Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

mario tak wlasnie o tej odleglosci.U mnie jest ona 48,5 cm

Jedyne wyjscie z tej sytuacji widze w podniesieniu wysokosci okien o 10 cm (tak jak radzi markotko) czyli balkonowe bedzie mialo 2,40 cm

Wtedy miedzy krawedzia okna a linia okapu(rynien) bedzie 38,5 cm (zawsze to troche mniej :wink: ) Nie chcialam tego robic (wolalabym konstrukcyjnie cos pozmieniac) bo moje przeszklenia sa i bez tego duze a przy szerokosci 360 cm boje sie ze ta wysokosc bedzie zaporowa :lol:

kakusku czytałam o twoich oknach.. nie za wiele doradzę, bo nie wiem jak wyglada twój domek... ale jeśli chcesz mniejsza odległość to oprócz powiększenia okien można też w niektórych przypadkach lekko wydłużyć krokwie.. nie wiem czy jest to do zrobienia u ciebie.. a wysokość 2,78 jest niezła - będziesz mogła do woli szaleć z sufitami :wink: trzymam kciuki za pierwsze wbiie łopaty :wink:

marysiu i co? widzimy się jutro?

Skabusto Ty jeszcze tego wszystkiego nie wiesz?Cala zime mialas na myslenie :wink: :lol: A tak powaznie to doskonale Cie rozumiem bo ja juz teraz ( a gdzie mi do wykonczeniwoki) mam gesia skorke jak pomysle ile bede musiala dokonac wyborow :roll:

Jesli chodzi o te moje okna to wydluzenie krokwi byloby najprostszym sposobem zniwelowania roznicy pomiedzy oknem a dachem ale ja juz mam okap o szerokosci 100 cm i nie chce go wiecej poszezac (jak wydluze krokwie okap tez sie zwiekszy)

No nic bede musial popuscic .Mimo wszystko ciesze sie ze jestem juz na finiszu z tym projektem ( to sa tylko takie drobne korekty) i ze w wakacje bede mogla zobaczyc juz pierwszy obrys domku :D Patrzac na Twoje daty to za rok powinnam byc na tym etapie co Ty teraz :wink:

Wszystko sie wyjasnilo-jestem po rozmowie z architektem :lol: Okazalo sie ze w zestawieniu ten Heb byl wydrukowany przypadkowo( z poprzednio robionego projektu) i u nas nic takiego nie bedzie :D Strasznie to przezywalam a widac niepotrzebnie-musze zmienic podejscie do budowy bo sie wykoncze na starcie :lol:

Slupy na poddaszu sa w pokojach ale na to swiadomie sie godzilam wczesniej :p

Roznice miedzy oknami a dachem tez lekko skorygowalismy bo obnizy mi wysokosc parteru do 2,70 ( teraz bylo 2,78) i podwyzszy okno balkonowe do 2,40 cm ( najwyzej w trakcie zmienie z powrotem na 2,30 cm :wink: )

Skabusto Ty jeszcze tego wszystkiego nie wiesz?Cala zime mialas na myslenie :wink: :lol:

Patrzac na Twoje daty to za rok powinnam byc na tym etapie co Ty teraz :wink:

kakusku przez moment to mi się nawet wydawało, że ja już wszystko wiem... dopóki fachowcy nie zaczęli mi zadawać pytań :lol: :lol:

myślę, że za rok o tej porze będziesz już dużo dalej.. u nas to wszytsko się w czasie przeciąga... ale trudno.. np. teraz sama świadomie nie przyspieszam, bo mam dodatkowy czas na rozmyślanie i podejmowanie decyzji :wink:

kasia ojjj też bym na już chciała :D ale u mnie czasu jak na lekarstwo i trochę mi schodzi z podjęciem decyzji.. na sczzęście niektóre decyzje podejmują sie same.. albo fachowcy podejmują je za mnie :wink: co nie zmienia faktu, że zagnębiłambym najchętniej moich ślimaczących sie tynkarzy.. choć podobno dzisiaj dali czadu :wink: