Beatka 25.09.2003 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 A my budowac nie bedziemy.......przynajmniej nie przez najblizsze 2 lata.....((((((( Smutno mi....tak chcialam.....eh, zycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 25.09.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Beata, dwa lata to nie jest długo. My dwa lata temu (prawie równiutko!) kupiliśmy działkę. Wydawało mi się wtedy, że czekanie na budowę rok, dwa, trzy - zgroza! - będzie nie do wytrzymania. Okazało się, że ten czas był nam bardzo potrzebny na zdobycie elementarnej wiedzy o budowaniu domu - bez niej lepiej się za to nie zabierać, przy polskich standardach wykonawczych! Na wybranie - świadome i przemyślane - projektu i zaadaptowanie go. Jeśli tylko macie jakieś perspektywy na budowę w przyszłości, ten czas można naprawdę dobrze spożytkować. Pozdrawiam i życzę dużo optymizmu i wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka 25.09.2003 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 magmi, bardzo dziekuje za slowa otuchy. Ja sie boje po prostu, ze potem to juz decyzja o budowie bedzie dokladana na coraz to pozniejszy okres. A juz tak sie cieszylam....a pies szalal z radosci na mysl o wlasnych x m2 do pilnowania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helga0 25.09.2003 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Analitycu rynku mieszkaniowego twierdzą, że teraz jest dobra pora na kupno nieruchomości. Po wejściu naszym do UNII Europejskiej ceny nieruchomości raczej wzrosną. Przy kupowaniu skazujesz się już na gotowca który niekoniecznie będzie Ci pasował. Czy budować ? W perspektywie wzrostu podatku VAT na materiały budolwne do 22%, oraz zaostrzeniu przepisów o dokumentacji budynku, widać że droga czeka Cie ciężka. Ale przy budowie jest więcej satysfakcji oraz można wtrącić swoje trzy grosze na etapie projektowania oraz wykończenia wnętrza. Decyzja i tak należy oczywiście do Ciebie. Nie wiem, skąd bierze się to przeświadczenie, że po wejściu Polski do Unii ceny nieruchomości wzrosną. Czytałam wywód kilku analityków w Rzeczpospolitej, którzy kompletnie temu zaprzxeczają. Przecież nie sadzisz chyba, że tłumy Europejczykó będa walić do Posli drzwiami i oknami, żeby kupic mieszkanie na Bródnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.10.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 zdecydowanie buduj mimo wszystkich czasami trudnosci a nieruchomosci ich ceny wzrosna po wejsciu do uniihelga ale tylko w porzadnych dzielnicach nie slamsach ( sorki) mam znajomego Warszawiaka i wiem co mowi o tym bródnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 07.10.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Beatko, buduj... nawet za dwa lata. I ja tyle czekałam, a minęło to tak szybko, że omało nie zdążyłabym z terminem ważności decyzji. A wszystko to co napisali przedmówcy to prawda, wiesz co wybierasz, nie masz kasy zwalniasz tempa itp. WAARRTTTOOOOOOOOOOOOOOO !!! Pozdr...Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 21.10.2003 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 A ja kupiłam uzywany. I bardzo Was wszystkich podziwiam, bo kupiłam go właśnie ze strachu, że budująć żle wybiorę to usytuowanie gniazdek, o którym ktoś wyżej pisze.Teraz też mam żle usytuowane, ale miałam to wkalkulowane..........A tak naprawde to po prostu chciałam już mieszkac w domu z ogrodem i z dala od tesciów......... Ale i tak kiedyś wybuduję..... Jak już bede miała czas....Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 26.10.2003 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Buduj, buduj!!! O wszystkim możesz decydować sama. Wybrać działkę w miejscu które Cię zauroczy, projekt domku jak z marzeń...Warto się budować pomimo wielu trudności. My także mieliśmy dylemat podobny do Twojego....ale nie żałujemy decyzji.PozdrawiamJusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archenar 31.10.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 witaj..mam 25 lat i przyznam szczerze że w gniazdku rodziców robi mi sie już coraz ciaśniej więc podjąłem decyzje o wyfrunięciu (jeśli ktoś zapyta czemu tak późno to od razu udzielę odpowiedzi - nauka .. nie jestem majętny więc w grę wchodzi kredycik, ale po przęglądnięciu ofert mieszkaniowych i podliczeniu kosztów zakupu + utrzymania + czynszu + RATY!! wychodzi na to że niewiele drożej jest wybudować domek..w moim przypadku argumentem jest działka (choć jeszcze czeka mnie sprawa spadkowa+darowizny oraz podatek i kupę kartkologi) ale wszystko da się zrobić.. po pierwsze: dom który buduję jest kompromisem pomiędzy tym czego chcę a na co mnie stać (z przewagą na stać) po drugie: jeśli zamierzasz tylko przyglądać się jak się mury pną do góry to od razu podwój fundusz przeznaczony na budowę po trzecie: każda chwila przeznaczona na sporządzenie porzadnego kosztorysu, harmonogramu prac oraz co bardzo ważne: wystroju wnętrza zaowocuję wiekszym poziomem satysfakcji (co jest wprostproporcjonalne do zmęczenia) po czwarte: dom to Twój świat i żaden pies sąsiada nie nasika Ci na wycieraczkę pozdrowienia dl wszystkich budujących: niech strop zawsze wisi a ściany stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.11.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 buduj zdecydowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 22.02.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 zdecydowanie budować.Wtedy bedziesz miala to co sobie wymarzylas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 22.02.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Tak, zdecydowanie warto poczekać na swój wymarzony domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stóweczka 25.02.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Buduj, buduj i jeszcze raz buduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzyciel 25.03.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Budować samemu... wychodzi taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolf 26.03.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Buduj, dlaczego masz mieć lepiej niż wszyscy na forum pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rethman 04.04.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Budować !!! A posmakujesz trochę budowlanego życia i nabierzesz krzepy! No i doświadczenie ! Na żadnych kursach i wykładach nie zdobędziesz tyle dobrego i złego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts