Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dozownik do płynu / mydła

małaMI

Recommended Posts

właśnie pytanie,

macie?

używacie?

warto?

muszę zamówić zlew - już wybrałam zwykłą tekę classico jednokomorową (chyba największa komora jaką znalazłam)

No i teraz pytanie czy kupować też dozownik do płynu do mycia naczyń. czy to się sprawdza? jak działa?

myslę też o dozowniku teki.

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam od 3 miesięcy Blue Water- (polecony przez mojego stolarza) kupiony w sklepie internetowym. Jestem bardzo zadowolona i nie wyobrażam już sobie zwykłych butelek z płynem. Płyn uzupełnia się od góry, bez żadnych kombinacji. Póki co używałam dwóch rodzajów płynów i nigdy nie było żadnych problemów.

Naprawdę szczerze polecam.

nie wiem czy się w ogole nada do wybranego przez nas zlewu - teka classico

z boku jest mało miejsca :roll:

U mnie się nie zmieścił (mam TEKĘ Universo, zwykła dwukomorowa) i bardzo żałuję. Dobrałam pojemniki na płyn i na mydło pasujące do kuchni, ale i tak stoja na tacce, bo ciągle pod nimi mokro :-(

Ja również mam mam teka universo , kupilam dozownik i nie mam go gdzie zainstalować. Butelka z płynem na blacie wyglada wstrętnie - muszę wymyśleć coś innego ... może macie jakieś pojemnikinie montowane na stale.

Bardzo mało zmywam - ale i tak płyn od czasu do czasu trza użyc!

może ktoś chciałby kupić dozownik - ponoć najlepszy !

http://allegro.pl/item363590814_dozownik_blue_water_satyna_nowy_.html

Ja również mam mam teka universo , kupilam dozownik i nie mam go gdzie zainstalować. Butelka z płynem na blacie wyglada wstrętnie - muszę wymyśleć coś innego ... może macie jakieś pojemnikinie montowane na stale.

Bardzo mało zmywam - ale i tak płyn od czasu do czasu trza użyc!

Przede wszytkim butelka jest niewygodna, dużo lepiej sprawdza sie pojemniczek z pompką - taki jak są mydła w płynie (mozna jedną reką podstawić gąbeczke i nacisnąć). Ja uzywam pojemniczków ikeowskich Lillaholmen z pompką, o takich:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10074175

Co prawda jeden mi sie popsul, ale biorąc pod uwage, że cena jest niewysoka a pasuja mi idealnie, nie jest to problemem.

Ja mam od 3 miesięcy Blue Water- (polecony przez mojego stolarza) kupiony w sklepie internetowym. Jestem bardzo zadowolona i nie wyobrażam już sobie zwykłych butelek z płynem. Płyn uzupełnia się od góry, bez żadnych kombinacji. Póki co używałam dwóch rodzajów płynów i nigdy nie było żadnych problemów.

Naprawdę szczerze polecam.

Moja mama też ma Blue Water (bo był tani). Korzysta z tego rozwiązani prawie 2 lata. Podobnie, jak tabaluga jest bardzo zadowolona. Gęstsze płyny do naczyń musi troszkę rozcieńczać wodą.

taka butelka z pompką fajna jest. Teraz można dostac nawet takie, w ktorych widać tylko pompkę - jakiś np prostopadłościanik lub walec - sa cięższe więc sie nie przewracają i spełniają swoją funkcję. Może macie jakies zdjęcia ze sklepików na taki dozownik, ja ostatnio widzialam w Obi ale ceny jak na takie pudełeczko wydają sie spore - ok 50 zl

• 1 month później...

Mamy dozownik wbudowany w metalowy zlew. Super sprawa - nie ma dodatkowych, często brzydkich pojemników, płyn jest zawsze pod ręką, czyścimy to razem z baterią.

W nowej kuchni też na pewno coś takiego zamontujemy.

Jedyny minus jest taki, że nalewanie od góry zajmuje trochę czasu, szczególnie w przypadku gęstych płynów.

Pozdrawiam

P.R.

EWAF ja mam zamontowany dozownik do blatu laminowanego, jest ok, tylko dozownik mam jakis wadliwy - już raz go musiałam wymienić, a teraz ten nowy tez cos kiepsko działa. Musisz tylko pilnować, żeby woda wokół niego nie stała, ja jak mam niezaduzo garów to robie tak, że jeszcze suchymi rękami nakapuje płynu na gabkę tyle żeby starczyło na całe zmywanie i z glowy.