Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

dobry wieczór

ja mam najzwyklejszą kuchnie z mdf i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że maziajów nie ma po myciu paluchów nie ma odbitych moze dlatego ze matowa to nie widać :wink: jasny blat jak dla mnie rewelacja nie brudzi się aż tak bardzo za to jak wymyty to taka kuchnia czyściutka wyglada :lol:

Upssss jakos przeoczylam twoja wizulke.Nie do konca rozumiem czemu jest problem z opaska ale widocznie tak jest skoro Ty tak mowisz.A tym ze teraz wszyscy tak projektuja akurat ja najmniej bym sie przejmowala.Dla mnie wazne jest aby mi sie podobalo bo ja bede przebywac w tych wnetrzach i jest malo istotna sprawa ze sasiad moze meic bardzo podoba kuchnie czy lazienke (bo an pewno nie bedzie mial przeciez identiko)........no chyba ze sasiad tez buduje Lawende :wink:

Ja nie za bardzo chce mdf bo sie strasznie palcuje, ciezko umyc fronty zeby nie bylo maziajow, szczegolnie to widac na gornych szafkach, a im ciemniej tym gorzej, znowu boje sie ze fornir moze odlazic za jakis czas. A biale lakierowane fronty beda sie brudzic, no i co mam kupic?? :)

Wychodzi na to, że będę miała najgorszą wersję z możliwych:

odchodzący po czasie fornir, wypalcowane lakierowane szafki i do tego ciemny granit, na którym widać każdy paproch.... :( :-?

I co Wy na to...?! :roll:

Ja nie za bardzo chce mdf bo sie strasznie palcuje, ciezko umyc fronty zeby nie bylo maziajow, szczegolnie to widac na gornych szafkach, a im ciemniej tym gorzej, znowu boje sie ze fornir moze odlazic za jakis czas. A biale lakierowane fronty beda sie brudzic, no i co mam kupic?? :)

Wychodzi na to, że będę miała najgorszą wersję z możliwych:

odchodzący po czasie fornir, wypalcowane lakierowane szafki i do tego ciemny granit, na którym widać każdy paproch.... :( :-?

I co Wy na to...?! :roll:

To ja powiem tak:

kompletnie nie rozumiem zachwytu nad fornirem :oops: Serio, przecież to

tylko namiastka drewna, w dodatku nietrwała i droga. Ale to tylko moja opinia a ja się nie znam i nei przejmuj się tym co gadam :roll:

Ciemny blat nie jest taki zły ( moze źle się wyraziłam). Chodzi o to, żeby nie był gładki tylko taki ciapaty, kropkowany, jakiś wzór żeby miał. Wtedy tak nie znać ewentualnych paprochów, plam do kawie czy herbacie :wink:

O lakierowanych frontach się nie wypowiem, bo widziałam je tylko w kuchni za 100tysi. Tam wlaścicielka nie sprząta :wink:

fornir nie jest namiastką drewna

wynika z technologii produkcji mebli fakt, ze jest często używany. Po prosty mniej się paczy. meble mają modny kanciasty "lók", którego nie da się uzyskać drewnem litym. NIeprawdą jest też, że fornir odłazi. Jak jest dobrze zrobiony to nie odłazi. Mam stół około 100 letni z fornirowanym orzechowym blatem - ic nie odłazi. Mam też stolik z hebanowym fornirem ma przeszło lat 200 i też nic nie odłazi :)

a dlaczego to napisałam: bo nie ma moim zdaniem lepszych i gorszych materiałów. Tak jak nie ma lepszych i gorszych kolorów. Każdy do czego innego pasuje i daje inne możliwości. Trzeba wybierać świadomie, ale nie ma się co uprzedzać.

Marys ja nie wiem czy ten fornir odlazi czy nie, to byly tylko moje obawy, w sumie rownie dobrze moze odejsc z mdf. Szczerze wolabym fornir niz mdf a najlepier pelne drewno ale chyba cena odegra duuuza role :(

ale fornir często się klei właśnie na MDF. NIe ma drzwi z samego forniru :)

Marys ja nie wiem czy ten fornir odlazi czy nie, to byly tylko moje obawy, w sumie rownie dobrze moze odejsc z mdf. Szczerze wolabym fornir niz mdf a najlepier pelne drewno ale chyba cena odegra duuuza role :(

ale fornir często się klei właśnie na MDF. NIe ma drzwi z samego forniru :)

:))))):))) sztuczna okleina...toż to tragizm ..jest..albo pełne drzwiczki, albo fornirowane... :)