Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

Skabus mi sie podoba, fajnie wykombinowane szafki w lazience le rable, tylko zastanawiam sie czy sie fajnie bedzie wchodzic do prysznica kolo tego kibelka, moze zrobic zwykla narozna kabine z wejsciem na przeciwko umywalki?

markotko tam bedzie sporo miejsca - wbrew temu co widac na rysunku, ponieważ na rysunku ta kabina narysowana jest z otwartmi drzwiami (a ściślej mówiąc - połową drzwi - 35cm).. sama kabina ma 98cm.. chciałam, żeby ten prysznic był trochę większy, a jeżeli dam narożny to wejdzie mi chyba tylko 80x80 :cry:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki skabus-dzialasz jak blyskawica :wink:

Mi osobiscie nie podoba sie w dolnej lazience ten ciemny pas wokol prysznica.Moze gdyby bylo to jakos inaczej geometrycznie ulozone?Tak na pierwszy rzut bardzo przyciaga uwage a ja tam wolalabym zeby prysznic nie rzucal sie bardzo w oczy zwlaszcza ze te szkla wygladaja tylko pieknie jak sa nie uzywane :wink:

Do gornej lazieneczki wybralas fajna armature 9rozumiem ze jestes juz zdecydowana na taki ksztal wanny?) Jaka bedziesz miala nad nia wysokosc bo wyglada to troche dosc nisko (ale moze to tylko tak zrobiona wizualka) :)

kakusku w samo sedno! :D mnie też się nie podobają te ciemne płytki przy prysznicu.. postanowiłam się ich pozbyć.. w zamyśle to miało być tak, że te ciemne płytki na płaczacej ścianie układaja się w literkę C i przy prysznicu jest pzreniesienie.. przyznam, że sama to bym na to nie wpadła.. najpierw myślałam tylko o zdjęciu tych ciemnych płytek ze ściany z dzrwiami, ale do tych pozostałych też nie mogę się przekonać :-?

co do wanny to ten kształt najlepiej tam wchodzi.. a przymierzałam kwadratowe, owalne, sześciąkątne itd... no i powiem szczerze, że jestem z tego zadowolona, bo podoba mi się ta wanna bardzo.. wysokość będzie ok, tym bardziej, że wanna będzie wpuszczona w wylewkę (co chyba też nie jest uwzględnione na wizualce)

a czemu nie wejdzie ci 80x100 np? skoro ta 98 wejdzie

prostokątny nie wchodzi w grę, bo jego róg wysuwałby się za bardzo na środek łazienki.. a owalnego (raczej ze sciętym rogiem) to chyba takiego nie ma? a może jest?? jak jest - to plissss o link :D

przy tym, który wybrałam mam tak, że przy ścianie będzie szerokości około 85cm, a na środku mniej więcej 95... pisze mniej więcej, bo producent nie podał jaki jest promień tego łuku :evil:

Skabus az jeszcze raz zerknelam -rzeczywiscie teraz jak mi podpowiedzialas widze te dwie litery C :lol: Moze sprubuj zrobic wlasnie wizualizacje bez tych ciemnych na scianie z drzwiami a reszte paskow jakis wezszych?albo do ziemi jeden?Sama nie wiem :roll:

Taka polokragla wanne na gorze ma mario31 wiec jej zapytaj ile dokladnie zajmuje miejsca .Kurcze ja gdzies widzialam fote z zaokraglonymi koncami wanny prostokatnej ale zabij mnie teraz nie pamietam gdzie. :cry:

kakusku ja widziałam tę wannę na żywo u Marysi :D a zaokraglonych jest trochę, ale ciężko je tam sensownie zmieścić.. bok przylegający do ściany prz tej okragłej wannie ma tylko 135cm.. przy prostokątnych to jest 180cm.. zreszta cieszę się, że ta wanna się zmieściła, bo głownie bedą korzystać z niej dzieciaki - a ona jest dla dzieciaków wymarzona! i nie zużywa suię aż tak dużo wody jak w innych okrągłych wannach :wink:

a ztych ciemnych płytek przy prysznicu razcej zupełnie zrezygnuję.. nie widzą mi się :cry:

Faktycznie wy tam macie bliziutko do siebie :) Ale Ci zazdroszcze ze moglas poogladac jej domek-ja mam bardzo podobny uklad wnetrza (nawet lazienki zblizone) i wiele by mi dalo zobaczyc to na zywca.Niestety pozostaje mi albumik i "meczenie" Ani :wink:

U nas tez wanna ma byc dla dzieciakow-ja jakos wole wziasc szybki prysznic.

Zastanowilas mnie o tej ilosci wody.U mnie na razie przymierzylam sie do zwyklej prostokatnje 180x80 ale moze poprzygladam sie blizej tym polokraglym :roll: A z jakiej firmy Ania ma ta wanne ?To jest to samo co u Ciebie?

Jesli chodzi o ciemne plytki to przeciez nie musisz ich wywalac tylko sprubuj innego ulozenia.A nie myslals o takich dekorkach jak u Ani?Nadaja takiej elegancji :D

Przegladnelam na szybko takie polokragle wanny i za wiele ich nie znalazlam.Widzialam fajna z Kola (wpuszczana w posadzke) ale kurcze oni tam podaja pojemnosc 260 l wiec przy tych zwyklych prostokatnych to dosc duzo.

Zastanawia mnie ejszcze kwestia tej puleczki.O ile bedzie to jakas frajda dla dzieci przy zabawie w wannie (postawic zabwaki itd) o tyle jest to lekkim utrudnieniem dla myjacej mamy ( dosc daleko trzeba sie nachylac albo latac od jednego konca wanny do drugiego) W sumie to takie luzne rozwazania bo moi panowie juz niedlugo nie beda potrzebowac pomocy przy kapieli :wink:

ta wanna to Furora z Koła..

pisząc "dekory" masz na myśli mozaikę? baaardzo mi się podoba, ale gdybym dała ją tylko na tej ścianie to byłoby tak wyrwane z kontekstu.. a nie chciałabym jej dawać na ścianie płaczącej, bo tak jak pisała Anja i tak już dużo się dzieje w tej łazience..

jesli cho dzi o mycie dzieciaków w tej wannie to sprawdzałam :wink: dziecko siada na półeczce albo staje przy przegu i można je wtedy spokojnie umyć, a opłuka się już samo..

nie pamiętam ile litrów wody niby wchodzi do tej wanny, ale przy standardowym myciu można nalać wody tylko do poziomu tej półki i powinno być to wystarczające :D

duszku widzę, że pojawiasz się nocą :D zaglądaj czasem, bo cię tu kiedyś wywoływałam :D :wink:

baaardzo ładnie wyszły obie.

ja podobnie jak dziewczyny wywaliła bym brązowe spod prysznica. reszta fajna. LAmpki najbardziej podobają mi się dwie wiszące niesymetrycznie.

a w tej łazience z furorą wydaje mi się, ze praktyczniejsza będzie umywalka na środku blatu

a ja czekam na hasło tylko, że gospodyni pojawi się tu pewnie za pierdylion godzin kiedy ciekawość mniej już skopie do szczętu. Kto chce mi wysłać hasło na prv bez wiedzy Izki - taki mały przekręt podchodzący pod paragraf o prywatności czy czymśtam....? :D . Cześć Skaba 8) .

Dandi a link do albumu masz? :roll:

Izunia a jak juz bedziesz "wywalac' te ciemne plytki kolo prysznica to moze zmniejszysz ten pasek pod kaloryferem?Ta sciana z placzacym dekorem powinna byc taka reprezentacyjna bo to najladnieszy element w tej lazience a te ciemne plytki jakos go tlumia i odrwacaja uwage.Ja to chyba wolalabym z ciemnych plytek dac jakas opaske ( niezbyt gruba) i ewentualnie pas pionowy wlasnie kolo kaloryfera.