Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

wusiu jakbyś gdzieś ten czas znalazła to weź i dla mnie garstkę :wink:

dziś mam zaplanowany dzień przy komputerze :cry: niezbyt ciekawie się zapowiada, ale musze w końcu wziąć byka za rogi, bo zbyt długo odkładam pewne tematy.. miałam nadzieję, ze same się zrobią, ale coś nie za bardzi chcą :wink:

Gość justyna_m

skabuś od razu piszę, że nie czytałam opinii innych o sypialni aby nie wyrobić sobie zdania ani nie wiem na czym w końcu stanęło ...

... oto co mi przyszło do głowy ...

po kolei

1 wizualizacja - sypialnia 2 kącik 2 - wydłużyła bym ten opuszczany sufit nad łóżkiem i dopiero z niego puściła lampki zwisające, kolory ok. ale nie pasi mi ten wzór, który oddziela lóżko od biurka, po co sofa w sypialni????

a widzę po co sofa ... tv ... ja wywaliłam tv z sypialni a już taki układ jak u ciebie to w ogóle nie wchodziłby u mnie w grę. Ja bym tam toaletkę postawiła z ładnym krzesłem i duuuuże drewniane lustro!!!

jestem na jasnej sypialni - nie podobają mi się kolory (jesu za szczera chyba jestem, co???? :roll: :oops: ) ...szczególnie ten żółty, ten a'la budyniowo waniliowy ok.

miejsce do pracy super!!!

ja bym chyba postawiła ściankę od góry do dołu między łóżkiem i biurkiem i nakleiła na niej super tapetę a tył - czyli ścianę za biurkiem pomalowała na kolor tapety...mam nadzieję, że wiesz o co codzi? :wink:

to po kolei

- sypialnia jasna była pierwsza - odpadła, z tych powodów, o których piszesz.. :wink: i jasne meble tez mi się nie widziały

- sofy już nie ma, bo TV wyleciał.. nigdy nie miał tam być, ale pani jakoś tak odruchowo machnęła.. też myślałam o toaletce w tym kąciku.. na pewno będzie lustro, bo mąż sobie zażyczył :wink: :lol:

- co do wzoru to miałam się do ciebie uśmiechać, bo pani wstawiła co miała pod ręką, a ja teraz szukam jak to ma docelowo wyglądać.. zamysł jest taki, że do biurka musi docierać choć trochę dziennego światła (dlatego cała ściana raczej być nie może).. może zato być np. szkło piaskowane z jakimś wzorem.. albo plexi z czymś na nim.. no i szukam tego wzoru lub tego czegoś :-? .. ale przyznam, że wczoraj oglądałam tapety i podobaja mi się niektóre takie wzorzaste, więc nie bardzo umiem sobie do nioch wyobrazić jesczze jakieś szkło czy plexi, więc się zastanaiwam, czy wogóle tego czegoś nie wystawić, a ściane za biurkiem wytapetować.. bo pisałam już, że sciny z forniru nie będzie.. przynajmniej na razie (więc podejrzewam, ze już wogóle nie będzie :wink: )

- mój mąż też móiwł o wypuszczeniu lampek z belki.. pomyślę :wink:

Gość justyna_m

szyba mi nie pasi ani plexi ... nie będzie przytulnie

a musisz koniecznie to dzielić??

może wyższy zagłówek, spuścić trochę sufit i nic nie wstawiać??? ciekawe jak by to wyglądało???

a oto moja wczorajsza rozmowa z mężem nt. tego fotela w sypialni:

JA: a po co nam ten fotel w sypialni?

MĄŻ: fotel się przyda

JA ale po co?

MĄŻ jakby trzeba było przysiąść.. przebrać się czy coś

JA: przebierać się bedziemy w garderobie i tam będzie ławeczka do siadania, a przysiąść można na łóżku

MĄŻ ale żeby po pokojach nie latać.. jakby się np. słabo zrobiło..

no i tym mnie załatwił.. rzeczywiście.. jakby się zrobiło słabo to gdzie ja będę po pokojach latać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gość justyna_m
a oto moja wczorajsza rozmowa z mężem nt. tego fotela w sypialni:

JA: a po co nam ten fotel w sypialni?

MĄŻ: fotel się przyda

JA ale po co?

MĄŻ jakby trzeba było przysiąść.. przebrać się czy coś

JA: przebierać się bedziemy w garderobie i tam będzie ławeczka do siadania, a przysiąść można na łóżku

MĄŻ ale żeby po pokojach nie latać.. jakby się np. słabo zrobiło..

no i tym mnie załatwił.. rzeczywiście.. jakby się zrobiło słabo to gdzie ja będę po pokojach latać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja jak bym miała miejsce to dałabym fotel w sypialni ... do ozdoby i do zrzucania ciuchów pewnie 8) ale bym dała :wink:

może wyższy zagłówek, spuścić trochę sufit i nic nie wstawiać??? ciekawe jak by to wyglądało???

widziałam baaardzo ładne szkiełko.. i nawet w miarę przytulne, ale cena :roll: :o pozostałe - fatalne :cry:

tak wczoraj z mężem rozmawiałam, żeby nie dzielić.. nawet bez spuszczania sufitu powinno być ok.. tym bardziej, że marzy mi się ta tapeta :wink:

móiwłam też pani Basi, żeby to wystawiła, ale to jesczze przy omawianiu sypialni1 i wtedy był argument, że to jedyny ozdobny elemnet w pokoju.. ale myślę, że przy tej tapecie więcej ozdób nie będzie potrzeba :wink:

Gość justyna_m

widziałam baaardzo ładne szkiełko.. i nawet w miarę przytulne, ale cena :roll: :o pozostałe - fatalne :cry:

tak wczoraj z mężem rozmawiałam, żeby nie dzielić.. nawet bez spuszczania sufitu powinno być ok.. tym bardziej, że marzy mi się ta tapeta :wink:

móiwłam też pani Basi, żeby to wystawiła, ale to jesczze przy omawianiu sypialni1 i wtedy był argument, że to jedyny ozdobny elemnet w pokoju.. ale myślę, że przy tej tapecie więcej ozdób nie będzie potrzeba :wink:

nie dziel tego i tak zza łóżka nie bedzie widać biurka a tapaeta to super pomysł!!! dopasujesz kolorek ścian i dodatki i będzie ślicznie!!!

justyś teraz mam fotel w sypialni.. sama chciałam.. i efekt taki, ze n ciągle jest czymś przywalony.. a miał to być mój wielki przytulny fotel do czytania.. chyba jednak wolałabym toaletkę :wink: choć jak widać koncepcja kącika jeszcze się krystalizuje.. gdybym miała teraz wybierać to zdecydowanie wersja z fotelem i lustrem

nie dziel tego i tak zza łóżka nie bedzie widać biurka a tapaeta to super pomysł!!! dopasujesz kolorek ścian i dodatki i będzie ślicznie!!!

pewnie tak zrobimy, bo powiem szczerze, ze to wszytsko na wizualizacji tak fajnie wygląda, a jak się zaczyna dobierac poszczególne elementy w rzeczywistości to już różnie bywa (przynajmniej u mnie).. więc im mniej różnych materiałów, tym lepiej..zreszta zawsze można będzie domontować.. jak mi się już ta tapeta znudzi :wink: albo jak mi jakeś naprawde fajne rozwiązanie w ręce wpadnie