Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

aspect jak jeszcze cię nie pili to szef ekipy twierdzi, że za miesiąc dach powinien być gotowy, więc będzie pełny efekt :D

gratuluję uzyskania tak ważnego dokumentu :D rzeczywiście to co piszesz o obsłudze w urzedach to rzadkość.. niestety :-? .. oby tak dalej szło :D no i trzymam kciuki, żebyś znalazł solidną ekipę.. czasem warto trochę dopłacić.. ojj nasłuchałam sie ostatnio o skutkach (równiez finansowych) prac "fachowców"

Poczekam :) na pewno będzie warto. Jak zaproszenie aktualne to wpadnę z chłopcami i zoną. Barierka jest to nie ma stresu z dzieciakami. Ta Twoja ekipa jest naprawde super. Nie dość że solidnie budują to maja jeszcze czas na pomyslenie i wykonanie tak przydatnej rzeczy jak zabezpieczenie schodów.

U mnie dzisiaj była niezła jazda. Najpierw zadzwonili z agencji nieruchomosci że sa juz gotowi do ostatecznego aktu zakupu działki (w koncu ANR przysłała pismo z Opola). Umawiamy sie na czwartek. Za pare godzin telefon, że akt odwołany poniewaz jedej z nabywców działki (zbywca sprzedaje 28 działek) złozył wniosek o wpis hipoteki na swojej działce a sąd.....wpisał hipoteke na wszystkich 28 działkach :) to barany w tych sądach (mam nadzieje ze tam nie pracujesz i wu tez :) Tak więc pewnie ze 2-3 tygodnie zejdzie na odkręcanie sprawy. :-?

Zobaczymy jak to sie odbije na moim kredycie. mam nadzieje że franek w tym czasie pójdzie do góy.

A póki co myslę o sposobie ogrzewania domu i coraz blizej mi do pompy ciepła z kolektorem pionowym + podłogówka. A Ty co wybrałaś?

Pozdrowionka dla Familji i dla "zawstydzonej" wu :D :D

zaproszenie jak najbardziej aktulane! przybywajcie! :D :D

rzeczywiście kochane te moje chłopaki :D mój małz by się biedaczek namęczył z tą barierką, bo zbić to pół biedy, ale wykoncypowac jak zbić to juz coś :D :D

jejciu zakręcili ci w tym sądzie :evil: rzeczywiście barany :evil:

a kredyt bieżesz we frankach? kurcze żałuję, że cię wcześniej nie dopytałam co się opłaca a co nie.. trudno.. już wzięłam :cry:

co do ogrzewania to u nas gaz + solary + kominek (ciepełko będzie "roznosił" po domu rekuperator).. dobrze? źle? sama nie wiem :-? jest sporo argumentów za i tyle samo przeciw, więc będę sobie musiała wyrobić własną opinię i niestety przekonać się na własnej skórze :-?

trzymam kciuki coby szybko poodkręcali to co sami zakręcili!!

pozdrawiam!

u nas tylko gaz + rekuperator

kominek dla bajeru a nie do grzania

my do kominka nie montujemy żadnych płaszczy ani innych ustrojstw, bo tez traktujemy go jako bajer, ale znajomy mówił, że w ubiegłym roku, przy niezbyt mroźnej zimie, palili w kominku co 2-3 dni i to dość znacznie wspomagało ich ogrzewanie gazowe, a przy reku żadnego dodatkowego rozprowadzenia nie potrzeba, więc w razie czego to można i tak spróbować.. a i przyjemnie przy tym być może. :wink: :wink: generalnie jednak posiadanie kotłowni w salonie mnie nie przekonuje..

skabciu

no to masz identyczne podejście jak ja

a kominek faktycznie może nieźle ogrzać dom. no ale trzeba niestety się przy tym nieźle nachodzić. a komu się będzie chcialo dokładać co rusz skoro jest gaz....

nie mówiąc o tym że jak się tak bardzo porządnie napali to taki żar bije od paleniska że salon jest wyłączony z użytku potem :roll:

Alez Ty sie poswiecasz -zeby az na dach lez coby fotke pstryknac? :wink:

Komin mi sie podoba ale dopiero przy dachowce bedzie efekt wiec poczekam z komplementami jak bedzie calosc :D

Ja na poczatku myslalam o pompie ciepla teraz juz pozostaje mi tylko eko-groszek (gazu u nas niet) i zastanawiam sie czy przy paliwie stalym bawic sie w rekuperacje czy zrobic zwykla wentylacje grawitacyjna :roll: Nie boicie sie rachunkow za prad ktory ciagle przeciez idzie w gore?

Alez Ty sie poswiecasz -zeby az na dach lez coby fotke pstryknac? :wink:

Ja na poczatku myslalam o pompie ciepla teraz juz pozostaje mi tylko eko-groszek (gazu u nas niet) i zastanawiam sie czy przy paliwie stalym bawic sie w rekuperacje czy zrobic zwykla wentylacje grawitacyjna :roll: Nie boicie sie rachunkow za prad ktory ciagle przeciez idzie w gore?

ad. 1. męża wysłalam coby fotek napstrykał :D ale to z ziemi jest robione, choć jak go znam to i na ach by chętnie wskoczył :D

ad. 2. w sprawie eko-groszku i reku to nam jeden z inżynierów projektujących rozwiązania grzewcze powiedział, że jak groszek to reku się nie opłaca.. oczywiście zostaje kwestia czy ma się opłacać czy stawiasz na inne cechy reku, bo różnie ludzie do tego podchodza.. z drugiej strony moja kumpela, która tez trochę się na tym zna będzie miała reku i groszek (ale wiem, że jej zależało tez na dobrej wentylacji domu).. i bądź tu człowieku mądry :-?

ad.3. cen za prąd boję się strrrrrasznie.. przeraża mnie wielkość moich rachunków w obecnym mieszkaniu, a co dopiero we własnym domu..

Skabusia z okazji Twoich urodzinek wszystkiego na maksa zdrowia, kasy i szczęścia, no i szybkiego skończenia budowy i zamieszkania w nowym domeczku :D

http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/034/3498.jpg

a to dla Bartusia z najlepszymi życzeniami też urodzinkowymi :D

http://www.max24.pl/foto_normal/10615/RE892477.jpg

a to za Wasze zdrówko :wink:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/39/Champagne.jpg/180px-Champagne.jpg

Skabunia dobrze ze trzymasz reke na pulsie :D Wydaje mi sie ze ta Twoja cegla recznie formowana duzo lepiej pasuje do tak pokaznego komina niz np lekko blyszczacy klinkier ktory jeszcze bardziej uwydatnialby jego rozmiary i wybijal sie z bryly.

Wszystkiego NAJ z okazji urodzin i zycze aby nastepne byly juz spedzone w nowym domku :D