Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

wuska eee tammm.. dasz radę.. na chwilkę.. jak po Piotrula pojedziesz.. hę?

a ten twoj małżonek to lubi patrzeć czy dotykać? bo jak patrzec to wzrokowiec, a jak dotykać to kinestetyk :lol: :lol:

to chyba godzina już nie ta..

bo ja zaraz o tym dotykaniu pomyślałam.... :oops: :oops: :oops:

chyba nie tak jak powinnam :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

aspect specjalnie dla ciebie

fajniusie :), wyglada super, jakies uwagi po montazu? za małe/za duże/za wąskie/ za szerokie czy po prostu perfekt?

Na zdjeciach nie widać, okna w salonie masz szklone w ramie czy skrzydle? pytam o te trzy duże.

umówiłem się w sprawie wentylacji w Sosnowcu. Zobaczymy ile mi wycenią. Mam nadzieję że skorzystasz z zaproszenia na rewizytę jak będzie juz co ogladać?

Pozdrawiam :D

aspect specjalnie dla ciebie

fajniusie :), wyglada super, jakies uwagi po montazu? za małe/za duże/za wąskie/ za szerokie czy po prostu perfekt?

Na zdjeciach nie widać, okna w salonie masz szklone w ramie czy skrzydle? pytam o te trzy duże.

umówiłem się w sprawie wentylacji w Sosnowcu. Zobaczymy ile mi wycenią. Mam nadzieję że skorzystasz z zaproszenia na rewizytę jak będzie juz co ogladać?

Pozdrawiam :D

hej hej! hmmm.. jeszcze nie miałam czasu, żeby przyjrzeć się na spokojnie temu łukowi.. na pierwszy rzut oka nie mam zastrzeżeń.. bałam się bardzo czy nie będzie za płaskie, ale jest nieźle.. oblookam dokładnie w sobotę i dam znać :wink: ale chyba wyjdzie w trakcie następnych prac (tynki, wylewki) czy dobrze dobralismy :D

hmmm.. okna w salonie mam szklone w skrzydle (ja trochę niedouczona, ale okna są po prostu normalne.. wszystkie otwierane).. wyceniałam tez z niektórymi częściami stałymi, ale wyszła mi minimalna różnica w cenie, a ja pewnie jestem w znacznej mniejszości, ale lubię takie grube ramy :D

trzymam kciuki za wycenę! twardo negocjuj!! :wink: do nas przyjeżdżaja na montaż w poniedziałek..

a z zaproszenia na rewizytę skorzystam z największą przyjemnością :D tym bardziej, ze zapowiada się bardzo ciekawie! wczoraj wreszcie oglądnęłam dokładnie twoje rzuty.. już zaczęłam skrobać maila, ale synio zapragnął się ze mną bawić :wink: bardzo bardzo dobrze przemyślany parter! podoba mi się ten rozkład pomiesczzeń.. i widze, że żona będzie zadowolona, bo wyjście z sypialni na taras jest (chyba, że na dole to nie sypialnia?.. w każdym razie wyjście z pokoju na taras jest :D ) góra tez bardzo funkcjonlna.. rozumiem, że nad garażem będzie pokój?

trzy kwestie do rozważenia:

1) nie wiem czy ta luka pomiędzy dachami przed dzrwiami wejściowymi jest zamknięta? na wizualkach wygląda jak przeszklenie? gdyby tak było to odradzam.. teraz przy tych opadach w dwóch koszach po bokach lukarny zbierało się bardzo dużo śniegu.. gdyby nie spad to długo by tam zalegał (i tak musieliśmy mu trochę pomóc :wink: ).. może da się lekko unieść krokwie, żeby przedłuzyć spad dachu? nasi górale się pomylili i tak zrobili - chwała im za to :) pomyśl tez, gdzie dasz rynnę (nie ma jej na wizualkach).. jak ją tam poprowadzisz?

