widzi. Je nie rozumiem jakim sposobem da się przejść z kotłowni pod schodami, chyba że to nie jest przejścia lecz schowek. Jeśli nie ma przejścia do garażu to dla mnie błąd. Pakowanie samochodu w ciepełku jest konieczne, chyba że ktoś lubi inaczej. Mnie ten projekt się bardzo podoba, choć preferuję większe powierzchnie. Jest wyjścia na ogród z kotłowni - można tam gromadzić ogrodowe sprzęty, jest taras z wyjściem z salonu, wygodna kuchnia ze schowkiem i jadalnią, kominek, garderoby. Pokój na prawo od wejścia to raczej gabinet. Dom wejściem powinien być ustawiony na wschodnią stronę. Dodałbym dwa okna jedno w kuchni, a drugie w salonie. Fajnie jest widzieć dwie strony świata. Te schody to pewnie na poddasze, ale tam pewnie tylko suszarnię można zrobić, choć wole oko wskazuje że da się coś więcej, ale przy tym nachyleniu dachu skosy będą totalne. Pewnie - ściankę kolankową cię da i po kłopocie, ale nie radzę tego robić, bo totalnie zniszczy proporcje. Taki podcień wejściowy, a szczególnie jego góra jest dość trudny do wykonania. Sąsiad mój coś podobnego zaplanował i ekipa sporo się nad tym męczyła. Jeśli Projekt zawiera detale wykonawcze to może będzie łatwiej.

Jeszcze jakieś dziwne drzwi do kuchni wypatrzyłm.

• 2 years później...