Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda

Recommended Posts

• Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

drzwi na zdjęciu wyszły marnie, ale za to wrzucam moje kinkiety, żeby mnie wuśka nie zamęczyła :wink: :wink: :lol:

http://i48.tinypic.com/2pz0c29.jpg

kiedyś pisałam, że jak mąż wyniesie mi łóżko z mieszkania to chyba będe musiała pojechać za nim.. no iiii.. łóżko przed chwila pojechało :o :o :o

teraz przypomną nam się stare dobre czasy i spanie na materacu, bo trzeba było na ramę łóżka uzbierać :lol: :D

rano dostałam zapytanie: jak położyć płytki w kuchni? i od razu stwierdzenie, że jest ich za mało i trzeba dokupić.. jejuuu.. jak położyć płytki... skąd ja ma wiedzieć :lol: :lol: :lol: w końcy wykoncypowałam, ale trzeba koncepcję zweryfikować.. tyle, że do weryfikacji potrzebni Dłubusie i Pan kuchenny.. zaglądam na budowę, a tam - Dłubusie i Pan kuchenny.. blaty mierzy :D :D no to zrobiliśmy operatywkę i wszystko ustalone :D :D Dłubusie remontują domek Pana kuchennego i są w stałym kontakcie.. przy okazji zawarłam umowę - oddam Dłubusiów jak kuchnia będzie w terminie :lol: :lol: :lol: podobno jutro już mają być gotowe wszystkie skrzynie i balty.. czekamy na fronty :D przeliczyliśmy też ile płytek potrzeba - 11,9.. a mam -12 :lol: :lol: musi im się udać! :wink:

przyszły lampy do salonu - zmęczyłam męża, żeby przytwierdził je do sufitu :D lampy zawisły.. co prawda jeszczę w folii, ale przytulnie się zrobiło :D dzieciaki też odczuły róznicę.. do tej pory wytrzymywały na budowe max. 15minut.. a dziś - prawie 5 godzin :o :o i nie chciały do domu wracać.. :D :D :D

poszaleliśmy w pokoju synia :D cała rodzina czteroosobowa zaangażowała się w malowanie i efekty są już widoczne :D synio zachwycony - ja jeszcze się zastanawiam co o tym myśleć :lol: miało być spidermenowato, no i jest - niebiesko-czerwono :roll:

mam lampy w salonie :D póki co pięknie ofoliowane :lol: ale są!

drzwi wewnętrzne też już prawie prawie gotowe :wink: jutro finał!

wczoraj pojechała na budowę lodówka, pralka i kanapa.. teraz to już nie ma żartów.. trzeba jechać za nimi :D

stan na dziś:

kuchnia częściowo zamontowana.. pewnie w poniedziałek dokończą..

pokoje dzieciaków pomalowane - właśnie przyjechało łóżko dla synia :D :D :D to się maluch ucieszy :D

barierka szklana zamontowana - wreszcie będę bez stresu puszczała maluchy na górę :D :D w uzytkowaniu pewnie będzie różnie, ale z efektu wizualnego jestem bardzo zadowolona :D

w sypialni powiesiłam firanki! :lol: :lol: musi być przytulnie!

skołowałam też firnaki do salonu.. z Leroy Merlin.. bedę dzisiaj kombinować z ich upięciem :D :D :D

sporo jeszcze do zrobienia, ale najważniejsze, że w końcu możemy tam zamieszkać :D :D :D :D

a ponieważ mam dzisiaj bardzo sentymentalny nastrój to napiszę parę słów w tym tonie.. wczoraj kiedy wszystko przerzucaliśmy zdałam sobie sprawę, że jest 18 grudnia - dzień urodzin mojej nieżyjącej juz babci.. babcia w moim życiu najbardziej zapisała się tym, że wybrała mi męża :lol: :lol: :lol: bardzo chciała, żebyśmy byli razem i żebyśmy mieli własny kąt.. czasem dziwiłam się, że pewne rzeczy idą tak łatwo.. rozwiązania nasuwają się same.. dobre rady spadają z nieba.. one były z nieba.. [*] dziękuję!

