Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

wusia do siebie nie zaglądałam, bo nikogo nie było.. ale u ciebie byłam :)

arnika żyrandol jeszcze nie kupiony.. może jakaś promocja się trafi ;) na razie cieszę oczy moimi lampeczkami bocznymi :) bardzo jestem z nich zadowolona :) kupiłam też wreszcie światełka do górnej łazienki, więc kolejne cztery kable zniknęły :)

Skabusia a ja mam żyrandolki... no może nie do wszystkich kabelków, bo wymienić chcę na nowe, a archaiki na strych, bo co niektóry żyrandol ma ze 30 lat.....

Kinkiety w WC i do łazienki są w pomieszczeniach gdzie mają być powieszone, ale od ponad miesiąca czekają na zawiśnięcie....

I nie ma mi kto tego pozawieszać.....

witam , skaba co u mnie na tapecie no u mnie obecnie synuś na tapecie urodzony 21/07 Gabryś :) także pozdrawiamy

a na budowie pomalowane pokoje , lazienki czekają na lampy, baterie i szafki ,a my bardzo czekamy na podłoge,szukaliśmy chyba ze 2,3 mce fajnych desek na podłogówke w przyzwoitych pieniążkach i wkońcu coś mamy ,ale trzeba czekać 5 tyg :( te urlopy w firmach gdzie produkcje robią przestoje mnie wykończą , tak po cichu myśleliśmy że może we wrześniu pod koniec się przeprowadzimy ale teraz już wiem że nie ma szans :(, w między czasie ja kolekcjonuje lampy, ,ale mam jakiegoś pecha i już 3y, które zamówiłam włąśnie się albo stany skończyły na magazynach , albo wycofali z produkcji , mąż robi nawadnianie terenu, kładzie siatke na krety, a stolarz zakłada podbitke , także coś się niby dzieje , ale takie pierdółki , żadne konkrety ,buuuu

ale musimy jezcze troche wytrzymać :)

pozdrawiam serdecznie

Natka

natka ogromne gratulacje! to teraz już wszystkie dzieci macie :) a jak strasza siostra? zadowolona z nowego domownika? :)

widzę, że ostro działacie na budowie.. już nie dużo wam zostało :) życzę wytrwałości na finiszu! :)

arnika u mnie mąż jest regularnie maltretowany o instalowanie czegoś nowego :) w każdym tygodniu musimy coś pchnąć do przodu, bo inaczej mi ciśnienie skacze ;)

pomału pomału. byle do przodu! w sobotę wreszcie doczekałam się kolejnej szafy w garderobie.. nie spodziewałam się, że efekt końcowy tak bardzo mnie ucieszy.. jestem bardzo bardzo zadowolona! :) wreszcie zniknęły wszystkie moje kartony z ubraniami :)

kupiliśmy też dość nieoczekiwanie stół na taras, choć tarasu jeszcze nie ma :) ale promocja się trafiła i szkoda mi było z niej nie skorzystać.. na wiosnę będzie jak znalazł :)

dzisiaj zasadziliśmy też kolejne tuje.. jeszcze brakuje nam około 15stu.. może jeszcze w tym tygodniu dokończymy dzieła..

to tyle relacji na dziś.. :)

Skabusia... Kilka dni temu, jak wpadł mój mąż to zamontowaliśmy wszystkie kinkiety i żyrandole, te które miałam zakupione i powiesił tymczasowo kilka zwykłych oprawek....

Wiec mamy światło...

Salon tylko czeka na światełko, ale nie mam do niego na razie żyrandola.

Poczekamy, zobaczymy.....

Do świąt zdążymy :)

Ale jesteśmy u siebie i na swoim. :)

arnika tak- najważniejsze, że u siebie i na swoim :)

kurcze.. ale miałam dzisiaj ciężki dzień.. dobrze, że już się kończy.. samo zakończenie było przyjemne - kawka na tarasie z sąsiadką :) mamy dzieciaki w tym samym wieku i świetnie się dogadują, więc my mamy czas na pogaduszki, a maluchy szaleją :)

Czesc laska :) Zagladnelma do Towjego dziennika a tam posucha :-(( Moglabys pokazac troszke tych swoich "nowosci" Chyba w galerii tez zmienilas haslo bo cos mi nie dziala albo jak tak dawno nie zagladalam do Ciebie i pozapominalam :-(( Dosc zadko teraz udzielam sie na FM bo mam glowe zaprzatnieta innymi sprawami.Nie oznacza to jednak ze budowa calkowicie stanela :-))Pod koniec sierpnia mamy robic wylewki i mam nadzieje ze wszystko uda sie tak jakbym chciala chociaz jak zwykle wyszly male komplikacje .Mamy nierowno wylany chudziak i albo bede miala wysoki prog przy oknach balkonowych i dodatkowe listyw przy parkiecie albo nierowne schody.Probuje znalezc jakies posrednie wyjscie z tej sytuacji i mam nadzieje ze jednak sie uda :-))

Skabus mozesz napisac czy jestes zadowolona ze swojego wkladu kominkowego?Co prawda interesuje mnie inny model Volkano DFD http://hajduk.com.pl/pl/katalog/produkt-958-VOLCANO_DFD ale bardziej chodzi mi teraz o sama firme.Czy drzwi podnosza sie bez zadnych zgrzytow ,oporw ,szyba jest czysta i takie tam.

Musze dosc szybko zdecydowac sie co do wyboru bo mam jeszcze na oku model ktory ma u siebie mario31 a wlasnie na MCZ jest teraz promocja :-) W modelu Ani bardziej podoba mi sie to ze nie widac tego szamotu naokolo ramki (patrzac na przestrzal ) ale moze to tylko wyglada tak na zdjeciu.Mozliwe jednak ze ta ramka powstaal w wyniku "udogodnienia" iz palenisko osadzone jest nizej i wtedy popiol nie wysypuje sie na zewnatrz przy unoszeniue drzwiczek.W sierpniu jade znow na urlop to mam nadzieje ogladnac w realu oba modele.

Ty widzialas u Ani ten wklad wiec moze napiszesz swoja opinie co do wizualnego odbioru?Niestety nie mam od niej zadnej odpowiedzi ( nt uzytkowania ) ale on a chyba tez bardzo zadko zaglada tutaj .

Napisz tez prosze jak sie "sprawuja" plytki na dole i Le rabelki :-)) Nadal o nich mysle chociaz juz mniej intensywnie bo zaczelismy dosc gruntownie obnizac koszty.Jeszcze kominek udalo mi sie przemycic :-)))

Natka gratulacje z okazji powiekszenia rodzinki !!!!!:)Niech Wam DZIEDZIC rosnie jak na drozdzach :)

dziękuje za gratulacje a Oliwka no przyzwyczaja się do nowej sytuacji próbuje na siebie zwrócić uwage, staramy się jak możemy poświęcać jej dużo czasu , mały na szczęście jest dość spokojny , choć byliśmy teraz znowu kilka dni w szpitalu bo ma przedłużającą się żółtaczke i znowu bardzo to przeżyła że nas nie było tymbardziej że nie mogła nas odwiedzać, a i mnie było ciężko , także wszyscy jakoś się przyzwyczajamy , wczoraj wybraliśmy się do wesołego miasteczka całą 4ką żeby małej troche radości zrobić

a z wiadomości budowlanych deski już są !!!! yupi ale musimy jeszcze troche podłogówke wygrzać

skaba wklej zdjęcie w takimi razie garderoby my też chętnie zerkniemy

kakuek pozdrawiam no i życze powodzenia z wylewkami !!!

wusiu głowa do góry! wiem, ze chciałoby się szybciej, ale przecież i tak sporo się dzieje.. a elektryka przyciśnij - ustal termin i powiedz, że musisz mieć do tego czasu wszystko na bank.. on lubi mieć nóż na gardle

kakusku dawno cię nie było :) w galerii nie ma nic nowego - jak dopadnę jakiś aparat to cyknę foteczki :)

takie dylematy wylewkowe ja też miałam, bo różni fachmani udawadniali mi, że mam źle wylane schody (próg przy drzwiach tarasowych nie wchodził w grę).. a potem przyszedł pan schodowy, zrobił schody i poszedł :) wyszły równiutko.. a wczesniej jeden kazał nam zrzucić schody, bo nic z nich nie wyjdzie.. taaa...

z wkładu jestem zadowolona.. mój małż go bardzi intensywnie eksploatował i palił różnym drewnem. więc jego czystość trochę ucierpiała, ale myślę, że i tak się świetnie spisuje :) tym bardziej, że cena była nieporównywalna z MCZ czy Sparthermem.. ale on ma standardowo otwierane drzwiczki, a nie podnoszone do góry..

niestety jak byłam u Mario to wkład był jeszcze zastawiony kartonami, więc nie mogę nic o nim powiedzieć.. na zdjęciach wygląda pięknie :)

z płytek na dole jestem bardzo zadowolona.. są rewelacyjne w utrzymaniu w czystości.. szczerze polecam! (niestety moje są źle położone :( ) a Le Rable - jak to Le Rable - super! to był dobry wybór.. a jeśli obniżasz koszty to powiem, że chyba w ubiegłym roku wyszła ich druga podróbka - Arnika ma je w swojej łazience..

Czesc Skabusia :-) Lejesz miod na moje serce takimi wypowiedziami :-))) Ja tez nie chce zadnych progow przy drzwiach balkonowych a oni mi tutaj wyskakuja dodatkowo z cwiercwalkiem bo wylewka by nawet profilu bazowego (bialego !!! a okna brazowe) nie przykryla.Moze faktycznie na wlasne ryzyko kaze zaczac od dobrania wysokosci przy balkonach a potem znajde jakiegos magika do schodow co bedzie potrafil wyprowadzic niezauwazalnie te kilka cm (w koncu to 17 stopni wiec powinno dac sie zgubic te kilka cm )

Rozumiem ze druga podrobka to cos innego niz te Stella o ktorych mowilysmy?Musze ladnie usmiechc sie do Arniki to moze pokaze mi fotki :-)))

Z kominkiem mam taki dylemat ze i Hajduk i MCZ ma zblizona cene wiec pozostaje sprawa wizualna (tu bardziej podoba mi sie MCZ) oraz najwazniejsze ktory wklad bedzie sie lepiej sprawowal.O hajduku jest duzo na forum i inwestorzy go chwala natomiast tego MCZ malo kto :-(( Moze mario zagladnie do Ciebie i napisze czy warto wydac tyle kasy :-)) Przewaga Volcano jest jeszcze to ze jest on cienszy bo ma glebokosc tylko 50 cm a to tez biore pod uwage bo sciana wtedy nie bedzie zbyt gruba.

Co do plytek na dol to szukam jeszcze jakis praktycznych i ladnych w odcieniu szarym i wtedy zdecyduje .O same plytki sie nie martwie bardziej o kolor fugi pomiedzy nimi .

Malo faktycznie zagladam na forum a tym bardziej sie nie udzielam bo niestey problemy zdrowotne mojego t poglebiaja sie :-((

Mam ciagle nadzieje ze juz niedlugo i dla mnie zaswieci sloneczko :-))

Udanej niedzieli zycze :-)))