Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Naszego miejsca na ziemi

Recommended Posts

Poczytuję dziennik ...też byłam z Jastrzębia , ale wybudowaliśmy się w Zebrzydowicach niedaleko granicy Czeskiej. Czy można wiedzieć w której dzielnicy Jastrzębia budujecie swój domek?

Współczuję przejść , gratuluję decyzji o budowie i dopinguję :D .

I czekam na dalsze zdjęcia i wpisy z postępów na budowie :D .

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Poczytuję dziennik ...też byłam z Jastrzębia , ale wybudowaliśmy się w Zebrzydowicach niedaleko granicy Czeskiej. Czy można wiedzieć w której dzielnicy Jastrzębia budujecie swój domek?

Współczuję przejść , gratuluję decyzji o budowie i dopinguję :D .

I czekam na dalsze zdjęcia i wpisy z postępów na budowie :D .

Pozdrawiam.

Witam. My jeszcze mieszkamy w Jastrzębiu os. Barbary , ale budujemy w Pałowicach. Zdjęcia będą napewno. Są regularnie robione, ale muszę przysiąść do kompa i je wkleić. Pozdrawiam i dziękuję za doping.

Puk puk. Jest tu kto??

proszę o aktualne zdjęcia :roll:

Ach Monis bardzo dziękuję Ci, za tak regularny doping!!. Obserwuję Waszą budowę i tak mi się robi smutno, że u nas tak idzie powoli. Więźba stoi od miesiąca. Ekipa robi nam "na raty". Tak to jest jak firma bierze kilka budów i potem się czeka. Dom wybudowany, czekamy na roboty dachowe, folia i dachówka. Za tydzień dopiero wchodzimy z elektryką. Okna zamówione , będą za 2 tyg. Centralne , wod kan za miesiąc. Dziś właśnie Grześ był w gazowni. Oświadczyli, że gaz będzie w lutym, więc boję się, że nici z wykończeniówki w zimę. No chyba, że z grzaniem kominkiem. Brakuje mi czasu uzupełniać to wszystko.Czasami jestem tak zrezygnowana. Poprostu nie nadążam...żyć.

Witam

bardzo ciekawy dziennik, postaram się częściej do was wpadać ;)

z terminem prac to widzę że to odwieczny problem, budowlańcom zawsze coś wypadnie, ale już tak macie duże zaawansowanie prac....powodzenia na kolejne etapy budowania.

Witam i dziękuję za komentarz. Widzę ,że zaczynacie ostro budować. Mury pną się do góry. To idzie najszybciej. Będę również podglądać. Pozdrawiam.

Witaj,

Bardzo ładny domek budujesz. Podobają mi się twoje inspiracje - zwłaszcza tarasowe. Płytki organic też biorę pod uwagę :D

Również planuję wykończeniówkę zimą - będziemy grzać kominkiem albo jakąś kozą budowlaną.

Docelowo grzanie będzie pompą ciepła, ale nie wiem kiedy ją podłączymy - kiedy uda się kotłownię wytynkować, wykafelkować żeby wstawić to całe "ustrojstwo" :D

Czekam z niecierpliwością na dalsze zdjęcia - mam nadzieję, że już z dachem i oknami :D

• 2 weeks później...
Ładnie Kasiu pomknęliście do przodu. Kiedy kładziecie dach?

Dziś jest 11 września i zaczynają kłaść dachówkę. Elektryka w przyszłym tygodniu. Na początku października wchodzą tynki. A u Ciebie tak idzie szybko!!! już możesz urządzać , a ja jestem na etapie dachu. :( No ale pocieszam się,że moj dom to 240 m2, więc idzie budowa 2x dłużej. Ale to takie pocieszenie jak "nagiego w pokrzywach" :wink:

Ładnie Kasiu pomknęliście do przodu. Kiedy kładziecie dach?

Dziś jest 11 września i zaczynają kłaść dachówkę. Elektryka w przyszłym tygodniu. Na początku października wchodzą tynki. A u Ciebie tak idzie szybko!!! już możesz urządzać , a ja jestem na etapie dachu. :( No ale pocieszam się,że moj dom to 240 m2, więc idzie budowa 2x dłużej. Ale to takie pocieszenie jak "nagiego w pokrzywach" :wink:

no u mnie też już nie idzie tak szybciutko... zwolniło niestety ale mam nadzieję że pchniemy do przodu :roll:

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...

Niech ten szczególny czas cudownych

Świąt Bożego Narodzenia będzie dla Was

okazją do spędzenia miłych chwil w gronie najbliższych,

w atmosferze rodzinnego ciepła, wielkiej radości

i wzajemnej życzliwości,

pod żywą choinką dużo prezentów

a w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów,

Świąt dających radość i odpoczynek

oraz nadzieję,

że Nowy Rok będzie szczęśliwszy.

http://img386.imageshack.us/img386/8194/christmascard2lh2.jpg

• 2 weeks później...

Witam

Jest mi bardzo przykro z powodu Waszych problemów na budowie spowodowanych obecną pogodą ale też i niestety człowiekiem.

Niestety bezczelnych osób u nas nie brak :x

Trzymam kciuki, głowa do góry, trzymajcie się ciepło. dacie radę.

pozdrawiam

ps. poddasze ocieplacie już po tynkowaniu??

• 1 month później...

Witam :D budowa ładnie do przodu idzie ale te okna :evil: :evil: mialam podobny problem u rodziców w mieszkaniu i czlowiek czekal i czekal na reklamacje :evil: :evil: na dodatek probowali sie wykrecic, ze to niby nasza wina :x :x tylko naszym atutem bylo to, że przywieźli okna na zwykłej przyczepce i leżały jedno na drugim, bo niby ich specjalne dostawcze miały jakąś awarie hehe... no cóż mogę powiedzieć tylko tyle, że są ludzie i ludziska

mam nadzieję,że więcej problemów nie stanie wam na drodze podczas dalszej realizacji budowy :wink:

ja tutaj tak gościnnie :wink:

Z dziennika wynika, iż mimo pewnych kłopotów prace ciągle idą do przodu.

Kupujesz AGD w internecie, w jednym czy w kilku sklepach? coś godnego do polecenia?

Tak prace idą ciągle do przodu. Gładzie już skończone. Wchodzi kafelkarz, nadal jednak czekam na instalacje gazu. Mają być do 11 marca. Zobaczymy. Co do sprzętu AGD kupiłam wszystko w internecie. Lodówka i zmywarka BOSCH, płyta indukcyjna, piekarnik i okap AMICA. Co do typów to polecił mi kuzyn który zajmuje się sprzedażą w tej branży.To co bym w sklepie zapłaciła za moje wybrane typy dopłaciłabym 4 tyś. Za cały ten sprzęt zapłaciłam 8 tyś.+ transport 320 zł.

• 3 weeks później...