dziekuję też wszystkim przyjaciołom z FM :D :D

dzięki wam budowa to było niesamowite przeżycie! co ja bym bez was zrobiła :roll: nie mówiąc o tym, że ten dom nie wyglądałby tak jak wygląda :D :D :D dziekuję kochani!

zamiast w podskokach ładować wszytsko do pudeł i z radością walnąć drzwiami starego mieszkania to ja siedzę, wspominam i ryczę.. :roll: :roll: :roll: no cała ja... :wink: :wink: :wink:

• 3 months później...

pora odkopać dziennik z niebytu :D :D :D

mieszkamy już ponad 3 miesiące :D i jak się mieszka? rewelacyjnie!

przetrwaliśmy pierwszą zimę :D i przy okazji przetestowaliśmy maksymalnie wkład kominkowy - gorąco polecam :D

zadomowiliśmy się już na dobre :D każdy z domowników ma swój kąt - ja mam swój kącik w salonie na kanapie.. kominek.. kawka.. książka - żyć nie umierać :D małżonek ma kąt na kanapie przed telewizorem :wink: synio uwielbia przesiadywać w swoim pokoju - miał być Spiderman, ale jednak zawładnął nim ZygZak McQueen :D i nawet córcia od kilku dni śpi w swoim pokoiku na górze i jest tym faktem zachwycona :D

od kilku dni czuć już wyraźny powiew wiosny, co kieruje moje myśli poza przestrzeń domu.. a tam... ponad 2tys. metrów do zagospodarowania.. taaaa.. muszę się dorobić jakiejś koncepcji.. :wink:

pora odkopać dziennik z niebytu :D :D :D

mieszkamy już ponad 3 miesiące :D i jak się mieszka? rewelacyjnie!

przetrwaliśmy pierwszą zimę :D i przy okazji przetestowaliśmy maksymalnie wkład kominkowy - gorąco polecam :D

zadomowiliśmy się już na dobre :D każdy z domowników ma swój kąt - ja mam swój kącik w salonie na kanapie.. kominek.. kawka.. książka - żyć nie umierać :D małżonek ma kąt na kanapie przed telewizorem :wink: synio uwielbia przesiadywać w swoim pokoju - miał być Spiderman, ale jednak zawładnął nim ZygZak McQueen :D i nawet córcia od kilku dni śpi w swoim pokoiku na górze i jest tym faktem zachwycona :D

od kilku dni czuć już wyraźny powiew wiosny, co kieruje moje myśli poza przestrzeń domu.. a tam... ponad 2tys. metrów do zagospodarowania.. taaaa.. muszę się dorobić jakiejś koncepcji.. :wink:

• 2 weeks później...

obiecałam, że będą zdjęcia wnętrz, więc słowa dotrzymuję :)

tak przy okazji zdałam sobie sprawę, że to rzeczywiście nadal jest dziennik budowy.. w każdym pomieszczeniu jest jeszcze tyle do zrobienia.. ale może to i lepiej.. przynajmniej mam jasny cel przed sobą :)

zaczynam od nabytku dzisiejszego - oto jak za pomocą niewykorzystanych desek podbitkowych mąż uszczęśliwił żonę :)

o 9tej moja spiżarka wyglądała tak:

http://i41.tinypic.com/70ymoz.jpg

a o 16tej tak:

http://i44.tinypic.com/do1aua.jpg

zdolna bestia z tego mojego męża :)

została do zabudowania druga ścianka.. ale decyzja o zabudowie musi mocy urzędowej nabrać :) :)

pokoje dzieciaków

oto królestwo mojego syna.. miał być Spiderman, ale ostatecznie stanęło na Zygzaku :)

dziś zdjęcia łóżka i biurka w ujęciu codziennym (tzn. bez sprzątania :)) dalsza część pokoju w tym ujęciu nie nadawala się do sfotografowania :)

edit: zdjęcia przeniesione do Środeczka :)

