skaba 16.05.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam i zapraszam!!! Dyskusję uważam za otwartą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 17.05.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 W związku z tym ,że mój synek nie da mi w sobotę pospać "skrobnę" coś u Was już z samego rana Baaardzo się cieszę,że wybraliście Lawendę, wnętrza są bardzo funkcjonalne, nie za duże - dla nas przynajmniej idalne ...choć dom jest dość trudny w budowie Napiszcie czy wprowadzacie jakieś zmiany w projekcie? I kiedy przewidujecie się wprowadzać? Będę obserwować Wasze zmagania z budową życzę powodzenia i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 17.05.2008 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 dziękuję za te kciuki! ojj przydadzą się co do zmian w projekcie to są następujące: NA PARTERZE - zrezygnowaliśny z jednego pokoju (ten środkowy) - podzieliliśmy go na pół i jedna część powiększy pokój przy garażu, a druga dołączy do sypialni jako garderoba (wejście z sypialni), powiększyliśmy też kotłownię NA GÓRZE - zastanawialiśmy się nad identyczną zmianą jak u ciebie - pokój po prawej podzielony na równi z łazienką, a na drugiej połowie garderoba z wejsciem na strych nad garażem... nie wiemy tylko czy ta garderoba będzie wogóle ustawna i z tego powodu wstrzymaliśmy się z decyzją.. nasz kierownik budowy, a zarazem projektant powiedział, że możemy się z tym wstrzymać.. zobaczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 17.05.2008 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 i jeszcze zapomniałam, że zrezygnowaliśmy też z drugiej łazienki (pokoju kąpielowego), czyli z sypialni będzie od razu wyjście na taras a co do wprowadzenia się to szacujemy, że na wiosnę 2010 p.s. wiem coś o pobudkach w sobotni poranek.. teraz mam już dwa "budziki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 04.06.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 No proszę. Dwie Lawendy się spotkały Tylko Mimoz nikt nie buduje No nic. Będę podglądać u Was bo ładnie Wam domek rośnie do góry Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 04.06.2008 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Monis cieszę się, że masz ochotę do nas zaglądać i koniecznie kciuki trzymaj, bo dużo szczęścia nam potrzeba a Mimoza - śliczny domek znajomy robił projekt indywidualny w oparciu o Mimozę, ale według mnie zgubił to co mi się w niej najbardziej podoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witaj Skaba miło na forum znaleźć "sąsiadkę" patrzę i patrzę i cudnie bedzie u Was też bym chciała mieć już takie dylematy jak Ty ale jeszcze poczekać muszę podpowiem Ci, że na forum poczytałam sobie o dachówkach creatona typ KERA-PFANNE bardzo ludzie narzekali na nie bo była spora partia z taką jakby falą na dachówce i prawie rok czasu mieli problem żeby im to wymienili na takie ładne, gładkie jak na ekspozycjach dają może tak pechowo trafili ale zawsze coś jest na rzeczy o pozostałych dachówkach tej firmy wypowiedzi były pozytywne a jak sie sprawuje Twoja ekipa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 05.06.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 witam witam!! i cieszę się bardzo, że "sąsiadka" do nas zagląda ekipa.. oby tak dalej!! na razie jesteśmy bardzo zadowoleni! są bardzo dokładni (a to lubię!) i idą jak burza (to też lubię!).. wszystko jest takie poukładane i czyściutkie (codziennie po pracy sprzątają teren).. i sprawiają wrażenie, ze wiedza co robią co do dachówek to też o tym czytałam i rozmawiałam z naszym lokalnym dystrybutorem - w sumie rozwiał nasze obawy.. ale nigdy nic nie wiadomo.. a u was jaki etap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 a jaka cenowo ekipa i czy budują tylko z ceramiki czy w innych materiałach też biegli a jesteśmy na etapie odbioru projektu od projektanta mamy obiecane że do 11 czerwca będzie gotowy to potem jeszcze tylko chwilka i pozwolonko w łapce marzy mi się żeby jeszcze w tym roku machnąć stan zero ale nie wiem jak to bedzie i dlatego tak dopytuję o ekipę bo jak dobra sprawdzona i jeszcze niedroga by była to bym się od razu uśmiechnęła o namiary póki co dom zaplanowany w główce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 05.06.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 wu ekipa cenowo wygląda chyba dość przystępnie - za naszą Lawendę wezmą 55tys... po wypowiedziach na forum Horyzontu wnioskuję, że nie jest to wygórowana cena, bo nasz projekt jest dosyć skomplikowany, szczególnie jeżeli chodzi o dach.. jedna z ekip wogóle się go nie podjęła... oglądałam kilka budynków budowanych przez naszych górali i rozmawiałam z ich właścicielami - opinie były bardzo dobre, więc zaklepywaliśmy ich czym prędzej... z tego co mi się o uszy obiło to przyszły rok mają już zarezerwowany, ale gdybyś była zainteresowana to dopytam albo najlepiej dam na nich namiary - zrobią wycenę z projektu i będziesz miała rozeznanie... trzymam kciuki za szybkie przebrnięcie przez całą papierologię i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.06.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no Wasza Lawenda skomplikowana ale piękna a co w tych 55 tys. się mieści ( chodzi mi o zakres robót ) i oczywiście poproszę o namiary my bedziemy mieć prosty domek to może znajdą czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 chyba korzystając z pogody siedzisz twardo na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.06.2008 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 ojj tak tak siedzę na budowie i wymyślam co by tu jeszcze poprzestawiać ale ekipa cierpliwa - nawet mi panowie narysowali rozmieszczenie szafek w kuchni namiary wysyłam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.06.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 baaaaaaaaaaaaaardzo dziekuję za namiar cena wygląda na bardzo obiecującą a ponieważ dzisiaj odbieram swój projekcik od architekta to zaraz dzwonię negocjować z ekipą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.06.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 skabusiu czy mogłabym prosić o namiary na Twoją budowę szef powiedział że na przyszły rok by się jeszcze miejsce znalazło a może jeszcze nawet w tym roku późną jesienią fundamentki by zrobili życie zaczyna nabierać kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.06.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 skabuniu ściskam kciuki żebyś dzisiaj zaglądnęła na forum bo umówiłam się na jutro z szefem Twojej ekipy a nie wiem gdzie ich szukać euforia mi rozum odjęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 11.06.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 jestem jak zwykle późną wieczorową porą mówił mi szef ekipy, że dzwoniłaś namiary na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 12.06.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Cześć, gratuluję postępów Podnosiliście tak wysoko teren czy tak było?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 12.06.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Cześć, gratuluję postępów Podnosiliście tak wysoko teren czy tak było?Pozdrawiam Dzięki Tak było Nasz domek kończy się w miejscu, gdzie zaczyna się spadek działki i dzięki temu musimy tylko trochę podsypać z tyłu domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 12.06.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 wu w nawiązaniu do tego o czym dziś rozmawiałyśmy wklejam informacje, jakie dostałam dziś od znajomego, który ma ogrzewanie gazowe (i tylko takie) Dom użytkowany na parterze o powierzchni użytkowej (ogrzewanej ) – 110 m2 Osób zamieszkujących – 3 ściana trójwarstwowa z maxa , z ociepleniem wewnątrz ścian 12cm styropianu Temperatura utrzymywana w domu – 20C Instalacja co: Kocioł gazowy 21 KW – Vaillant Instalacja z rurek plastikowych Grzejniki aluminiowe Wody w układzie – ok. 40 l Regulator pracujący w trybie ciągłym Koszty w ujęciu maj 2007- maj 2008-06-11 2656 zł (co, cwu, gotowanie posiłków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts