fido 15.05.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 zapraszam na wymianę doświadczeń i uwag dotyczących budowy modelowego domu pasywnego więcej na stroanie http://www.iQhome.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 15.05.2008 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 a powody?spokojniechce na bieżąco wymieniać dane i doświadczenianie mam czasu modernizować stronyjestem na budowiepilnuje naszych niesolidnych polskich wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 15.05.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 fido sorry, ale muszę trochę skrytykować. Nie obrazisz się? 1. Na stronie http://www.iqhome.eu/5101.html przy "pralce" masz błąd ortograficzny !!!! Pisze się "odzieży", a nie "odzierzy"!!! Ja rozumiem, że czasem na forum błędy się przemykają - np. z powodu pośpiechu. Ale witryna internetowa jest jak książka - jest Twoją wizytówką. To tak, jak byś w CV byka strzelił. No i w tekście sporo literówek i "połkniętych" literek. 2. Na tej samej stronie: przy tekście dotyczącym zmywarki piszesz, że wstępne spłukiwanie nie jest potrzebne. Wybacz, ale może Ty masz jakąś magiczną zmywarkę - w mojej, jeśli włożę nie spłukany kubek po kawie "fusówie", będę miał drobinki kawy na wszystkich naczyniach. Jeśli natomiast wsadzę nie opłukany talerz po obiedzie, po zmywaniu w widelcach mam kartofelki. 3. Na tej samej stronie, tekst o lodówce: co to jest "kuracja napotna"???????????? Generalnie idea jak najbardziej słuszna i gorąco ją popieram, ale forma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 16.05.2008 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 wspomniane błędy poprawione przepraszam - nie tłumaczy mnie fakt iż nie jestem polonistą dziękuje za zwrócenie uwagi. oczekuje ciekawych propozycji merytorycznych. mam wiele ciekawych linków którew przyszłości wstawie na stronę. obecnie jednak chce dopilnować jakości prac na budowie. u mnie wszystkie rury COW idą w otulinie kauczukowej. dziś będę kleił otuliny do siebie aby pod wpływem ciepła nie skurczyły swojej objętości. Stronę przedstawiłem pod dyskusje już teraz - pomimo że jest ona we wczesnej fazie rozwoju. Chciałbym aby internauci mieli wpływ na jej tworzenie To klient wie czego potrzebuje. pozdrawiam - wdzięczny za krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 16.05.2008 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 załączyłem na stronie zdjęcia prawidłowo i szczelnie wykonanie instalacji Ciepłej wody użytkowej otuliny są wykonane z izolacji kauczukowej - co powoduje brak rozciągania, są szczelnie sklejone i dodatkowo zaizolowane taśmą teraz czeka mnie szczelne wypełnienie szczelin pomiędzy rurami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 18.05.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Na tej samej stronie, tekst o lodówce: co to jest "kuracja napotna"???????????? Także nie mogę zrozumieć o jaką "kurację napotną" Ci chodziło? Lodówka to typowa pompa ciepła. Im większa różnica temperatur między dolnym i górnym źródłem (miedzy parownikiem i skraplaczem) tym więcej energii trzeba do niej dostarczyć dla osiągnięcia tego samego efektu chłodniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 19.05.2008 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ten tekst jest przeniesiony nie pamiętam chyba z Bosch moim zdaniem chodzi o różnicę temperatur powstałą za lodówką jezeli dalej będzicie nalegać to odnajdę plik i skieruję do źródła pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 19.05.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 ten tekst jest przeniesiony nie pamiętam chyba z Bosch moim zdaniem chodzi o różnicę temperatur powstałą za lodówką jezeli dalej będzicie nalegać to odnajdę plik i skieruję do źródła pozdrawiam Czekamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 19.05.2008 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 załączyłem na stronie plik chodzi o firmę wilo:http://www.iqhome.eu/wilo/w pliku pdf na stronie 11tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 19.05.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 załączyłem na stronie plik chodzi o firmę wilo: http://www.iqhome.eu/wilo/ w pliku pdf na stronie 11tej Lodówka • Unikać „kuracji napotnych” - tzn. w miarę możliwości powinni Państwo unikać ustawienia swojej lodówki obok kuchenki lub grzejnika. • Ugotowane potrawy należy najpierw wystudzić zanim włożymy je do lodówki. W tym opisie nie ma nic do czego można się "przyczepić". Ty do tego dodałeś własny komentarz na temat skroplin, który nie odpowiada rzeczywistości (chodziło Ci zapewne o skraplacz, ale on w lodówce jest akurat ciepły ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 19.05.2008 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 dodałem - jeżeli mylny to poroszę zaproponuj poprawny komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 19.05.