cemik1 15.05.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Po raz kolejny na mojej działce wybiłe ścieki. Studzienka rewizyjna jest na mojej działce w najniższym punkcie w okolicy i w przypadku awarii kanalizacji ciśnieniowej u mnie jest istny potop ścieków. Dzisiaj zalane mam ćwierć działki wraz z trawnikiem i nowo posadzonymi drzewkami. W zeszłym roku gmina robiła pewne działania (wstawiła zawór burzowy, tak, aby ścieki się nie cofały) ale jak widać nie zdają one egzaminu. Kanalizacja zrobiona zgodnie z zatwierdzonym projektem. 1. Jak mogę wymóc na gminie rzeczywiste usunięcie wad sieci kanalizacyjnej? 2. Na jakie prawo się powoływać?3. Czy i czym są zobowiązani do usunięcia na mojej działce skutków awarii albo jakichś rekompensat?Dziękuję z góry za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/101884-%C5%9Bcieki-z-kanalizacji-quotwybijaj%C4%85quot-na-dzia%C5%82ce/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts