skaba 30.11.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 kuchnia zamówiona! oświetlenie do salonu zakupione.. kinkiety pomalowane.. karnisze zawieszone.. aż się prosi, żeby jakąś firnakę na okno wrzucić jutro będą drzwi.. wreszcie montaż dopiero w przyszłym tygodniu a potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 08.12.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 drzwi na zdjęciu wyszły marnie, ale za to wrzucam moje kinkiety, żeby mnie wuśka nie zamęczyła http://i48.tinypic.com/2pz0c29.jpg kiedyś pisałam, że jak mąż wyniesie mi łóżko z mieszkania to chyba będe musiała pojechać za nim.. no iiii.. łóżko przed chwila pojechało teraz przypomną nam się stare dobre czasy i spanie na materacu, bo trzeba było na ramę łóżka uzbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 11.12.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 rano dostałam zapytanie: jak położyć płytki w kuchni? i od razu stwierdzenie, że jest ich za mało i trzeba dokupić.. jejuuu.. jak położyć płytki... skąd ja ma wiedzieć w końcy wykoncypowałam, ale trzeba koncepcję zweryfikować.. tyle, że do weryfikacji potrzebni Dłubusie i Pan kuchenny.. zaglądam na budowę, a tam - Dłubusie i Pan kuchenny.. blaty mierzy no to zrobiliśmy operatywkę i wszystko ustalone Dłubusie remontują domek Pana kuchennego i są w stałym kontakcie.. przy okazji zawarłam umowę - oddam Dłubusiów jak kuchnia będzie w terminie podobno jutro już mają być gotowe wszystkie skrzynie i balty.. czekamy na fronty przeliczyliśmy też ile płytek potrzeba - 11,9.. a mam -12 musi im się udać! przyszły lampy do salonu - zmęczyłam męża, żeby przytwierdził je do sufitu lampy zawisły.. co prawda jeszczę w folii, ale przytulnie się zrobiło dzieciaki też odczuły róznicę.. do tej pory wytrzymywały na budowe max. 15minut.. a dziś - prawie 5 godzin i nie chciały do domu wracać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 13.12.2009 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 poszaleliśmy w pokoju synia cała rodzina czteroosobowa zaangażowała się w malowanie i efekty są już widoczne synio zachwycony - ja jeszcze się zastanawiam co o tym myśleć miało być spidermenowato, no i jest - niebiesko-czerwono mam lampy w salonie póki co pięknie ofoliowane ale są! drzwi wewnętrzne też już prawie prawie gotowe jutro finał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 15.12.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 mam trochę kuchni panowie mnie zaskoczyli i zamontowali mi korpusy szafek i blat.. teraz czekam na fronty.. no i na sprzęty podobno wszystko ma być w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 15.12.2009 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Zaczynamy spłatę kredytu!!! dzisiaj przyszło rozliczenie.. przy obecnym oprocentowaniu nie jest źle.. damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 19.12.2009 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 wczoraj pojechała na budowę lodówka, pralka i kanapa.. teraz to już nie ma żartów.. trzeba jechać za nimi stan na dziś: kuchnia częściowo zamontowana.. pewnie w poniedziałek dokończą.. pokoje dzieciaków pomalowane - właśnie przyjechało łóżko dla synia to się maluch ucieszy barierka szklana zamontowana - wreszcie będę bez stresu puszczała maluchy na górę w uzytkowaniu pewnie będzie różnie, ale z efektu wizualnego jestem bardzo zadowolona w sypialni powiesiłam firanki! musi być przytulnie! skołowałam też firnaki do salonu.. z Leroy Merlin.. bedę dzisiaj kombinować z ich upięciem sporo jeszcze do zrobienia, ale najważniejsze, że w końcu możemy tam zamieszkać a ponieważ mam dzisiaj bardzo sentymentalny nastrój to napiszę parę słów w tym tonie.. wczoraj kiedy wszystko przerzucaliśmy zdałam sobie sprawę, że jest 18 grudnia - dzień urodzin mojej nieżyjącej juz babci.. babcia w moim życiu najbardziej zapisała się tym, że wybrała mi męża bardzo chciała, żebyśmy byli razem i żebyśmy mieli własny kąt.. czasem dziwiłam się, że pewne rzeczy idą tak łatwo.. rozwiązania nasuwają się same.. dobre rady spadają z nieba.. one były z nieba.. [*] dziękuję! dziekuję też wszystkim przyjaciołom z FM dzięki wam budowa to było niesamowite przeżycie! co ja bym bez was zrobiła nie mówiąc o tym, że ten dom nie wyglądałby tak jak wygląda dziekuję kochani! zamiast w podskokach ładować wszytsko do pudeł i z radością walnąć drzwiami starego mieszkania to ja siedzę, wspominam i ryczę.. no cała ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 30.03.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 pora odkopać dziennik z niebytu mieszkamy już ponad 3 miesiące i jak się mieszka? rewelacyjnie! przetrwaliśmy pierwszą zimę i przy okazji przetestowaliśmy maksymalnie wkład kominkowy - gorąco polecam zadomowiliśmy się już na dobre każdy z domowników ma swój kąt - ja mam swój kącik w salonie na kanapie.. kominek.. kawka.. książka - żyć nie umierać małżonek ma kąt na kanapie przed telewizorem synio uwielbia przesiadywać w swoim pokoju - miał być Spiderman, ale jednak zawładnął nim ZygZak McQueen i nawet córcia od kilku dni śpi w swoim pokoiku na górze i jest tym faktem zachwycona od kilku dni czuć już wyraźny powiew wiosny, co kieruje moje myśli poza przestrzeń domu.. a tam... ponad 2tys. metrów do zagospodarowania.. taaaa.. muszę się dorobić jakiejś koncepcji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 30.03.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 pora odkopać dziennik z niebytu mieszkamy już ponad 3 miesiące i jak się mieszka? rewelacyjnie! przetrwaliśmy pierwszą zimę i przy okazji przetestowaliśmy maksymalnie wkład kominkowy - gorąco polecam zadomowiliśmy się już na dobre każdy z domowników ma swój kąt - ja mam swój kącik w salonie na kanapie.. kominek.. kawka.. książka - żyć nie umierać małżonek ma kąt na kanapie przed telewizorem synio uwielbia przesiadywać w swoim pokoju - miał być Spiderman, ale jednak zawładnął nim ZygZak McQueen i nawet córcia od kilku dni śpi w swoim pokoiku na górze i jest tym faktem zachwycona od kilku dni czuć już wyraźny powiew wiosny, co kieruje moje myśli poza przestrzeń domu.. a tam... ponad 2tys. metrów do zagospodarowania.. taaaa.. muszę się dorobić jakiejś koncepcji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.04.2010 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 obiecałam, że będą zdjęcia wnętrz, więc słowa dotrzymuję tak przy okazji zdałam sobie sprawę, że to rzeczywiście nadal jest dziennik budowy.. w każdym pomieszczeniu jest jeszcze tyle do zrobienia.. ale może to i lepiej.. przynajmniej mam jasny cel przed sobą zaczynam od nabytku dzisiejszego - oto jak za pomocą niewykorzystanych desek podbitkowych mąż uszczęśliwił żonę o 9tej moja spiżarka wyglądała tak: http://i41.tinypic.com/70ymoz.jpg a o 16tej tak: http://i44.tinypic.com/do1aua.jpg zdolna bestia z tego mojego męża została do zabudowania druga ścianka.. ale decyzja o zabudowie musi mocy urzędowej nabrać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.04.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) pokoje dzieciaków oto królestwo mojego syna.. miał być Spiderman, ale ostatecznie stanęło na Zygzaku dziś zdjęcia łóżka i biurka w ujęciu codziennym (tzn. bez sprzątania ) dalsza część pokoju w tym ujęciu nie nadawala się do sfotografowania edit: zdjęcia przeniesione do Środeczka Edytowane 7 Lipca 2010 przez skaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.04.2010 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) salon mój ulubiony widok martwi mnie tylko, że już po zimie i przy obecnych temperaturach jak tylko napalimy w kominku w domu temperatura skacze do 25stopni... trochę to za dużo.. ale ja tak lubię patrzeć na te płomyki.. edit: zdjęcia przeniesione do Środeczka Edytowane 7 Lipca 2010 przez skaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.04.2010 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) kuchnia - a właściwie - kuchnia część 1 na część drugą, tzn. wysoką zabudowę, właśnie czekamy.. mam nadzieję, że szybko się pojawi edit: zdjęcia przeniesione do Środeczka Edytowane 7 Lipca 2010 przez skaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.04.2010 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) sypialnia przy okazji mój umiłowany małżonek dopiero na zdjęciu zauważył, że nie mamy nadal obudowy do grzejnika kanałowego;) ale skoro już zauważył to jest szansa, że niedługo obudowa będzie edit: zdjęcia przeniesione do Środeczka Edytowane 7 Lipca 2010 przez skaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 23.04.2010 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 pogoda dzisiaj zachęcała do prac ogrodowych postanowiliśmy jej ulec:) zbyt wiele nie zwojowaliśmy, ale przybyło kilka żywych storzeń na naszej działce:) oto one: klon Bartek http://i43.tinypic.com/28in6ky.jpg brzoza Marysia http://i44.tinypic.com/ok983q.jpg i berberys.. po prostu berberys http://i44.tinypic.com/e6ys6a.jpg oprócz tego kilka szmaradów... zachorowałam na magnolię.. cuuudną sadzonkę mają w naszej szkółce.. może w przyszłym tygodniu się po nią wybiorę - musze tylko znaleźć dla niej odpowiednio godne miejsce.. w każdym razie - będzie moja! na razie to wielka improwizacja i prowizorka.. zgodnie ze zdrowym rozsądkiem wypadałoby najpierw zrobić kostkę, ale skoro temat kostki trochę odsuwa się w czasie to niech sobie już roślinki rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 24.04.2010 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 hura hura hura! mam to co chciałam oto ona - Magnolia Nigra http://i43.tinypic.com/1ea0zc.jpg i drugi nabytek - Buk pendula - mąż wczoraj się w nim zakochał, ale cena go powstrzymała;) znaleźliśmy okazję - imieniny męża - rodzina się zrzuciła i buk już zajął swoje miejsce http://i39.tinypic.com/1cgly.jpg pochwalę się jeszcze moimi wewnętrznymi roslinkami: storczyk sypialniany http://i41.tinypic.com/fmmlqh.jpg http://i44.tinypic.com/ofmu0j.jpg i storczyk salonowy http://i43.tinypic.com/23vbzvs.jpg po prostu je uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 09.05.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 dość nieoczekiwanie przybyło nam około 15stu drzewek owocowych - jabłonie w kilku odmianach, dwie odmiany śliwek i wiśnie.. nawet nie wiem ile ich dokładnie jest.. dostałam je w prezencie od księdza z moich rodzinnych stron - odnawiał swój ogród i mu "parę" drzewek zostało a skoro nasz ogród powoli się rozwija zakupiliśmy odpowiedni sprzet ogrodniczy w postaci kosiarki niezły sprzęcior mąż sobie wypatrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 12.05.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) chciałam się dzisiaj pochwalić moim kwiatem hibiscusa, ale zanim skombinowałam aparat kwiatek klapnął wrzucam zatem jeszcze nie klapnięte tulipany a przy okazji moja jadalnia stół i krzesła są do wymiany (te przywieźliśmy ze starego mieszkanka), ale to zapewne jeszcze trochę potrwa edit: zdjęcia przeniesione do Środeczka Edytowane 7 Lipca 2010 przez skaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReLawenda 05.08.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witamy serdecznie,Piekny domek, my tez zaczynamy budowe na wiosne w Poznaniu i wybralismy ten projekt.Czytamy wlasnie twoj dziennik, jest super, bardzo pomocny , mysle, ze skorzystamy z Twoich uwag, poza tym schody w domku zrobiliscie super, chcemy zrobic podobne. mamy prosbe, czy moglabys przeslac troche zdjec jak wyglada Wasz domek w srodku i napisac jak Wam sie mieszka? i jeszcze jedno pytanie ,czytalam,ze byliscie zadowoleni z ekipy czy moglibysmy dostac namiary do nich? pozdrawiamy moge podac maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts