Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ancymonku nie marudź pojedziecie prosto z Krakowa to zjeść coś musicie a po knajpach nie macie czasu sie szwendać bo u nas posiedzieć musicie i mówiłaś że do Kasi wiec cichutko mi tu jak chcesz gadać to powiedz lepiej na co masz ochotę :lol:

aspect ale mnie dowartościowałeś!! urosłam, że hej! :D :D :D cieszę się, że mogę coś niecoś podpowiedzieć.. no i że mój domeczek się podoba :oops: :oops: :D

tak, nad garażem będzie całkiem spory pokój. Obniżamy strop + podnosimy ściankę o 25 cm. Ten pokój z wyjściem na taras to nasza sypialnia. Obok jest trójkatna garderoba, a przy garazu to nasza łazienka z wneką na prysznic

a jakie planujesz okno w garderobie?? ze zwykła szybą czy coś ala lustro weneckie? przemyśl zabudowe tej garderoby.. nie wiem jak chcesz ją wyposażyć, ale i po jednej i po drugiej stronie okna jest dość wąsko i może być problem z wysokimi wieszakami czy półkami, bo np. wiszące ubrania będą wchodziły w światło okna.. pomyśl też o umieszczneiu drzwi tak, żeby i po jednej i po drugiej stronie było min. 60cm..

jak będa sie schodziły te dwie połacie to wyjdzie w praniu. Wstepnie myslałem o zrobieniu takiej "skrzynki" rynnowej z blachy + kable podgrzewajace. Ponado to jest elewacja południowa + czarna dachówka więc mam nadzieje, że śnieg nie będzie długo zalegał. Rynnę chciałbym ukryć w ścianie (tej od salonu) o ile będzie to wykonalne. Jak Ty planujesz to rozwiązać?

u nas to jest elewacja wschodnia, stad i dłuzej leżacy śnieg.. co do rynny to niestety spust wychodzi kilkanaście centymetrów od ściny salonu i leci po tejn ścianie.. nie najszczęśliwsze rowiązanie, ale już tak musi zostać :cry:

Kuchnię będziemy mieli prawie taka sama jak Ty. 2m to idealnie pasuje pod trzy segmnty x 60 cm każdy. Twoja wizualizacja bardzo przypadła nam do gustu :)

cieszę się, że na coś te wizualki się przydadzą :wink: ta ściana w projekcie ma chyba 2,3m i taką nam zrobili ale musimy troszkę wystawić, bo nie iwdzi nam się, żeby kawałke wytawało niezabudpwane.. a jak zabudujemy to robi się bardzo wąsko i wtedy wypadałoby ściąć róg.. a tak będzie 2x60 i po 10cm obudowy :D

górna łazienka jest dla chłopaków, im mniejsza tym mniej sprzatania :) Jej wielkość ostatecznie ustalimy poprzez przesuwanie ścianki działowej (tej z prawej strony) Obok jest w planach pralnio-suszarnia więc mamy pole manewru

tak myślałam :D a zatem - w praniu wyjdze :wink:

hej hej! wróciłam z Krakowa i padam na twarz.. jade dziś do rodziców, bo dzieci na wczasy tam pojechały.. Mary mi się rozchorowała.. chyba jej zaszkodziło nasze biwakowanie na działce, bo siedzieliśmy do późna.. ale tak nam było dobrze i dzieciaki miały tyle radości, ze noc nas zastała :oops:

a jutro od rana wizytacje fachmanów na budowie.. i brama przyjeźdża.. znowu mam stresa :wink:

Izunia lampki sa w dzienniczku :wink:

anju oblookałam już wczoraj... i nawet zachwyt już swój zaczęłam wyrażać w komentach, ale mnie rozłączyło z netem, a już nie miałam siły z nim walczyć (konsekwencje są takie, że poszłam spać o 20tej, a obudziłam się o 3ciej.. i siedzę w necie :wink: ) Piękne są!!!!