2) kuchnia - czy ta zabudowa naprzeciw okien w kuchni ma być wysoką zabudową? jeśli tak to wejście od strony schodów będzie bardzo wąskie.. według obliczeń projektanta od mebelków kuchennych można dac maksymalnie 2 m zabudowy.. przemyślcie czy wam to przeszkadza.. bo mioże nie.. :wink:

3) pomyśl nad gorną łazienką.. co ma w niej być? jest malutka.. moja jest ciut większa i lukarna tez dodaje przestrzeni, a i tak nie można w niej poszaleć.. ale może tak lubicie (ja lubię :wink: )

ale nagadałam :wink:

skabuś okna śliczne ... nam niestety fundusze nie pozwoliły na drewno :roll:

A jak tam Le Rable??? na czym stanęło???

hej justyś Le Rable będą.. i w sumie tyle wiem :wink: zrobiłam sobie przerwę od łazienek i dobrze mi to zrobiło.. może w przyszłym tygodniumsię za to wezmę :D

ciesze się, że okienka się podobają :wink:

a z zaproszenia na rewizytę skorzystam z największą przyjemnością :D tym bardziej, ze zapowiada się bardzo ciekawie! wczoraj wreszcie oglądnęłam dokładnie twoje rzuty.. już zaczęłam skrobać maila, ale synio zapragnął się ze mną bawić :wink: bardzo bardzo dobrze przemyślany parter! podoba mi się ten rozkład pomiesczzeń.. i widze, że żona będzie zadowolona, bo wyjście z sypialni na taras jest (chyba, że na dole to nie sypialnia?.. w każdym razie wyjście z pokoju na taras jest :D ) góra tez bardzo funkcjonlna.. rozumiem, że nad garażem będzie pokój?

tak, nad garażem będzie całkiem spory pokój. Obniżamy strop + podnosimy ściankę o 25 cm. Ten pokój z wyjściem na taras to nasza sypialnia. Obok jest trójkatna garderoba, a przy garazu to nasza łazienka z wneką na prysznic

trzy kwestie do rozważenia:

1) nie wiem czy ta luka pomiędzy dachami przed dzrwiami wejściowymi jest zamknięta? na wizualkach wygląda jak przeszklenie? gdyby tak było to odradzam.. teraz przy tych opadach w dwóch koszach po bokach lukarny zbierało się bardzo dużo śniegu.. gdyby nie spad to długo by tam zalegał (i tak musieliśmy mu trochę pomóc :wink: ).. może da się lekko unieść krokwie, żeby przedłuzyć spad dachu? nasi górale się pomylili i tak zrobili - chwała im za to :) pomyśl tez, gdzie dasz rynnę (nie ma jej na wizualkach).. jak ją tam poprowadzisz?

jak będa sie schodziły te dwie połacie to wyjdzie w praniu. Wstepnie myslałem o zrobieniu takiej "skrzynki" rynnowej z blachy + kable podgrzewajace. Ponado to jest elewacja południowa + czarna dachówka więc mam nadzieje, że śnieg nie będzie długo zalegał. Rynnę chciałbym ukryć w ścianie (tej od salonu) o ile będzie to wykonalne. Jak Ty planujesz to rozwiązać?

2) kuchnia - czy ta zabudowa naprzeciw okien w kuchni ma być wysoką zabudową? jeśli tak to wejście od strony schodów będzie bardzo wąskie.. według obliczeń projektanta od mebelków kuchennych można dac maksymalnie 2 m zabudowy.. przemyślcie czy wam to przeszkadza.. bo mioże nie.. :wink:

Kuchnię będziemy mieli prawie taka sama jak Ty. 2m to idealnie pasuje pod trzy segmnty x 60 cm każdy. Twoja wizualizacja bardzo przypadła nam do gustu :)

3) pomyśl nad gorną łazienką.. co ma w niej być? jest malutka.. moja jest ciut większa i lukarna tez dodaje przestrzeni, a i tak nie można w niej poszaleć.. ale może tak lubicie (ja lubię :wink: )

górna łazienka jest dla chłopaków, im mniejsza tym mniej sprzatania :) Jej wielkość ostatecznie ustalimy poprzez przesuwanie ścianki działowej (tej z prawej strony) Obok jest w planach pralnio-suszarnia więc mamy pole manewru

ale nagadałam :wink:

gadag, gadaj :D Twoje uwagi sa zawsze cenne. W końcu budujesz najładniejszą Lawende :) Mojej ekipie pokazuje na przykładzie Twojego domku co ma byc i jak zrobione :)

Pozdrowionka