Edytowane przez skaba

salon

mój ulubiony widok :) martwi mnie tylko, że już po zimie i przy obecnych temperaturach jak tylko napalimy w kominku w domu temperatura skacze do 25stopni... trochę to za dużo.. ale ja tak lubię patrzeć na te płomyki..:cool:

Edytowane przez skaba

sypialnia

przy okazji mój umiłowany małżonek dopiero na zdjęciu zauważył, że nie mamy nadal obudowy do grzejnika kanałowego;) ale skoro już zauważył to jest szansa, że niedługo obudowa będzie :)

Edytowane przez skaba

• 2 weeks później...

pogoda dzisiaj zachęcała do prac ogrodowych :) postanowiliśmy jej ulec:)

zbyt wiele nie zwojowaliśmy, ale przybyło kilka żywych storzeń na naszej działce:)

oto one:

klon Bartek

http://i43.tinypic.com/28in6ky.jpg

brzoza Marysia

http://i44.tinypic.com/ok983q.jpg

i berberys.. po prostu berberys :)

http://i44.tinypic.com/e6ys6a.jpg

oprócz tego kilka szmaradów...

zachorowałam na magnolię.. cuuudną sadzonkę mają w naszej szkółce.. może w przyszłym tygodniu się po nią wybiorę - musze tylko znaleźć dla niej odpowiednio godne miejsce.. w każdym razie - będzie moja!

na razie to wielka improwizacja i prowizorka.. zgodnie ze zdrowym rozsądkiem wypadałoby najpierw zrobić kostkę, ale skoro temat kostki trochę odsuwa się w czasie to niech sobie już roślinki rosną:)

hura hura hura! mam to co chciałam :) oto ona - Magnolia Nigra

http://i43.tinypic.com/1ea0zc.jpg

i drugi nabytek - Buk pendula - mąż wczoraj się w nim zakochał, ale cena go powstrzymała;) znaleźliśmy okazję - imieniny męża - rodzina się zrzuciła i buk już zajął swoje miejsce :rolleyes:

http://i39.tinypic.com/1cgly.jpg

pochwalę się jeszcze moimi wewnętrznymi roslinkami:

storczyk sypialniany :rolleyes:

http://i41.tinypic.com/fmmlqh.jpg

http://i44.tinypic.com/ofmu0j.jpg

i storczyk salonowy

http://i43.tinypic.com/23vbzvs.jpg

po prostu je uwielbiam :)

• 3 weeks później...

dość nieoczekiwanie przybyło nam około 15stu drzewek owocowych - jabłonie w kilku odmianach, dwie odmiany śliwek i wiśnie.. nawet nie wiem ile ich dokładnie jest.. dostałam je w prezencie od księdza z moich rodzinnych stron - odnawiał swój ogród i mu "parę" drzewek zostało :)

a skoro nasz ogród powoli się rozwija zakupiliśmy odpowiedni sprzet ogrodniczy w postaci kosiarki :) niezły sprzęcior mąż sobie wypatrzył :)

chciałam się dzisiaj pochwalić moim kwiatem hibiscusa, ale zanim skombinowałam aparat kwiatek klapnął :( wrzucam zatem jeszcze nie klapnięte tulipany :) a przy okazji moja jadalnia :) stół i krzesła są do wymiany (te przywieźliśmy ze starego mieszkanka), ale to zapewne jeszcze trochę potrwa ;)

Edytowane przez skaba

• 2 years później...

Witamy serdecznie,

Piekny domek, my tez zaczynamy budowe na wiosne w Poznaniu i wybralismy ten projekt.

Czytamy wlasnie twoj dziennik, jest super, bardzo pomocny , mysle, ze skorzystamy z Twoich uwag, poza tym schody w domku zrobiliscie super, chcemy zrobic podobne.

mamy prosbe, czy moglabys przeslac troche zdjec jak wyglada Wasz domek w srodku i napisac jak Wam sie mieszka? i jeszcze jedno pytanie ,czytalam,ze byliscie zadowoleni z ekipy czy moglibysmy dostac namiary do nich? pozdrawiamy

moge podac maila