Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

[ z dziennika budowy]

Witaj Skaba,

Mamy taką samą dachówkę i ten sam domek i mam pytanie jak dobrałaś blachę do obróbek przy kominie bo ja jak wzięłam na próbe antracytową to okazało się ze wpada w zielony o zgrozo wrrrrrr i jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniej pomożesz please... z góry dziękuję.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik89139.htm

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Maryś super szary ten Wasz domek (Markotko niezle wygląda nie?)

i czemu szary? jaki to styro? czy kładziecie na pianke czy klej? kołkujecie? bo nie widze kołków?

pozdrawiam

Witaj Monia!

Dzięki - dziewczyny nie uwierzycie, ale mi się taki szary też podoba, tyle że u Małża by nie przeszedł... :roll:

Styropian to tak jak już napisała Markotka TermoOrganika Platinum (12 cm, frezowany, wpc O,032) - jest srebrnoszary ponieważ jest jakąś kompozycją grafitu. Kładziemy na klej, potem będą wkręty.

Tu możesz poczytać więcej:

http://www.termoorganika.com.pl/produkty/1/6/sciana/platinum_%C2%B6ciana/

Miłośniczkę szarości proszę o nie czepianie się moich beżyków..! :p :wink:

Mowimy :)

Ja bede na budowie nie wiem kiedy pewnie juz na gotowe przyjade :)

od poniedzialku maz z tesciem maja doprowadzic dom do porzadku tzn pomontowac kibelki baterie kabiny pomalowac, zagruntowac podlogi pod panele, ciekawa jestem czy im sie uda to zrobic przez tydzien :)

Mario a kiedy sadzenie drzewek w ogrodzie? Sama wg projketu bedziesz dzialac w ogrodzie czy bedziesz mial fachowa sile do pomocy?

Dzisiaj w ulotce w Lidlu widzialm ze beda miec margaretki szczepione na pniu-pierwszy raz takie fajne biale kule widze :lol:

Kakusku właśnie przed chwilą chwaliłam się Marcie, że kupiłam dzisiaj 120 brabantów na obsadzenie żywopłotu z trzech stron!!! :lol: :lol: :lol: Jutro rano będą na mojej działeczce! 8)

Jak skończymy płot i kostkę to pozostaną nam do dosadzenia szmaragdy przed frontem, a reszta powolutku jak zamieszkamy. Myślę, że będę systematycznie dosadzać roślinki, w miarę możliwości finansowych... :roll:

Ogród to mój konik, więc już wiem że będę częstym gościem na giełdzie kwiatowej - jakie ja dzisiaj widziałam boskie magnolie, rododendrony, klony palmowe i inne cuda... Tak bym chciała już sadzić te wszystkie roślinki... :roll:

Działać będę sama wg projektu, bo Pan ogrodnik 'zaśpiewał' sobie 65zł za 120cm tuję z wsadzeniem, korowaniem i folią, no i przyznam, że przy tej ilości kwota tworzy się niemała... Postanowiliśmy wziąć się za to sami i od poniedziałku ściągnęłam mojego tatę do pomocy - aczkolwiek nie wiem jak to będzie, bo dzisiaj się przeraziłam jaki OGROM pracy nas czeka...

Samo wyrównanie działki wydaje się koszmarne, a gdzie cała reszta... :roll:

Mowimy :)

Ja bede na budowie nie wiem kiedy pewnie juz na gotowe przyjade :)

od poniedzialku maz z tesciem maja doprowadzic dom do porzadku tzn pomontowac kibelki baterie kabiny pomalowac, zagruntowac podlogi pod panele, ciekawa jestem czy im sie uda to zrobic przez tydzien :)

No to muszę przyznać, że ambitny plan jak na tydzień czasu...! :roll: :wink:

Oczywiście ściskam kciukasy, żeby się udało!

O to super :D Thuje szmaragdowe bardzo mi sie podobaja .Zdaje sie ze kropkq ma je u siebie.Wogole jej ogrod bardzo mi sie podoba-jest taki "czysty" i przestronny.Ja totalnie nie znam sie na ogrodnictwie co jakie drzewko,krzew ,kwiat potzebuje wiec temat ogrodu bedzie "analizowany" dopiero po przeprowadzce (teraz ledwo ogarniam tematyke budowlana :oops: ) Mimo ze lubie grzebac w ziemi to raczej nie zdecyduje sie na duzo roslin majacych wymagania co do plewienia ,przycinania itd ( a moze takich nie ma? :) W kazdym razie super sprawa w ogrodzie jest zrobienie sobie nawodnienia do wiekszosci roslin (miejsc) wiec jezeli o tym nie pomyslalas to sobie to jeszcze przeanalizuj :wink:

Thuje szmaragdowe będą na bank - na pewno na początku mniejsze niż u Kropkqi, ale mam nadzieję, że będą szybko rosły! 8)

Kakusku co do nawadniania to cały czas myślimy, bo to kolejna kaska a różne opinie na ten temat zbieramy... :roll:

A Skabunia to gdzie się podziewa - zaczęłaś sama te tynki kłaść czy co..?! :roll: :wink: