d5620s 16.05.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Jak w tytule-który będzie bardziej ekonomiczny? nie zależy mi na superszybkim gotowaniu a na cieciu kosztów... Czy macie jakies sprawdzone modele ze sredniej półki? duzo sie naczytałam o smierdzących plastikiem philipsach i braunach...jak to jest w rzeczywistości? kto ostatnio kupił czajnik bezprzewodowy i jest zadowolony? Czy czajniki stalowe są bardzo cięzkie? czy można się oparzyć obudową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78adi 17.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Ja mam filipa już od 1,5 roku z płaską grzałką - płytą. Nie do zdarcia, polecam jest sprawdzony, seria Cucina - mam dużo sprzętu fila tej serii i bez zarzutu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 17.05.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Wydaje mi się, że niższa moc nie wpłynie na zredukowanie kosztów gotowania wody. Jak pamiętam z czasów szkolnych (prechistorycznych) do ogrzania 1cm3 wody o 1 stopień potrzebna jest 1 kaloria, więc do zagotowania danej ilości wody zawsze trzeba tej samej ilości energii. W "słabszym" czajniku będzie to trwało dłużej, a w "mocniejszym" krócej, a koszt będzie taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts