Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hej hej!! tyle tu naskrobałyście, a mnie brak :cry: ale już jestem!

to po kolei!

po pierwsze wizualki - dziękuję wszystkim za opinie! od siebie powiem tak: musimy jeszcze pokombinować! wersja bez brązów jak dla mnie za mdła.. wersja z ramką - rameczka za wąska, a poza tym to cięcie płytek mi się nie widzi :-? .. ale może rzeczywiście trzeba odejść od tych ramek!

Irma, marysiu jeśli chodzi o plytki jasne i ciemne - nie mam wytycznych co do ich ilości.. oczywiście ja preferuję jasne, więc takich na pewno będzie więcej :wink: poki co tylko liczba dekorów jest przesądzona - 12 sztuk, ale z tym akurat problemu nie ma..

po drugie tynki panowie przybyli! nie dane mi było jednak patrzeć im na ręce, bo byłam na działce za późno.. za to było mi dane patrzeć na to co zrobili.. aż uszami przebieram, żeby tam jutro wpaść na dłużej.. nie zapytałam ich tylko, czy w soboty tez pracują :-?

po trzecie ogród - powiem tylko: zazdraszczam tym, co maja już krzaczki :wink:

mam jeszcze pytanie: czy orientujecie się może jak kształtują się ceny blatów z drewna egzotycznego do zastosowania pod umywalkę?

jutro przychodzą oblookać robotę płytkarze.. ciekawe co powiedzą na te pogięte łazienki, które pani domu sobie tak umiłowała :wink: :-?

Gość justyna_m

a ja mam nadal wiele wątpliwości co do mojego domku, może jak już więcej w środku zrobimy to bardziej się do niego przekonam :roll:

na razie nie spędzam tam za wiele czasu może dlatego mam takie uczucia, jak zacznę częściej jeździć i w końcu kupować wyposażenie to będzie inaczej ... na razie to moi budowlańcy bardziej się tam rozgościli niż ja :roll: :wink:

melduje, że żyję, ale padam na twarz.. uskuteczniłam dziś znowu bieg po sklepach kafelkowych.. i wcale mi się nie podoba to, czego sie dowiedziałam :evil: trudno... pewnie jeszcze pobiegam.. :-?

jutro jade na imprezę rodzinną, a kolejne dwa dni spedzam w stolicy, więc zajrzę pewnie dopiero w srodę.. do zobaczenia! :D i trzymajcie kciuki, bo będę odstawiać w warszawie wielką improwizację.. :wink: :lol:

[ z dziennika budowy]

Witaj Skaba,

Mamy taką samą dachówkę i ten sam domek i mam pytanie jak dobrałaś blachę do obróbek przy kominie bo ja jak wzięłam na próbe antracytową to okazało się ze wpada w zielony o zgrozo wrrrrrr i jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniej pomożesz please... z góry dziękuję.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik89139.htm

przegapiłam wczesniej :oops: ale nie za bardzo umiem pomóc.. blacha jest na pewno bardziej brązowa, niż grafitowa.. no cóż - jest identyczna jak dachówka.. ale jaka to firma i kolor- nie mam pojęcia :cry: sparwdzałam na fakturach, ale nie mam informacji.. pamiętam tylko jak Pan Dachowy pedził przez podwórko z arkuszem blachy i dachówką, a na jego twarzy malowała się duma, że niemal identyczny kolor znalazł.. mogę oczywiście zadzwonić do niego z zapytaniem, ale to dopiero w poniedziałek :cry: