Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda.. co komu na myśl przyjdzie:)

Recommended Posts

Gość justyna_m
Bardzo interesujace podejscie ale przyzwyczajenie druga natura czlowieka :)

ja z przyzwyczajenia kazałam robić podejscie pod tv w kuchni nad barkiem ... rano przy kawce obowiązkowo :roll:

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

tak na pierwszy rzut oka co mi nie pasi

mozaika w kuchni nie pasuje do tego rysunku na ścianie ... moim zdaniem to się gryzie ... powinna być jednolita kafla albo nie dawać rysunku

i już się zgadzamy :wink: zresztąmozaika chyba za bardzo funkcjonalna nie jest.. szczególnie w kuchni przy zelwie i kuchence..

mam jesczze ogólnie problem z kolorami.. podoba mi sie takie zastawienie, jakie tu jest wrysowane, ale nie chciałabym mieć zrobionego w ten sposób całego domu :-? :-? a sypialnia też taka podobna... musze wymyślić coś innego.. :-?

i wogóle kombinuję z tymi jasnymi ścianami.. :wink: ale kombinwanie mam w naturze :wink:

justyś co do szablonu w kuchni to ja zastanawiałam się jesczze czy on wogóle będzie widoczny zza tych szafek :-?

Witaj Skabunia!

Wpadłam szybciutko skomentować Twoje nowości. 8)

Generalnie koncepcja baaaardzo mi się podoba, a na gorąco powiedziałabym tak:

- korytarzyk bardzo ładny: prosty i elegancki!

- salon bardzo podoba mi się z ciemnym kominkiem, ale bez żadnej półeczki. Koncepcja podłogi super, kolorki również!

- kuchnia na pewno z jasnymi, górnymi szafeczkami i jasnymi ścianami, ale bez żadnego szablonu na ścianie. Mozaika akurat mi się podoba, ale zawsze możesz dać jakieś większe kafle i wyciągnęłabym je wyżej przy okapie - na pewno wiesz o co chodzi! :wink:

P.S. Widzę, że masz moją baterię i piekarnik, hihi :lol:

I to chyba na tyle!

Już mi się u Ciebie podoba, a Lawenda w wersji wiosennej wygląda miodzio....! 8) :wink:

Buźka

Witaj,

Skabusia wyrażę tez swoje zdanie: kuchnia niemal identyczna jak moja(chodzi o układ, tęz chce mieć okap wsunięty w róg). najbardziej podoba mi się wersja z białymi szafkami bez żadnej opaski i bez szablonu, mozaika podoba mi sie bardzo ale ja w ogóle lubię mozaiki.

kominek brązowy ciekawszy i praktyczniejszy, bez półki.

pozdrawiam

Gość justyna_m
skabuś a kominek to do wyboru z tych kominkowych zdjęć czy bierzesz pod uwagę wersję z wizualizacji salonu - czyli cały biały z delikatną ramką???

bo mi się jakoś ten biały prościutki podoba :roll:

justyś mnie tez się ten biały bardzo podoba.. problem w tym, że widziałam taki kominek w domu wybudowanym wg naszego projektu.. wg mnie ten kominek optycznie zabierał baaardzo dużo miejsca.. chciałam zmniejszyć jak najbardziej szerokość (odsunięcie od ściany) elemnetu, który leci od sufitu do podłogi.. nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam :-?

skabuś a poproś o wizualizację kominka nie do samego sufity tylko tak jak ten w wersji ciemnej ale w jasnych kolorach ...

ja mam wrażenie odwrotne, że ten ciemny i niższy wygląda ciężej niż ta zabudowa do samej góry ... ale może to tylko złudzenie :roll:

Gość justyna_m

justyś co do szablonu w kuchni to ja zastanawiałam się jesczze czy on wogóle będzie widoczny zza tych szafek :-?

można dać fragment na szafca jek koniesznie chcesz ... nie wiem jak by to wyglądało ... taki przechodzący ze ściany na szafki ...???

ale jak już dasz szablon to pomyśl o jakimś elemencie w innym pomieszczeniu o takim samym wzorze ... np. obrus w jadalni czy jakiś obraz na ścianie aby powiązać to ... żeby nie był sam sobie zostawiony w kuchni...ale namieszałam

Cześć .

Jestem tutaj pierwszy raz....wywąchałam tutaj piękny dach i kominek zewnętrzny...i w związku z nim mam pytanie...:

Ja też mam kominek zewnętrzny... i zastanawiam się, jak go zrobić...czy Tobie ktoś projektowałten kominke czy zrobiliście go według projektu domu?

Aaaa i jeśli pozwolisz to będę wpadała regularnie :)

Pieknie pięknie :D

Widze mój okap w kuchni 8) Tak zostanie czy dasz ten podszawkowy??

Mnie się z kolei nie podobaja mozaiki :oops: i obiektywnie rzecz mówiąc w kuchni to są raczej średnio praktyczne :roll: Półki w przedpokoju sa cudne, już wiem co zrobię u siebie jak kiedyś będe mieć remont 8) :wink:

A co do kuchni to pan G. aktualny???