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 dodałem - jeżeli mylny to poroszę zaproponuj poprawny komentarzLodówka ustawiona przy źródle ciepła przechodzi "kuracje napotną" - wysoka temperatura w pobliżu jej skraplacza powoduje znacznie gorszą jego pracę i przez to lodówka zużywa znacznie więcej prądu. Skraplacz to ta czarna kratka z tyłu lodówki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 19.05.2008 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 zmienione może teraz bardziej merytorycznie w jakim kierunku powinna iść treść strony?co ciekawego chielibyście tam zobaczyćmoże jest ktoś chętny do współredagowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 20.05.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Niejasny jest dla mnie cel tej strony. Brakuje na pierwszej stronie jasnego przesłania co ja, internauta, mogę mieć z kliknięcia w kolejną zakładkę zamiast we "wstecz" np: Nie jest to promocja firmy bo brak zakładki "oferta" Nie jest to portal ogłoszeniowy bo brak wyszukiwarki więc co to jest ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 20.05.2008 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 jak narazie jest to strona na której demonstruje dom pasywnyw przyszłości pojawią się na niej wykresy z opomiarowania budynkutesty wydajności itp przesłanie zarobkowe... obecnie mam wyłączność na południe polski na sprzedaż okien pasywnych firmy Internorms chce w przyszłości promować domy pasywne i energooszczędne rozwiązaniaobecnie chętnie dzielę się wiedzą celem zdobycia praktyki, wymiany doświadczeń, wychwycenia błędów dodatkowo planuje zająć się ogólnym pojęciem oszczędności w domach stąd mile widziane uwagi i propozycje dokąd powinna zmierzać treść strony. z praktycznego punktu widzenia użyteczne może być zamieszczenie danych dotyczących pomp ciepła - jest już tam kilka danych:http://www.iQhome.eu/thermogolv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 20.05.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 jak narazie jest to strona na której demonstruje dom pasywny w przyszłości pojawią się na niej wykresy z opomiarowania budynku testy wydajności itp przesłanie zarobkowe... obecnie mam wyłączność na południe polski na sprzedaż okien pasywnych firmy Internorms... fido, napisz o tym wprost na stronie. Firma która promuje budownictwo pasywne, aktualnie są w ofercie okna i zaprasza do współpracy innych producentów... wtedy wszystko jasne. Może jestem wyjątkiem ale strona gdzie nie jest jasny "model biznesowy" nie budzi we zaufania. Model może być w szczególności charytatywny Ale z rękami i nogami. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 20.05.2008 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 jak na razie to cel nie jest biznesowysiedze na budowie i albo pilnuje dokładności albo sam wykonuje detale z pomocnikami. Sprzedawać to będę dopiero jak:- wybuduje - czyli przebrnę przez niedostatek tanich materiałów- cały dom będzie opomiarowany - i będą dowody pasywności- będzie można uzyskać dofinansowanie na budowę takiego domu - a więc kłania się polityka państwa obecnie domów takich jest bardzo mało i są droższe z uwagi na:- brak wsparcia od rządu (pomimo dofinansowania na zachodzie)- wysoka cena materiału - nie ma seryjnej produkcji materiałów co za tym idzie cena jest wyższa - brak wykwalifikowanych wykonawców podsumowując:strona obecnie nie służy zarabianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 20.05.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 j... strona obecnie nie służy zarabianiu Ale masz już wyłączność na sprzedaż a stroną budujesz podwaliny pod firmę w przyszłości. Bez wyjaśnienia miałem następujące wrażenie po lekturze strony: Człowiek buduje sobie dom pasywny i szuka firm chętnych do zareklamowania się w zamian za niższe ceny materiałów do budowy tego domu. Wniosek - strona nie dla mnie (nie sprzedaję nic do domów pasywnych) Daj ofertę na te okna. Nawet jak sprzedasz jedną sztukę rocznie to będzie materiał wartościowy dla przeciętnego internauty. Przynajmniej do przemyślenia i porównania. Przy okazji przeczyta inne zakładki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 20.05.2008 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 roumiejednak wszystko jest w trakcie uzgadnianianie mam czasu na biznes ważniejsze jest pilnowanie na budowie wykonawców poza tym nie uważam się za profesjonalistę w budowie domów pasywnych nigdy też nie spredałem nikomu coś co nie jest sprawdzone a co za tym idzie nieprzetestowane w praktyce widziałem mase materiałów budowlanych które kosztują kosmiczne pieniądzenp kołki do mocowania styropianu po18zł/sztukę dam przykład:co da zakup okien jeżlie zamontuje się je niewłaściwienatomiast czy zostały one prawidłowo zamontowane dowiem się dopiero po wykończeniu elewacji + zainstalowaniu systemu grzewczego i sprawdzeniu wszystkiego kamerą termowizyjną nienawidzę sprzedawców którzy chcą sprzedać coś byle zainkasować prowizje ja tak nie chce - nie muszę sprzedać ani jednego domu pasywnego bo mam inne źródła dochodu - dom pasywny to moja pasja a w pasji nie chodzi o pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 20.05.2008 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 cena okien to nie taka prosta sprawa wycene robi tylko - podkreślam - tylko licencjonowany inżynier z Austrii - ja jedynie mogę przesłać wymiary do wyceny. okna są 2 x tańsze jeżeli są nieotwierane itp. generalnie to kosztują do domu 2 x 3 drożej niż plastikowe standardowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts