gmx 20.03.2002 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 W trakcie budowy okazało się że część pustaków PTH w palecie było pękniętych (była nawet paleta która zawierała na 48 sztuk ponad połowę połamanych na pół). Wszystko to kazałem odkładać. Czy można to zgłosić jako reklamacja? Nie będą się czepiać że pustaki były "cięte" młotkiem murarskim - nie piłą za grubą kasę oraz to że nie stosowano rewelacyjnie drogiej zaprawy do porothermu wienerbergera? poradźcie jak mogę z nimi gadać? zebrałem tego dwie palety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.03.2002 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 Akcja protestacyjna - musiałeś tu zaglądnąć !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 20.03.2002 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 tez jestem ciekawy jak to zrobić. mój sprzedawca kazał odkładać i później dać znać ponoć przyjeżdza przedstawiciel producenta robi zdjęcia i uznaja reklamacje- pozyjemy zobaczymy . U mnie tez jedna paleta jest do wymiany 25 peka na pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 20.03.2002 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2002 tez jestem ciekawy jak to zrobić. mój sprzedawca kazał odkładać i później dać znać ponoć przyjeżdza przedstawiciel producenta robi zdjęcia i uznaja reklamacje- pozyjemy zobaczymy . U mnie tez jedna paleta jest do wymiany 25 peka na pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 21.03.2002 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Czesc Porothermowicze Podczas budowy uzbierało mi się wsumie około 2 palety popekanych pustaków POROTHERM 44. Juz podczas pierwszej dostawy po stwierdzeniu ze w zafoliowanych paletach sa popękane zadzwoniłem do hurtowni, przyjechał kierownik popatrzył i kazał wszytskie uszkodzone odkładac na bok. jak wspomniałem uzbierało sie tego 2 palety. Kiedy wiedziałem ze juz wiecej nie bede zamawiał porothermu przyjechał kierownik z przedstawicielem wiennerbrgera ten drugi porobił nawet zdjęcia i uznali mi reklamacje. Wymienili towar na dobry. jestem zadowolony nie było z reklamacja problemu. Pozdrawiam Pirat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.03.2002 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Takie podejście do klienta mi się podoba. Dla pewności może machnijcie sobie fotkę takiej nieźle trafionej palety przed rozładunkiem. Macie chyba aparat na budowie co jakiś czas?Ciekawe ilu tych znanych producentów tak postępuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luna_tyk 21.03.2002 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Pękanie Porothermu jest zapewne następstwem złego pakowania pustaków 44 cm. Jako jedyne nie są one pakowane w pozycji "do zabudowania" (szczeliny pionowo), lecz w pozycji poziomej (szczeliny poziomo). W tej pozycji pustak ma przecież wielokrotnie mniejszą wytrzymałość na ściskanie. Sam reklamowałem chyba z 3 palety 44 P+W. - uwzględnione.Firma chce upchnąc na palecie przepisaną ilość pustaków, a efekty są opłakane.Jako ciekawostka - do zachodnich regionów naszego kraju Wienerberger sprowadza Porotherm z wytwórni w Niemczech. Pakowane są przepisowo, w pozycji pracy, a uważnie prawdzając - nie znajdowałem popękanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 21.03.2002 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Kupiłem ten porotherm z Niemiec 44p+w był odpowiednio pakowany ale tez były wady choc może mniej ale 25 to tragedia jedna paleta do wymiany na 6 palet. Mam nadzieję że nie będzie problemów z wymianą. Jest tylko jeden problem miałem wyliczona ilośc i teraz musze dokupić własnie te reklamowana palete inaczej zablokuje robotę. Choc należy się cieszyć ze sposobu traktowania przez producenta nas budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gmx 21.03.2002 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2002 Nie wiecie czy wymieniają towar na wolny od wad czy zwrot gotówki? Tez mam policzony (zresztą kupowałem go w listopadzie gdzie ceny szalały w dół za PTH 18. to nie chce gotówki tylko towar. Pewnie jak bedę chciał dokupić to już po wyższej cenie...... Dzięki za informacje, jutro ścignę skład budowlany, do którego mam zaufanie (na razie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 26.03.2002 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2002 Cze Tak jak pisałem mi wymienili uszkodzony towar na dobry. Nie było by tez problemu gdybym chciał w zamian inny towar (cegłe pełną, czy np cement) Kupowałem w składach budowlanych VOX. Nie interesowałem czy za uszkodzony towar oddali by gotówke.Pozdrawiam Pirat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts